۲ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۱۲:۱۵
کد خبر: 83287141
T T
۰ نفر
جایزه میرزاخانی انگیزه ای مضاعف برای نسل جوان است

تهران – ایرنا – معاون فرهنگی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، گفت: اعطای جایزه مریم میرزاخانی به عنوان یكی از شخصیت های فاخر علمی كشور به زنان نخبه در عرصه های علمی، فرهنگی و اجتماعی می تواند انگیزه ای مضاعف برای نقش آفرینی بیشتر، خاصه از جانب نسل جوان باشد.

به گزارش خبرنگار دانشگاه ایرنا، غلامرضا غفاری امروز دوشنبه در مراسم اختتامیه دومین جشنواره ملی زن و علم جایزه مریم میرزاخانی كه با حضور اسحاق جهانگیری و معصومه ابتكار در سالن علامه امینی كتابخانه دانشگاه تهران برگزار شد، گفت: بی تردید كسانی كه بخش نخبگانی جامعه را تشكیل می دهند، دغدغه فردایی بهتر را در مقیاس های فردی و فرافردی دارند. عمل و كنش آنها صرفاً محصور در زمان نیست، بلكه معطوف به آینده و فردای پیش رو است؛ چرا كه علم و فعالیت علمی، ذاتاً بهره مند از افق های باز است.
وی افزود: جستجوی آینده بهتر محتاج حساسیت به زندگی فردا و داشتن الزام ها و تعهداتی به فردا و آینده است. به تعبیری اگر چنین نباشد، باید لختی درنگ كنیم و بادبان های حركت خود را برای قرار گرفتن در مسیری كه به این مهم دست پیدا كند، تنظیم كنیم.
به گفته معاون فرهنگی وزیر علوم، بخش نخبگانی در درجه نخست خود را در نهاد دانشگاه و اجتماع علمی تعریف می كند. نهادی كه بیش از هر نهاد دیگر محتاج كسب اقتدار و استفاده بخردانه از این اقتدار است. كسب این جایگاه در گروه كار ویژه ها، اثرگذاری و خدمتی است كه عالمان در ساحت اندیشه و عمل دارند.
غفاری اظهار كرد: جشنواره زن و علم رخدادی ملی است و می كوشد با معرفی زنانی كه صاحب دستاوردهای علمی هستند، ظرفیت ها، توانمندی ها و استعدادهای زنان را در حوزه های علمی، فرهنگی و اجتماعی كه مقوی امید و غرور ملی است در معرض دید و نظر جامعه قرار داده و اذهان نسل جوان را متوجه الگوهای موفق و شایسته كند.
معاون فرهنگی وزارت علوم، تاكید كرد: پر پیداست كه اعطای جایزه مریم میرزاخانی به عنوان یكی از شخصیت های فاخر علمی كشور به زنان نخبه در عرصه های علمی، فرهنگی و اجتماعی می تواند انگیزه ای مضاعف برای نقش آفرینی بیشتر، خاصه از جانب نسل جوان باشد.
وی گفت: از این رو در اردیبهشت ماه 96 نخستین دوره جشنواره اعطای جایزه مریم میرزاخانی در كتابخانه ملی ایران توسط مشاور وزیر علوم در امور بانوان اجرا شد.
غفاری یادآور شد: در این دوره در چارچوب تفاهم نامه همكاری میان معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری و وزارت علوم برگزاری دومین جشنواره ملی زن و علم جایزه مریم میرزاخانی در دستور كار این دو معاونت قرار گرفت.
به گفته غفاری، به منظور ترسیم و تعیین مسیر حركت، شورای سیاست گذاری جشنواره تشكیل و طی جلسات چندگانه با حضور نمایندگان دستگاه های مختلف در خصوص چگونگی اجرا، شیوه نامه، فراخوان جشنواره، دستورالعمل داوری و امتیازدهی به آثار، تعیین اعضای شورای علمی و انتخاب داوران توافق شد.
وی اظهار كرد: 514 فرم ثبت نام از شركت كنندگان دریافت شد كه با بررسی و صحت سنجی اولیه تعداد 416 فرم ارسال شده قابل داوری شناخته شد. از نظر رده سنی، 77 درصد شركت كنندگان از رده سنی زیر 40 سال بودند.
غفاری تاكید كرد: امروز در آیین اختتامیه دومین جشنواره ملی زن و علم حضور داریم، جشنواره ای كه با همكاری كمیسیون ها و انجمن های علمی، دبیران گروه های شش گانه این جشنواره، داوران، فرهیختگان همچنین معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، معاونت فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران، دانشگاه های كشور، كمیسیون ملی یونسكو، مركز سیاست علمی كشور برگزار شد.
وی همچنین سلام منصور غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری را كه اكنون در استان فارس به سر می برد، به حاضران این جشنواره رساند.
دومین جشنواره ملی زن و علم امروز دوشنبه با حضور اسحاق جهانگیری معاون اول و معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده در كتابخانه علامه امینی دانشگاه تهران برگزار شد.
زنده یاد میرزاخانی ریاضی‌دان زن ایرانی و اولین برنده ایرانی مدال فیلدز بود كه تیرماه سال ۱۳۹6 به علت بیماری سرطان درگذشت. در نشست جهانی زنان در ریاضیات، به پیشنهاد كمیته بانوان انجمن ریاضی ایران، روز تولد میرزاخانی (12 ماه مه برابر با 22 اردیبهشت) به عنوان روز جهانی زنان در ریاضیات نام گذاری شد.
**9492**1584