«حسین بابایی» روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این مجسمهها با ارتفاع میانگین سه متر در مجموعه مینیوُرلد ساخته و نصب شد و دارای اسکلت فلزی و رویه بتنی است که از نظر نشان دادن بافت و رنگ خاکستری و سیاه مجسمهها، روی آنها پتینهکاری شده است.
وی مجسمههای موآییهای جزیره ایستر شیلی را مظهر فرهنگی این کشور دانست و افزود: این مجسمهها در یک دوره کوتاهی روی سنگ کندهکاری شده است و طبق آخرین تحقیقات باستانشناسی، تعداد ۸۸۷ مجسمه سنگی یکشکل و یکپارچه در این جزیره شناسایی شده است.
شهردار ملایر ادامه داد: برخی از موآییها دارای کلاه یا تاجهای قرمز رنگی هستند که دلیل آن مشخص نیست و در نمونه ساخته شده این مجسمهها توسط شهرداری ملایر، یکی از مجسمهها موآییها با کلاه قرمز رنگ ساخته شده است.
بابایی مجموعه تفریحی و توریستی مینیوُرلد را یکی از ظرفیتهای شاخص این شهرستان در حوزه گردشگری دانست و بیان کرد: امسال ۱۵ میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل آن اختصاص یافته است.
وی با بیان اینکه بیش از ۱۰ اثر شاخص جهانی و ملی در این مجموعه نصب شده است گفت: با توجه به اهمیت این طرح مهم گردشگری، تمام توان خود را به کار گرفتهایم تا پایان امسال بخش عظیمی از این مجموعه تفریحی و توریستی را تکمیل و به اتمام برسانیم.
شهردار ملایر ادامه داد: در حال حاضر آثار شاخصی همچون تخت جمشید، آکروپلیس، برج پیزا، آرامگاه حافظ و خیام و پل وِرسک در این مجموعه نصب شده و سی و سهپل، دیوار چین، باغ مشاهیر با نصب سردیسهای مشاهیر ایران و جهان، میدان شهدا با کتیبههای ایثار و شهادت، برج قابوس، اهرام ثلاثه مصر، بنای تاریخی کاخ خورشید و برج ایفل در حال تکمیل است.
بابایی بیان کرد: هموطنان علاقهمند به حوزه گردشگری میتوانند برای دیدن این مجسمهها و بسیاری از نمادهای تاریخی و ملی کشورهای مختلف جهان در مجموعه تفریحی و توریستی مینیوُرلد به ملایر سفر کنند که امیدواریم پس از برقراری وضعیت سفید کرونایی و آغاز مسافرتها، شاهد ورود گردشگران پرشماری به این شهرستان باشیم.
مجسمههای موآی طی یک دوره ۵۰۰ ساله از سال ۱۱۰۰ تا ۱۶۸۰ میلادی ساخته شدهاند. صدها سال رسوب و فرسایش، موجب دفن شدن مجسمههای موآی در خاک شده است. این پیکرهها چیزی فراتر از سرهای مدفون در خاکاند و تعداد زیادی از این مجسمهها در اطراف معدن سنگ وجود دارد که از آنها با عنوان «موآی» یاد میشود.
مجموعه مینیوُرلد یا جهان کوچک یکی از مهمترین ظرفیتهای گردشگری ملایر است که عملیات ساخت آن سال ۸۹ در زمینی به وسعت ۴۸ هکتار آغاز شد و قرار است ۱۳۸ اثر شاخص و تاریخی ایران و جهان در این مجموعه نصب شود.