به گزارش روزنامه نیویورک تایمز، برنامه واکسیناسیون در کشورهای عضو اتحادیه اروپا در حالی آغاز شد که موارد ابتلا به نوع جهش یافته ویروس کرونا که پیش از این در انگلیس شیوع یافته بود در فرانسه و اسپانیا نیز گزارش شده است.
سران این ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا تلاش کرده بودند تا اطمینان یابند که واکسن به طور عادلانه در دسترس همه این کشورها قرار خواهد گرفت و هر کشور از امروز یکشنبه طرح واکسیناسیون کرونای خود را با واکسن های شرکت های فایزر و بایون تک آغاز می کند.
«اورزولا فن درلاین»، رییس کمیسیون اروپا روز شنبه آغاز هماهنگ واکسیناسیون کرونا را در کشورهای عضو اتحادیه اروپا «لحظه ای تاثیرگذار از اتحاد» خواند. برخی از کشورهای عضو این اتحادیه مانند آلمان، مجارستان و اسلوواکی نیز از دیروز شنبه برنامه واکسیناسیون خود را آغاز کرده بودند. یک زن ۱۰۱ ساله از جمله اولین افرادی بود که روز شنبه در یکی از خانه های سالمندان آلمان در برابر بیماری همه گیر «کووید ۱۹» واکسینه شد.
ساعت ۸ صبح امروز یکشنبه «آراکلی هیدالگو» یک پیرزن۹۶ ساله در خانه سالمندان در «گوادالاخارا» در اسپانیا اولین نفری بود که واکسن کرونا را در این کشور دریافت کرد. در جمهوری چک نیز «، آندره بابیس» نخست وزیر این کشور در یک برنامه زنده تلویزیونی واکسن کووید-۱۹ دریافت کرد.
هر کدام از کشورهای عضو اتحادیه اروپا به طور جداگانه در مورد گروه هایی که در اولویت واکسیناسیون هستند تصمیم خواهد گرفت. اسپانیا، فرانسه و آلمان افراد مسن را در اولویت قرار داده اند و ایتالیا کارکنان بخش درمان را قبل از سایر گروه ها واکسینه خواهد کرد. لهستان نیز مانند ایتالیا تصمیم گرفته است تا اولویت واکسیناسیون را به کارکنان بخش بهداشت و درمان بدهد.
زوزانا چاپوتووا، رئیس جمهوری ۴۷ ساله اسلوواکی در راستای تشویق شهروندان به استفاده از واکسن کرونا در نظر دارد روز یکشنبه خودش را واکسینه کند.
با این حال در این زمینه ناکامی های فزاینده ای نیز وجود دارد چرا که اروپا مشاهده کرده واکسن کرونای محصول مشترک فایزر و بایون تک که در کشور آلمان و با بودجه دولت فدرال آلمان ساخته شده است، ابتدا در کشورهایی از جمله آمریکا، انگلیس ، رژیم صهیونیستی و امارات متحده عربی توزیع شده است. این در حالی است که اتحادیه اروپا در سفارش بیش از دو میلیارد دوزی از این واکسن برای محافظت از شهروندان خود در برابر ویروس کرونا با محدودیت هایی مواجه شده است.
«مارکوس سودر »، نخست وزیر ایالت بایرن آلمان ، روز یکشنبه به روزنامه بیلد گفت: میزان این واکسن بسیار کم است.
۲۰۰ میلیون دوز سفارش واکسن فایزر / بایون تک اتحادیه اروپا ، بطور مساوی میان هر کشور عضو این اتحادیه بر اساس اندازه جمعیت آن تقسیم خواهد شد. به این معنی که آلمان با برخورداری از ۱۸ درصد جمعیت اتحادیه اروپا ، حدود ۳۶ میلیون دوز دریافت خواهد کرد که این میزان برای واکسیناسیون ۱۸ میلیون نفر ، یعنی بیش از ۲۰ درصد از جمعیت آن کافی است.
اما شرکت های تولید کننده این واکسن اعلام کرده اند که چارچوب زمان تحویل واکسن به زمان سفارش گذاری بستگی دارد؛ آمریکا و انگلیس زودتر و اوایل تابستان سفارش واکسن خود را ارائه داده اند اما اتحادیه اروپا سفارش خود را در ماه نوامبر و پس از ماه ها مذاکره نهایی کرد.
اداره دارویی اروپا قرار است روز ششم ژانویه (۱۷ دی) نظر خود درباره استفاده از واکسن شرکت مدرنا را اعلام کند. اداره دارو و غذای آمریکا مجوز استفاده از این واکسن را صادر کرده است.