لندن – ایرنا – بیمارستان‌ها در انگلیس بر اثر افزایش رجوع بیماران مبتلا به کووید-۱۹ «تحت فشار بیشتری» قرار گرفته و این مساله نگرانی‌ها درباره طولانی شدن عملیات واکسن کرونا را افزایش داده است.

به گزارش ایرنا، تازه‌ترین آمارهای منتشر شده حاکیست که تعداد مراجعین به بیمارستان‌ها به سرعت در حال افزایش است و پیش‌بینی می‌شود که اوضاع در هفته‌های آینده وخیم‌تر شود.

یک شرکت خدمات آمبولانس انگلیس گفت که شنبه یعنی یک روز پس از کریسمس (میلاد حضرت مسیح (ع)) شلوغ‌ترین روز کاری آن‌ها بوده است.

دکتر ادرین بویل از کالج سلطنتی طب اورژانسی در گفت‌وگو با شبکه خبری اسکای بیان داشت که اوضاع خیلی سخت شده است. مشکل در پایتخت وخیم‌تر است اما ممکن است به سادگی در سایر نقاط کشور گسترش پیدا کند.

این مقام پزشکی با بیان اینکه اورژانس مملو از بیماران است و امکان پذیرش بیماران بیشتر نیست افزود که از این بایت حس درماندگی و بدی را تجربه می‌کند.

بر اساس آمار منتشر شده در ۲۲ دسامبر (۲دی)بالغ بر ۲۱ هزار و ۲۸۶ بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستان‌های انگلیس پذیرش شده‌اند. این آخرین آماری است که دولت از وضعیت بیمارستان‌ها منتشر کرده است. این میزان کمی کمتر از ۲۱ هزار و ۶۸۳ نفر بیماری است که ۱۲ آوریل در جریان موج نخست کرونا بستری شدند.

در همین حال یک کارشناس مسائل بهداشتی گفت که واکسیناسیون کرونا تا مدت‌ها تغییری در کنترل بحران ایجاد نخواهد کرد.

دکتر بارات پانخانیا استاد دانشگاه اگزتر بیان داشت که مصونیت ۵۰ میلیون نفر حدود ۵۰ هفته طول می‌کشد. او بر همین اساس پیشنهاد کرد که مراکز تزریق واکسن به صورت ۲۴ ساعته فعالیت کنند «تا زمان واکسیناسیون بخش زیادی از جمعیت نصف شود»

عملیات تزریق واکسن کرونا از سه‌شنبه ۱۸ آذر در سراسر انگلیس آغاز شده و دولت امیدوار است که تا تابستان سال آینده جمعیت ۶۶ میلیون نفری این کشور واکسینه شوند.

دولت انگلیس ۴۰ میلیون واحد از واکسن فایزر بیونتک را خریداری کرده و در مرحله نخست با دریافت ۸۰۰ هزار واحد، قصد دارد تا افراد بالای ۸۰ سال و برخی نیروهای بهداشتی را که در محدوده افراد آسیب‌پذیر قرار دارند واکسینه کند. پس از آن به ترتیب افراد با آسیب پذیری بالا واکسن کرونا را دریافت خواهد کرد.

دولت جانسون با تشکیل معاونت نظارت بر واکسن کرونا در وزارت بهداشت امیدوار است تمام شهروندان کشور را تا تابستان واکسینه کند. با این حال کارشناسان هشدار داده‌اند انتظار بازگشت روال زندگی به شرایط عادی تا آن زمان واقع بینانه نیست.

انگلیس علاوه بر واکسن فایزر بیونتک، یکصد میلیون واحد از واکسن دانشگاه آکسفورد و هفت میلیون واحد از واکسن مدرنا را خریداری کرده که دست کم تا بهار آینده آماده تحویل نخواهد شد.

این در حالیست که جرمی هانت وزیر بهداشت سابق انگلیس نیز هشدار داده ذخیره واکسن کرونا ظرف هفته‌های آینده ته می‌کشد و محموله بعدی دو ماه دیگر تحویل می‌شود.

در همین حال انگلیس به پنهان‌کاری در خصوص شیوع گونه جدید و مسری‌تر ویروس کرونا متهم است.

گونه جدید ویروس کرونا موسوم به VUI-۲۰۲۰۱۲/۰۱ که ۷۰ درصد مسری تر بوده و بارِ (load) ویروسی افراد مبتلا به آن بالاتر است ۳۱ شهریورماه شناسایی شد اما مقامات لندن تا دو هفته پیش این موضوع را کتمان کردند.

"مت هنکاک" وزیر بهداشت انگلیس اولین بار ۱۴ دسامبر (۲۴ آذر) خبر شناسایی گونه جدید ویروس کرونا را با پارلمان در میان گذاشت. سه روز بعد (۲۹ آذر)، بوریس جانسون در یک کنفرانس مطبوعاتی به طور عمومی وجود چنین ویروسی را تایید کرد.

براساس یافته‌های دانشمندان انگلیسی، احتمال مبتلا شدن افراد زیر ۱۵ سال در مقایسه با ویروس قدیمی کرونا بیشتر است. به گفته آنها این رفتار ویروس کرونا که کودکان را کمتر مبتلا می کرد یک رفتار استثنایی بود، چرا که بیماری های تنفسی ویروسی معمولاً کودکان را بیشتر مبتلا می کنند. اما اکنون به نظر می رسد ویروس جدید کودکان و بزرگسالان را به طور یکسان مبتلا می کند.

دانشمندان هنوز نمی‌دانند که تغییرات ژنتیکی در این ویروس منتهی به چه تغییری در رفتار آن خواهد شد. همچنین شواهدی در دست نیست که این ویروس بیماری متفاوت تری ایجاد کند یا به واکسن موجود مقاوم باشد.

آن‌ها با این حال به این نتیجه رسیده اند که شیوع نوع جهش یافته ویروس کرونا می تواند شمار افراد بستری در بیمارستان ها و همچنین آمار مرگ و میر براثر ابتلا به «کووید ۱۹» را افزایش دهد.

وزیر بهداشت انگلیس یکشنبه گذشته هشدار داد که شیوع گونه جهش‌یافته کرونا از کنترل خارج شده و از مردم خواست مانند کسی رفتار کنند که به این بیماری مبتلا شده است.