به گزارش ایرنا، «ایرج مسجدی» سفیر جمهوری اسلامی ایران در گفت وگو با شبکه تلویزیونی «الاتجاه» عراق به مناسبت اولین سالگرد شهادت شهیدان سردار سپهبد «حاج قاسم سلیمانی» و «حاج ابومهدی المهندس» گفت: آقای سردار سلیمانی نماینده رسمی ایران بودند و مسئول پرونده ایران و عراق یعنی روابط ایران و عراق بودند.
وی افزود: ایشان سفرهای زیادی به بغداد داشتند و در مرحله مقابله با داعش حضور بیشتری داشتند و با طرف عراقی برای بیرون راندن داعش همکاری می کردند.
مسجدی درباره اقدام بزدلانه آمریکا در ترور سردار شهید سپهبد سلیمانی و شهید ابومهدی المهندس گفت: آنچه اتفاق افتاد، از نظر ما یک جنایت تاریخی است. شهید سلیمانی و شهید المهندس از فرماندهان مبارزه با تروریسم بودند و شما از هرکسی سوال کنید که یک سمبل از مبارزه با ترریسم معرفی کنند، آنها می گوید آقای سلیمانی و ابومهدی المهندس. اما خود آنها اسیر ترور ترورسیم آمریکا شدند و این در تاریخ ثبت شد.
وی افزود: این دو عزیز نقش موثر در بیرون راندن داعش داشتند؛ خواه در عراق یا منطقه. به طور قطع، این راه ادامه خواهد یافت و امروز آقای قاآنی این پرونده را مدیریت می کنند.
سفیر جمهوری اسلامی ایران تصریح کرد: این سفر اول آقای سلیمانی به بغداد هم نبود. ایشان همیشه به عراق سفر و با بسیاری از مسئولان عراقی دیدار می کردند. این اقدام (ترور) گامی در نقض حاکمیت عراق بود و ما ترور آقای سلیمانی و آقای ابومهدی المهندس را ترور حاکمیت عراق می دانیم.
وی گفت: آمریکایی ها دشمن جدی آقای سلیمانی و ایران بودند اما ما هیچ اطلاع یا خبری از قصد آنها برای ترور نداشتیم.
مسجدی گفت: ما خوشحال می شویم که عراق بتواند نقش سازنده ای در منطقه برای کشورهای مختلف ایفا و تلاش کند که روابط بین کشورهای منطقه را نزدیک کند، اما اینکه چه کسانی مخالف این روابط هستند، روشن است و در صدر آنها صهیونیست ها و آمریکایی ها قرار دارند که به تمام معنا نمی خواهند دوستی و انسجام بین کشورهای منطقه ایجاد شود.
وی افزود: دست های صهیونیستی و آمریکایی در همه اختلاف هایی که در منطقه شاهد هستیم، بسیار واضح است؛ خصوصا علیه جمهوری اسلامی ایران.
سفیر جمهوری اسلامی ایران گفت: آنها همین نگاه را نسبت به عراق دارند و نمی خواهند عراق سمبل انسجام و روابط خوب بین ملت های منطقه باشد.
وی تاکید کرد: ما خودمان در منطقه باید سرنوشت خودمان را تعیین کنیم چون آمریکایی ها به دنبال منافع خاص خودشان هستند و هیچ ارزشی برای منافع ملت های منطقه قائل نیستند.
مسجدی گفت: آنها از روابط ایران و عراق بسیار ناراحت هستند و از نزدیکی روابط بین کشورهای مجاور خیلج فارس و ایران و همچنین همه کشورهای منطقه جلوگیری می کنند و ما هم در منطقه باید بدنبال منافع ملت های خود باشیم و سردار سلیمانی در این مسیر تلاش می کردند اما صهیونیست ها نمی خواهند که این امر اتفاق بیفتد.
وی افزود: شما دیدید که داعش چه وضعیتی را در عراق بوجود آورد و حتی به اربیل و بغداد هم نزدیک شدند. اینها از کجا آمدند؟ از برخی کشورهای منطقه آمدند و این کشورها از آنها حمایت کردند.
سفیر ایران گفت: از طریق دستگاههای امنیتی و نظامی عراق و همچنین با نیروهای الحشد الشعبی داعش بیرون رانده شد. سردار سلیمانی همچنین نقش بزرگی در حمایت از این نیروها از طرف جمهوری اسلامی ایران برای بیرون راندن ترورریسم داشت و کوچک و بزرگ در جهان به این امر اذعان دارند. چرا آمریکایی ها آقای سلیمانی و آقای المهندس را ترور کردند؟! این عزیزان از مبارزان با تروریسم بودند و این روشن می کند که آمریکایی ها در ادعاهای خود که علیه تروریسم هستند، دروغ می گویند و گواه واضح آن نیز به شهادت رساندن این عزیزان بود.
وی خاطرنشان کرد: سیاست های جمهوری اسلامی ایرن مبتنی بر عقلانیت و خردمندی است و بدنبال صلح و امنیت در منطقه است.
مسجدی گفت: آمریکاییها بدنبال ایران هراسی در این منطقه هستند. آنها مسبب ناامنی هستند و اقدام به ترور می کنند اما انگشت اتهام را به سمت ایران می گیرند اما امروز این سیاست ها برای همگان روشن شده است. تلاش شخصیت هایی مثل شهیدان ابومهدی المهندس و سردار سلیمانی در این راستا علیه تروریسم بود. این عزیزان در جبهه مقاومت نقش بزرگ و موثری در تقویت مقاومت اسلامی در منطقه داشتند.
وی خاطرنشان کرد: آقای سلیمانی مدافع قوی جبهه مقاومت بود. جبهه مقاومت، جبهه دفاع از حق است. جبهه مقاومت یعنی حزب الله لبنان و مبارزان فلسطینی و مبارزان یمنی که از سرزمین خود دفاع می کنند. جبهه مقاومت، یعنی سوریها که از سرزمین و میهن خود دفاع می کنند.
مسجدی افزود: جبهه مقاومت یعنی عراق که از خود در برابر تروریست ها دفاع می کند. جبهه مقاومت به معنای حزب واحدی نیست. جبهه مقاومت به معنای همه کسانی است که از سرزمین و حق خود در برابر دشمنان خود دفاع می کنند و فلسفه وجود حزب الله، همین است، یعنی دفاع از لبنان در برابر همه کسانی که این کشور را تهدید می کند. چه کسی لبنان را تهدید می کند، ملت لبنانی یا اسرائیلی ها؟ از این رو، درگیری بین حزب الله و صهیونیست ها است. سردار سلیمانی مدافع جبهه حق بود که جبهه مقاومت است. این جبهه گاهی یک دولت و گاهی یک سازمان آزادیبخش یا حزب سیاسی می شود. کسی که از حق دفاع می کند، در چارچوب جبهه مقاومت قرار می گیرد. بله، سردار سلیمانی نقش مهم و موثری در تقویت این جبهه داشت. اگر بگوییم شخصی هست که در تلاش برای برقراری امنیت در منطقه بود، آن شخص شهید سلیمانی بود.
مسجدی گفت: یکسال از شهادت این عزیزان می گذرد و همه در جهان به دیده احترام به شهیدان سلیمانی و المهندس می نگرند و همه آنها آقای سلیمانی را دوست دارند و وی را در جبهه مبارزه با تروریسم می دانند و از ترور ایشان توسط نیروهای آمریکایی خشمگین هستند و علیه ترامپ موضعگیری می کنند و از شهید سلیمانی دفاع می کنند.
وی تصریح کرد: هیچ چیزی و هیچ کاری نمی تواند جبران کننده خون شهیدان سلیمانی و ابومهندس باشد. صحبت از انتقام به این معنا نیست که ما می خواهیم شخصی را به جای شهیدان سلیمانی و المهندس بکشیم زیرا ما نمی توانیم ارزش خون این دو شهید را بسنجیم. ترامپ در صدر این جنایت بود و او و همه کسانی که در این ترور شرکت کردند، حتی به اندازه یک ناخن سردار سلیمانی هم نیستند. این یک قیاس باطل است. بنابراین از انتقام که صحبت می کنیم، این امر در موضوع انتقام از سیاست های آمریکا است و نه به معنای ترور یا کشتن فردی. مثلا اگر آقای ترامپ کشته شود، آیا آنها برابرند؟ آقای ترامپ ارزش یک کفش سردار سلیمانی هم نیست. ما باید از سیاست ها و دخالت های آمریکا انتقام بگیریم. به عنوان مثال، نیروهای آمریکایی بایستی از عراق و منطقه اخراج شوند و به کشورشان بازگردند و ایران خواهان آن است و برای آن تلاش می کند.این گام به منزله انتقام گرفتن از آمریکا است و همچنین جلوگیری از دخالت های آمریکا در تعیین سرنوشت ملت های منطقه و به شکست کشاندن سیاست های آمریکا در مسیر تحریم ها و فشار بر مردم ایران. همه این گام ها در چارچوب انتقام از آمریکایی ها قرار می گیرد تا اینکه آمریکا به یک کشور عادی تبدیل شود و به امور داخلی خودش توجه کند.
وی افزود: درباره واکنش، گام ما در قبال پایگاه عین الاسد کافی بود و ما اعلام کردیم که به آن ادامه نخواهیم داد. در این موضوع همچنین ما بدنبال کشتن نظامیان آمریکایی نبودیم، می خواستیم که به آمریکایی ها عزم و اراده خودمان را در این زمینه نشان دهیم و می خواستیم به آمریکایی ها بگوییم که ما ترسی نداریم و دغدغه ای درخصوص حمله به پایگاه های آمریکایی نداریم. اگر می خواستیم که گروهی از سربازان آمریکایی را بکشیم، درخصوص هر پایگاه و هر منطقه علم و اطلاع داشتیم.آمریکایی ها ادامه نداند و ما هم عملیات را متوقف کردیم.
وی افزود: جمهوری اسلامی ایران ابدا به دنبال جنگ نیست و هیچ نوع درگیری را در منطقه قبول نمی کند و ما به دنبال درگیری و جنگ با طرف آمریکایی نیستیم. اگر بدنبال جنگ با طرف آمریکایی بودیم، توافقنامه هسته ای را امضا نمی کردیم.ما خواهان تنش در منطقه نیستیم. این، موضع و سیاست جمهوری اسلامی ایران است. جمهوری اسلامی ایران آغازگر هیچ جنگی علیه آمریکا و هیچ کشوری در منطقه نبوده است اما با قدرت تمام از منافع و حق خود دفاع می کند و دفاع حق مشروع ما است و در هر نقطه ای که گامی را اتخاذ کردیم، در پاسخ به تهدیدها و حملات بود.
مسجدی تصریح کرد: آمریکا اقدام به ترساندن کشورهای منطقه از جمهوری اسلامی ایران می کند. آیا ایران تاکنون هرگونه اقدامی علیه کشورهای منطقه کرده است؟ ایران گامی اتخاذ نکرده است زیرا جمهوری اسلامی ایران به هیچ وجه تهدید برای هیچ یک از کشورهای منطقه نیست، اما ایران تهدیدی جدی برای صهیونیست ها است. آمریکایی ها می خواهند همه کشورهای منطقه را از ایران بترسانند و القا کنند که ایران تهدیدی هم برای این کشورها است اما این گفته ای دروغین است. ما این را ایران هراسی در منطقه می نامیم. اما من تاکید می کنم که نبایستی هیچ طرفی از جمهوری اسلامی ایران بترسد اما اگر صهیونیست ها از ما هراس داشته باشند، ما خوشحال هستیم.
وی در ادامه گفت: موضوع بسیار روشن است. حمله به سفارتخانه ها و نمایندگی های سیاسی و از جمله آنها سفارت آمریکا در بغداد کاملا مردود و غیرقابل قبول است و بایستی همه سفارتخانه ها و نمایندگی ها از امنیت برخوردار باشد و ایران چنین اموری را (حمله به سفارتخانه ها و نمایندگی های سیاسی) قبول نمی کند، اما اگر کسانی مخالف آمریکا در عراق هستند، این مربوط به طرف عراقی است و ما در آن دخالت نمی کنیم.
مسجدی افزود ؛ اما آمریکایی ها می خواهند انگشت اتهام را به سمت جمهوری اسلامی ایران نشانه روند. ما این اتهام را رد کرده و نمی پذیریم. این از روی ترس ما از آمریکایی ها نیست زیرا ما از آمریکایی ها به هیچ وجه ترسی نداریم. ما این را برای روشن شدن حقیقت می گوییم. اگر خواسته باشیم از آمریکایی ها انتقام بگیریم، مستقیما آن را انجام می دهیم.
وی درباره موضع ایران در قبال کشورهای منطقه گفت: یمنی ها از خودشان در برابر بمباران سعودیها دفاع می کنند . جمهوری اسلامی ایران از آن دفاع می کند و ایران مخالف حملات و بمباران سعودیها است. این سیاست رسمی و واضح ما است. در مورد لبنان، سیاست ما دفاع از لبنان و ملت لبنان است. موضع جمهوری اسلامی ایران بسیار وشن است. امروز جمهوری اسلامی ایران مدافع حق و ملت ها است.
سفیر ایران در پاسخ به سوالی درباره احتمال ماجراجویی ترامپ علیه ایران گفت: آقای ترامپ نشان داده است که هیچ کاری از او بعید نیست واین تاسف بار است که شخصی مثل آقای ترامپ رئیس جمهور کشور بزرگی مثل آمریکا باشد و این مایه تاسف است که هیچ شخصی هیچ اعتمادی به کارهای ترامپ ندارد اما خوشبختانه ملت آمریکا نظر و نارضایتی خود را در قبال اقداماتش نشان داد. اما درخصوص مطلبی که شما گفتید، آنها بدنبال ایجاد فضایی روانی در منطقه هستند. من به شما دو نکته می گویم ما از چنین فضایی ترسی نداریم که فضایی ایجاد کنند که ترامپ می خواهد به ایران حمله کند، ابدا از این نمی ترسیم و نکته دوم اینکه اگر هرگونه اقدامی علیه جمهوری اسلامی ایران انجام دهند ، پاسخ جمهوری اسلامی ایران قاطع و کوبنده خواهد بود. آقای ترامپ و دوستانش باید بدانند که اگر هیچ اشتباهی نکنند، ما هم پاسخی به چیزی نخواهیم داد اما اگر چنین گامی را اتخاذ کنند، آنها نمی توانند حمله کرده و فرار کنند و انتقام بسیار سخت خواهد بود. ما نه فقط از آمریکا بلکه از هیچ قدرت شیطانی در جهان نمی ترسیم. امیدوارم که ترامپ چنین حماقتی مرتکب نشود. و این چند روز باقیمانده ریاستش هم با آرامش طی شود.