فریبا رضائی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: سرشماری زمستانه پستانداران استان شامل گونه های شاخص پستاندار در مناطق تحت مدیریت و طبیعت زیبا و بکر کردستان توسط تیمهای متخصص استان با بیتوتههای شبانه روزی و استقرار در دهها زیستگاه تعیین شده، انجام می شود.
وی افزود: سرشماری زمستانه پستانداران در استان از ۶ دی سال جاری با سرشماری حیات وحش و براساس برنامه ریزی های انجام شده همزمان با سراسر کشور در پنج منطقه حفاظت شده و چهار منطقه شکار ممنوع استان آغاز شده و تا پایان سال ادامه دارد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کردستانافزود: سرشماری پستانداران شاخص مناطق تحت مدیریت استان هر ساله در 2 نوبت یکی در اواخر فصل بهار با هدف بدست آوردن میزان زاد و ولد و دیگری در فصل زمستان در راستای بررسی وضعیت جمعیتی حیات وحش شاخص استان و مقایسه با سال های گذشته و همچنین میزان موفقیت رشد بره های متولد شده انجام میشود .
رضائی با اشاره به اینکه این سرشماری به روش خطی و با مشاهده مستقیم و استفاده از تجهیزات موردنیاز مانند دوربین چشمی، بیسیم دستی، دوربین عکاسی، تلسکوپ و تجهیزات کوهنوردی انجام میشود، اعلام کرد : در سال جاری برای اولین بار در این برنامه از فناوری نوین هلی شات برای کمک به افزایش دقت سرشماری استفاده میشود که امید است با کمک این تکنولوژی درصد خطا کاهش یابد.
وی افزود: هدف از انجام سرشماری، به دست آوردن میزان زادآوری وحوش و جمعیت کلی آنها، مرگ و میر، بررسی عوامل تهدید کننده و نقاط قوت مناطق مستعد برای ارتقای سطح حفاظتی، دستیابی به ترکیب جنسی و سنی گونههای جانوری، آگاهی از وضعیت زیستگاهها و کمبودها و نارساییهای موجود، آگاهی از عوامل تهدید حیات وحش و استفاده از آمار و نتایج حاصل از سرشماری در پژوهش و مطالعات گونههای حیات وحش است.
استان کردستان دارای چهار منطقه حفاظت شده و یک پناهگاه حیات وحش شامل منطقه حفاظت شده بیجار با وسعت ۳۲ هزار هکتار، منطقه بدر و پریشان قروه با وسعت ۴۳ هزار هکتار، منطقه حفاظت شده شاهو و کوسالان با وسعت ۵۷ هزار هکتار و منطقه عبدالرزاق سقز با وسعت ۳۹ هزار هکتار، پناهگاه حیات وحش زریوار با وسعت سه هزار هکتار و چندین منطقه شکار ممنوع است که این استان را در زمره منحصر به فرد ترین نقاط کشور به لحاظ تنوع گونه های جانوری و گیاهی قرار داده است.