شیراز- ایرنا- عضو هیات علمی دانشگاه شیراز و برنده جایزه سومین دوره جشنواره علم و زن گفت: فرهنگ‌سازی این امکان را به زنان جامعه می‌دهد که بعد اجتماعی زندگانی خود را شکوفا کنند و زندگی فردی موفقی هم داشته باشند؛گرچه دستیابی به این مهم، بدون آموزش فرهنگی اندکی دشوار می‌نماید.

دکتر مریم کوشکی جهرمی، استاد بخش علوم ورزشی دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی دانشگاه شیراز، که به‌تازگی در سومین جشنواره ملی «زن و علم»  باعنوان برنده جایزه زن و علم (دکتر فرزانه میرزاخانی) در حوزه‌ علوم انسانی تقدیر شد، چهارشنبه در گفت‌وگو با ایرنا درباره فعالیت زنان در عرصه‌های علمی گفت: بانوان به‌ویژه در یک دهه اخیر در مقایسه با گذشته، به‌صورتی فعالانه در حوزه‌های علمی و اجتماعی حاضر شده‌اند.

استاد دانشگاه شیراز با بیان اینکه همسران باید پشتیبان و همراه بانوان برای حضور در عرصه‌های اجتماعی باشند، ابراز کرد: از آنجا که در حال حاضر محیط اجتماع برای فعالیت زنان مساعد است و محدودیتی در این زمینه وجود ندارد، ضروری است فرهنگ سنتی برخی خانواده‌ها تعدیل شود و گرچه اولین نقش هر زن، مادری و رسیدگی به خانواده است با همیاری و مشارکت در امور زندگی می‌توان هر دو زمینه را پرورش داد.

کوشکی جهرمی درباره بانوانی که عهده‌دار دو مسوولیت در خانه و اجتماع هستند، بیان داشت: برخی بانوان دو مسوولیت دارند، آنان هم امور خانواده را مدیریت می‌کنند و هم در عرصه‌های دیگر فعال‌اند؛ از همین رو نیاز است که افزون بر حمایت خانوادگی از پشتیبانی اجتماع و سازمانی که در آن مشغول به خدمت هستند نیز بهره‌مند شوند.

او اختصاص امکانات تشویقی برای بانوان شاغل، ایجاد فرصت‌های انعطاف‌پذیر و انگیزه‌بخشی به آنان را از گام‌های مهمی برشمرد که می‌تواند برای زنان نسل آینده الگوساز و امیدبخش باشد و زمینه فعالیت اجتماعی را تسهیل بخشد.

عضو هیات علمی دانشگاه شیراز با اشاره به فعالیت‌های پژوهشی خود در زمینه ورزش بانوان، ابراز داشت: ورزش و سلامت زنان و نیز ورزش زنان مسلمان دو حوزه‌ای است که تاکنون در آن، هم کتاب‌ و هم مقالاتی در داخل و خارج از کشور منتشر کرده‌ام.

دکتر کوشکی جهرمی، برنده سومین دوره جایزه علم و زن که در حال حاضر در زمره  ۲۴ بانوی برجسته و سرآمد علمی کشور به‌شمار می‌رود.

کوشکی جهرمی که عضو هیات رییسه انجمن بین‌المللی ورزش زنان است، درباره نوع فعالیت خود در این انجمن عنوان کرد: واکنش اجتماعی به فعالیت‌های بانوان ورزشکار از جمله نگارش بیانیه درباره حجاب زنان مسلمان و نیز فعالیت‌های فرهنگی در سطح جهانی در حوزه ورزش زنان، سلامتی و حضور اجتماعی از دیگر فعالیت‌های مستمر در زمینه بانوان و ورزش در این انجمن است.

برنده سومین دوره جایزه علم و زن، در حال حاضر در زمره  ۲۴ بانوی برجسته و سرآمد علمی کشور به‌شمار می‌رود.

این جشنواره  رخدادی ملی است که می‌کوشد با معرفی زنانی که صاحب دستاوردهای علمی هستند، توانمندی‌ها و استعدادهای بانوان را در حوزه‌های علمی، فرهنگی و اجتماعی که باعث امید و غرور ملی است، در معرض دید جامعه قرار دهد و اذهان نسل جوان را متوجه الگوهای موفق کند.

در مراسم سال 99 که ششم دی‌ماه با حضور معاون اول رئیس جمهوری در تهران برگزار شد، از ۱۶ چهره علمی، پنج بانوی فعال اجتماعی و سه نفر از برجستگان و سرآمدان علمی کشور تجلیل شد. 

۱۵ داور متشکل از چهره های معتبر علمی داور این دوره از جشنواره بودند که پس از طی مرحله ارزیابی و امتیازبندی، برگزیدگان جشنواره سوم توسط اعضای کمیته علمی تعیین شدند. همچنین با موافقت معاونت پژوهش و فناوری وزارت علوم، این جشنواره و برگزیدگان آن مشمول امتیازات مندرج در آیین نامه ارتقای اعضای هیأت علمی دانشگاه ها می شوند.

بر اساس این فراخوان، رقابت در این دوره از جشنواره در ۲ بخش علمی و اجتماعی و در سه رده سنی زیر ۴۰ سال، ۴۰ تا ۶۵ سال و بالای ۶۵ سال برگزار شد. 

شرکت کنندگان در ۶ گروه علوم انسانی، علوم پایه، فنی و مهندسی، علوم کشاورزی، دامپزشکی و محیط زیست، علوم پزشکی، هنر و معماری با یکدیگر به رقابت پرداختند.

در بخش اجتماعی جشنواره سوم نیز زنان دانش آموخته دانشگاهی که اکنون در محیط های غیر از دانشگاه مشغول خدمت رسانی هستند، حضور داشتند.

جشنواره زن و علم را وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده برگزار می کنند.