به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، خبرگزاری رویترز در این مورد نوشت: ایران آزمایش انسانی روی اولین داوطلبان دریافت واکسن کووید – ۱۹ را انجام داد که تهران می گوید به شکست این همه گیری به رغم آنکه تحریم های آمریکا در توان این کشور برای واردات واکسن اخلال ایجاد می کند، کمک می کند.
ستاد اجرایی فرمان امام اعلام کرد که تولید این واکسن توسط یکی از شرکت هایش تحت عنوان «شفا فارمد» ممکن است شش ماه پس از پایان آزمایش موفقیت آمیز، به ۱۲ میلیون دُز در ماه برسد.
اولین داوطلبان دریافت این واکسن، مقام های این نهاد و دختر رئیس آن بودند، اقدامی که در تلاش برای افزایش سطح اعتماد مردم به واکسن انجام شد.
سعید نمکی وزیر بهداشت ایران در سخنانی که از تلویزیون ایران پخش شد، گفت: پیام این اقدام این است که ما خود را جدا از مردم نمی بینیم.
ایران بیشترین تاثیر را از همه گیری کووید – ۱۹ در خاورمیانه متحمل شده است.
رویترز در ادامه گزارش خود نوشت ایران گله مند است که توانش برای خرید واکسن به واسطه تحریم های مالی آمریکا مخدوش شده است.
رویترز مدعی شد غذا و دارو مشمول تحریم های نیستند، اما به این نکته اذعان کرد بانک ها از تامین مالی توافق های ایران بازداشته شده اند.
خبرگزاری فرانسه نیز در گزارشی در این زمینه نوشت: ایران روز سه شنبه مرحله نخست آزمایش بالینی واکسن تولید شده در جمهوری اسلامی را آغاز کرد، کشوری در منطقه که بیشترین تاثیر را از همه گیری کووید – ۱۹ متحمل شده است.
تلویزیون دولتی ایران گزارش داد: از اولین واکسن ضد کرونا ساخت محققان ایرانی با تزریق به سه نفر رونمایی شده است.
طبق آمار وزارت بهداشت، کرونا بیش از ۱.۲ میلیون نفر را در ایران مبتلا کرده و منجر به مرگ حدود ۵۵ هزار نفر شده است.
خبرگزاری فرانسه نوشت: ایران، آمریکا را به ایجاد مانع در راه دسترسی تهران به واکسن به واسطه رژیم تحریم ها متهم کرده است.
حسن روحانی رئیس جمهوری ایران روز شنبه با اعلام اینکه واشنگتن از تهران خواسته پول داروها را از طریق بانک های آمریکا پرداخت کند، گفت که نگران است ایالات متحده پول ایران را مصادره کند.
تلویزیون دولتی ایران با پخش تصاویری از انجام آزمایش واکسن ایرانی نشان داد که دو مرد و یک زن در حضور وزیر بهداشت و معاون علوم و فناوری رئیس جمهوری ایران واکسینه می شوند.
تلویزیون دولتی ایران در گزارش خود عنوان کرد که طرح تولید واکسن از طرف ستاد اجرایی فرمان امام تامین مالی شده و سه داوطلب دریافت واکسن، یکی دختر رئیس این ستاد و دو نفر دیگر مقام های بلندپایه این نهاد هستند.
براساس اعلام تلویزیون دولتی ایران، این واکسن در دو مرحله روی ۵۶ داوطلب آزمایش و نتیجه ۲۸ روز پس از تزریق دوم اعلام می شود.
سعید نمکی وزیر بهداشت ایران گفت که دیگر واکسن ایرانی که توسط انستیتو رازی تولید شده است، مجوز آغاز آزمایش انسانی را در آینده ای نزدیک دریافت می کند.
وی پیشتر در ماه جاری اعلام کرد که ایران حدود ۱۶.۸ میلیون دُز واکسن را از طریق سازوکار کوواکس پیش خرید کرده است.
شبکه الجزیره انگلیسی نیز خبر مربوط به انجام واکسن ایرانی را بازتاب داد و در گزارشی نوشت: آزمایش انسانی واکسن کرونای ایرانی آغاز شده است و مقامهای بهداشتی ایران درمورد مقابله با همه گیری کووید – ۱۹ در این کشور خوش بین هستند.
الجزیره در این گزارش آورد: روز سه شنبه دختر یک مقام بلندپایه ایران اولین فردی بود که واکسن «کُووایران» را دریافت کرد.
طیبه مخبر دختر محمد مخبر یکی از مسئولان تیم تحقیقاتی تولید واکسن در ایران، روز گذشته در مراسمی با حضور سعید نمکی وزیر بهداشت و سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری واکسن دریافت کرد.
طیبه مخبر گفت که خوشحالم، نه فقط به این دلیل که اولین فرد هستم، بلکه به این دلیل که این فرآیند علمی در کشورم به خوبی پیشرفت کرده است.
براساس اعلام مقام های ایران، بیش از ۶۵ هزار ایرانی داوطلب آزمایش واکسن هستند و ۵۶ نفر نیز برای شرکت در مرحله نخست آزمایش انسانی که انتظار می رود ۴۵ تا ۶۰ روز زمان برد، انتخاب شده اند.
رئیس بانک مرکزی ایران روز جمعه خبر داد که این کشور به توافق پرداخت برای ۱۶.۸ میلیون دُز واکسن از طریق طرح کوواکس دست یافته است.
حسن روحانی رئیس جمهوری ایران گفته است که تحریم های آمریکا موانعی در انتقال پول برای پرداخت هزینه واکسن ایجاد کرده است.
کریم همتی رئیس جمعیت هلال احمر ایران نیز گفت که خیرانی که نامی از آنها برده نشده است، ۱۵۰ هزار دُز واکسن فایزر – بایونتک را به ایران ارسال کرده اند.
تارنمای دویچه وله آلمان هم خبر آزمایش انسانی واکسن ایرانی کرونا را بازتاب داد و با بیان اینکه این واکسن زودتر از زمانی که انتظارش می رفت، تست شده است، نوشت که چند واکسن بطور همزمان در ایران در دست تولید است اما هنوز اطلاعات کاملی درباره آن منتشر نشده است.
خبرگزاری آسوشیتدپرس نیز گزارش داد: اولین مرحله بررسی ایمن بودن و تاثیرگذاری واکسن کرونا در ایران روز سه شنبه آغاز شد.
این رسانه آمریکایی به نقل از تلویزیون دولتی ایران گزارش داد که تزریق این واکسن تاکنون تب یا شوک جسمانی ایجاد نکرده است.
به نوشته رویترز، مقام های ایرانی پیش بینی می کنند که این واکسن تا اواخر بهار 2021 به بازار عرضه شود.
حسن روحانی رئیس جمهوری ایران گفته است که تهران با یک کشور خارجی برای تولید واکسن دیگری که انتظار می رود آزمایش آن روی داوطلبان انسانی در ماه فوریه (بهمن – اسفند) انجام شود، همکاری می کند.