به گزارش روز چهارشنبه ایرنا،فرهاد خلیلمقدم با اشاره به اینکه در آغاز دولت دوازدهم ۳۸ باب کتابخانه در این استان وجود داشت، افزود: با راهاندازی کتابخانه عمومی شهر نافچ شهرستان شهرکرد در آبان امسال، تعداد کتابخانههای عمومی چهارمحال و بختیاری به ۵۴ باب افزایش یافت.
وی تصریح کرد: در سال گذشته برای راهاندازی کتابخانه عمومی در هشت شهر بدون کتابخانه استان برنامهریزی شد که با گشایش کتابخانه در شهر هارونی، نافچ و پردنجان در سال ۹۹ مردم این شهرها از خدمات این کتابخانهها بهرهمند شدند.
خلیلمقدم یادآور شد: در صورت به پایان رسیدن عملیات عمرانی ساختمان کتابخانهها در سردشت و دستنا، این دو منطقه نیز تا پایان امسال دارای کتابخانه میشوند.
وی اعتبارات تخصیص یافته برای امور کتابخانههای استان چهارمحال و بختیاری در سال ۹۹ را ۹ میلیارد ریال اعلام کرد و گفت: با وجود جهش رویداده در تخصیص اعتبارات به این نهاد فرهنگی در سالهای اخیر، همچنان منابع مالی برای خرید کتابهای تولیدی مؤلفان استانی محدود است و در صورت کمک خیرین و یا اختصاص اعتبارات بیشتر میتوان آثار نویسندگان استان را برای استفاده دوستداران کتاب در مخزن تمامی کتابخانههای عمومی چهارمحال و بختیاری قرار داد.
مدیرکل امور کتابخانههای عمومی چهارمحال و بختیاری در ادامه با اشاره به اینکه در اجرای عملیات بهسازی و تعمیر ساختمان کتابخانههای استان، توجه به حق انتفاع (حق استفاده و بهرهبرداری) این اماکن ضروری است، افزود: ساختمان برخی کتابخانههای چهارمحال و بختیاری همچون ساختمان کتابخانه چلیچه در اختیار دیگر دستگاههای اجرایی است که این موضوع، مشکلاتی را در انجام اقدامات عمرانی و بهسازی به وجود آورد است.
خلیلمقدم اضافه کرد: ساختمان کتابخانه بزرگمهر چلیچه در تملک سازمان جهادکشاورزی قرار دارد که امور کتابخانههای استان برای عقد قرارداد با سازمان مربوطه و بهرهبرداری مشترک از این ساختمان آمادگی دارد.
وی همچنین به فرصتهای ایجادشده در فضای مجازی برای گسترش فرهنگ کتاب و کتابخوانی اشاره کرد و گفت: شیوع ویروس کرونا موجب شد تا مجموعه کتابداران و اعضای کتابخانههای عمومی با ایدهپردازی و اجرای برنامههای خلاقانه، شبکه ارتباطی فعالی را برای معرفی کتاب و اجرای مسابقات کتابخوانی و فرهنگی در فضای مجازی ایجاد کنند.
مدیرکل امور کتابخانههای عمومی چهارمحال و بختیاری یکی از مهمترین طرحهای خلاقانه این نهاد را اجرای طرح پیشخوان خدمات کتابخانهای دانست و گفت: این طرح برای نخستین بار در کشور با هدف ارائه مطلوبتر خدمات به مردم ساکن در حاشیه شهرها و مناطق کمتر برخوردار، فراهم کردن زمینه دسترسی آسان اقشار مختلف به کتاب و کاهش و کنترل آسیبهای اجتماعی از آبان امسال در شهرستان لردگان به اجرا درآمد.
وی خاطر نشان کرد: طرح پیشخوان خدمات کتابخانهای بهعنوان طرحی ملی پذیرفتهشده است و بهزودی در سراسر کشور نیز به اجرا درمیآید.
خلیل مقدم افزود: در این طرح بهجای ساخت کتابخانه و یا راهاندازی کتابخانههای سیار، کانکسهایی در مناطق کمتر برخوردار و حاشیه شهرها جانمایی شده و در آنها، خدمات کتابخانهای به مردم ارائه میشود.
به گزارش ایرنا، آمار اعضای کتابخانههای عمومی چهارمحال و بختیاری افزون بر ۲۰۰ هزار نفر است که از این تعداد جمعیتی معادل ۴۵ هزار نفر بهصورت مستمر فعالیتهای مرتبط با کتاب و کتابخوانی را دنبال میکنند.