به گزارش روز چهارشنبه ایرنا به نقل از تارنمای خبری این روزنامه انگلیسی، درحالیکه سرویس سلامت همگانی بریتانیا (NHS) نسبت به کمبود تجهیزات اکسیژن در بیمارستانها هشدار فوری صادر کرده، نگرانیها در مورد تعداد بیماران مبتلا به کووید-۱۹ در بیمارستانهای لندن در حال افزایش است.
سرویس سلامت همگانی بریتانیا نام مشترک چهار سیستم تأمین رفاه پزشکی در بریتانیا است که بودجه آن برخلاف اکثر کشورها از مالیات بر مردم و نه از طریق حق بیمه درمانی تأمین میشود.
دیروز سه شنبه بیمارستان «نورث میدلسکس» که یک نهاد تحقیقاتی آموزشی و مورد اعتماد است، به پزشکان در خصوص کاهش تجهیزات اکسیژن برای درمان بیماران کرونایی هشدار داد. گفته میشود در این بیمارستان در حال حاضر نزدیک به ۲۰۰ بیمار بستری شده از دستگاههای اکسیژن استفاده میکنند که در هر دقیقه دو هزار و ۴۰۰ لیتر اکسیژن مصرف میکنند. به طور معمول هر بیمار نزدیک به یک هزار لیتر اکسیژن در دقیقه استفاده میکند.
گزارشها نشان میدهد بیمارستان نورث میدلسکس تازهترین مرکز درمانی است که با کمبود تجهیزات اکسیژن روبرو شده و این امر ناشی از تقاضای زیاد توسط بیماران مبتلا به کووید-۱۹ است.
روز دوشنبه نیز بیمارستان ملکه الیزابت اعلام کرد که با مشکلی بزرگ روبرو شده و مجبور به انتقال بیماران اورژانسی به سایر مراکز درمانی شده است، زیرا تقاضای اکسیژن از سوی بیماران کرونایی سیستم این بیمارستان را به شدت تحت فشار قرار داده بود.
پزشکان ارشد لندن در این خصوص به روزنامه ایندیپندنت گفتند که این مشکل در تمام سطح پایتخت احساس میشود، زیرا شمار مبتلایان رو به افزایش است و روسای منطقهای سرویس سلامت همگانی چندین بار در روز درباره اکسیژن بحث میکنند.
از سوی دیگر، در حالیکه بیشترین میزان مبتلایان به کووید-۱۹ در لندن در روز هشتم ماه آوریل (۲۰فروردین) پنج هزار و ۲۰۱ نفر بود، تنها دیروز سه شنبه بیش از پنج هزار و ۳۷۱ نفر به ویروس کرونا مبتلا شدند و رکورد اوج بیماری در بهار شکسته شد.
موج جدید ویروس کرونا در انگلیس در حالی این کشور را در مینوردد که روز سه شنبه ۲۱ هزار و ۷۸۷ مورد مبتلا در سراسر کشور گزارش شد و این میزان یک هزار و ۳۶۰ مورد بیشتر از اوج بیماری در ماه آوریل است.
«دکتر اما ویچر» (Dr Emma Whicher) رئیس پزشکی بیمارستان نورث میدلسکس ضمن انتقاد از مدیریت سرویس سلامت همگانی در اظهارنظری گفت: «تصمیم گیریهای این نهاد با تاخیر و کندی صورت میگیرد و مشخص نیست چه کسی در سطح منطقهای و ملی پاسخگو است».
«دکتر سامانتا بات-راودن» (Dr Samantha Batt-Rawden) رئیس انجمن پزشکان انگلیس در این مورد گفت: «سرویس سلامت همگانی در جنوب شرق انگلیس در حال نابودی است».
وی افزود: وضعیت کادر درمان به همان جایی که در ماه آوریل بودیم بازگشته است و هیچ نشانهای از کند شدن روند بیماری وجود ندارد. بخش مراقبتهای ویژه (ICU) در سراسر جنوب شرقی مملو از بیمار است و پزشکان این بیمارستانها اعلام کردهاند که با کمبود شدید دستگاه تنفس مصنوعی (وینتیلاتور) و اکسیژن روبرو هستند».
«دکتر جنی وون» (Dr Jenny Vaughan) از مدیران بیمارستان نورث میدلسکس هم گفت: «سکوت دولت "کرکننده" است» وی افزود: «کارکنان به دلیل ترس از مجازات هیچ انتقادی نمیکنند. مشخص است که دولت هیچ درسی از موج اول بیماری در بهار نگرفته و اشتباهات آن زمان در حالی تکرار میشود که کارکنان خط مقدم بیماران مریض را در شرایط بسیار دشواری درمان میکنند».
همزمان سرویس سلامت همگان از دولت خواسته است با بررسی محدودیتهای کنونی، اقدامی قاطع انجام دهد.
این در حالی است که نوع جدید ویروس کرونا که برای نخستین بار در انگلیس گزارش شد، نگرانیها در مورد افزایش شمار مبتلایان را افزایش داده است. «سافرون کوردری» (Saffron Cordery) از مدیران سرویس سلامت همگانی در این مورد تاکید کرد: «نوع جدید ویروس کرونا پویایی وضعیت نگران کنندهای را که پیش از این با آن روبرو بودیم را افزایش داده است».
وی افزود: «انتقال سریع ویروس در کنار سرمای هوا گزینههای پیش روی ما را کمتر کرده است».
انگلیس از تاریخ ۸ دسامبر (۱۸ آذر) طرح سراسری تزریق واکسن کرونا را آغاز کرده و امیدوار است که تا تابستان سال آینده جمعیت ۶۶ میلیون نفری این کشور واکسینه شوند. در همین حال کارشناسان مسائل بهداشتی بر این عقیده هستند که واکسیناسیون کرونا تا مدتها تغییری در کنترل بحران ایجاد نخواهد کرد.
براساس آخرین آمار منتشر شده تا به امروز بیش از دو میلیون و ۳۲۹ هزار نفر به ویروس کرونا مبتلا شده و از این میان بالغ بر ۷۱ هزار نفر جان خود را از دست دادهاند.