استان‌ها- ایرنا- توسعه فعالیت های اقتصادی و احیاء واحدهای تولیدی که به تبع آن موفقیت در صادرات و اشتغالزایی را به دنبال دارد، وعده‌های تحقق یافته‌ای است که دولتمردان در سال‌های گذشته تلاش کرده‌اند در نقاط مختلف کشور به طور متوازن به پیش رود.

شاید در نگاه اول اینگونه تصور می‌شد که با فشار تحریم ها، چرخه تولید و عمران و آبادانی در کشور از حرکت بایستد اما همت دولت و همراهی و مقاومت مردم، سرنوشت را به نحو دیگری رقم زد به گونه ای که اینک با تکیه بر توانمندی متخصصان و ظرفیت موجود هر روز شاهد جهش در عرصه های مختلف هستیم و این چرخه همچنان پرقدرت به پیش می رود.

در این روزها که شرایط سخت تحریم و مشکلات اقتصادی بر تمامی جوانب زندگی ما سایه افکنده شنیدن موفقیت ها و رونق فعالیت واحدهای تولیدی، دولتمردان و مردم را نسبت به ادامه تلاش بیشتر دلگرم و امیدوار می کند؛ از این رو خبرنگاران ایرنا در مراکز استان ها به روال ماه های گذشته در بازه زمانی ۱۰ تا ۲۰ دی ماه نیز بخشی از دستاوردها و حاصل اقداماتی که اینک به نشسته را به رشته تحریر درآورده اند که در ادامه به آنها اشاره می شود:


آذربایجان غربی
خبرنگاران ایرنا در آذربایجان غربی در ۱۰ روز گذشته گزارش های مختلفی با محوریت، احیاء واحدهای صنعتی، موفقیت در صادرات، رونق بخش تعاون و شکوفایی مجتمع های پتروشیمی منتشر کرده اند که هر یک بیانگر تلاش های انجام شده دولت از سال های گذشته تاکنون است که کشور را یک گام دیگر به جلو برده است.

یک‌هزار واحد صنعتی، سنگرهای جهش تولید در آذربایجان‌غربی عنوان یکی از این گزارش ها است که توسعه فعالیت های بیش از یک هزار واحد تولیدی صنعتی در آذربایجان غربی در افزایش فرصت های شغلی را مورد بررسی قرار داده که در بخشی از مقدمه آن می خوانیم: افزایش تولید، مهمترین بخش توسعه هر کشور بوده و می‌تواند موتوری محرک برای حرکت رو به جلو برای دیگر بخش‌ها باشد و حتی در ایجاد رفاه عمومی بیشترین نقش را حوزه تولید و صنعت برعهده دارد.

آذربایجان غربی طی سالیان طولانی گذشته، یکی از مناطق کم برخوردار در حوزه صنعتی بود و بهره چندانی از این بخش نداشت ولی با تغییر رویکرد در این استان به ویژه در دوره فعالیت دولت تدبیر و امید، روند توسعه صنعتی و تولیدی دراین خطه از کشور نیز سرعت گرفت و امروزه، این استان با محوریت صنایع کوچک، گام های بلندی برمی‌دارد.

آذربایجان غربی از جمله استانهای موفق در حوزه صادرات بوده که طی سال های اخیر حتی ارقامی بیش از ۲ میلیارد دلار را در این حوزه تجربه کرده و امسال هم با وجود شیوع کرونا، بسته شدن مرزها و تحریم، این موفقیت ادامه یافته و در ۹ ماه ۱.۷ میلیارد دلار صادرات به نام این استان ثبت شده است.

این مطلب بخشی از گزارش خبرنگاران ایرنا در آذربایجان غربی با عنوان تحقق صادرات ۱.۷میلیارد دلاری در استان مرزی آذربایجان غربی است که در آن ضمن اشاره به این موضوع که عراق، ترکیه، افغانستان، جمهوری آذربایجان، پاکستان، روسیه، رومانی، آلمان و سوریه ۱۰ کشور اول مقصد صادرات از آذربایجان غربی هستند و با توجه به بهبود وضعیت مرزها در خصوص شیوع بیماری کووید ۱۹، میزان صادرات از استان آذربایجان غربی در سه ماهه آخر سال افزایش یافته، در گفت و گو با مسوولان به وضعیت صادرات از طریق گمرک و بازارچه های مرزی این استان پرداخته شده است.

آذربایجان‌غربی دارای سه مجتمع پتروشیمی به ظرفیت تولید سالانه بیش از ۶۰۰ هزار تن است که نیمی از این ظرفیت تولید با تلاش دولت تدبیر و امید در این استان مرزی محقق شده و در سال‌های فعالیت این دولت، شکوفایی این صنعت در دورترین استان کشور به منابع نفتی به خوبی حس شده است؛ این موضوع دستمایه تهیه گزارشی از مرکز ارومیه با عنوان سهم ۵۰ درصدی دولت تدبیر و امید در ظرفیت پتروشیمی‌های آذربایجان‌غربی شده است.

در این گزارش آمده است: مجتمع پتروشیمی ارومیه با تولید سالانه ۱۳۶ هزار تن کریستال ملامین، سولفات آمونیم و اسید سولفوریک، مجتمع پتروشیمی مهاباد با تولید سالانه ۳۳۰ هزار تن پلی اتیلن سبک خطی و سنگین و بتن و مجتمع پتروشیمی میاندوآب با تولید سالانه ۱۴۰ هزار تن محصول پلی اتیلن سنگین تولید می‌کنند که از این میان۲ مجتمع پتروشیمی مهاباد و میاندوآب در طول دولت تدبیر و امید راه‌اندازی شده و به بهره‌برداری رسیده است.

اصفهان
اقدامات دولت در بخش کشاورزی و تامین گوشت بوقلمون محور گزارش های خبرنگاران ایرنا در اصفهان است که به مهمترین اقدامات دولت و ظرفیت ها و توانمندهای این استان برای رونق هر چه بیشتر در این دو عرصه پرداخته است.

در مقدمه گزارش تامین ۴۰ درصدی گوشت بوقلمون در اصفهان جهش تولید و اشتغال آمده است: تامین ۴۰ درصدی گوشت بوقلمون کشور از اصفهان با توجه به زیرساخت زنجیره پرورش آن در دولت، برداشتن گام اساسی جهش تولید است که به طور قطع با جذب سرمایه و نیروی انسانی بیشتر بخشی از چالش‌های اشتغال و گوشت موردنیاز جامعه را برطرف می کند.

در استان اصفهان ۲ زنجیره پرورش و تولید گوشت بوقلمون در مجموع با ظرفیت حدود چهار هزار و ۴۰۰ تن وجود دارد که ۳۰ تا ۴۰ درصد واحدها را در بر می‌گیرد.هر زنجیره تولید گوشت بوقلمون حدود ۲۰ درصد کل ظرفیت واحدهای پرورش بوقلمون استان را شامل می‌شود که در زمان حاضر حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد واحدها در این ۲ زنجیره جمع شدند.

افزایش تولید ۲۹ محصول کشاورزی در اصفهان عنوان گزارش دوم از این مرکز است که در بخشی از آن می خوانیم: بررسی آمار و ارقام مرتبط با زیرمجموعه‌های صنعت کشاورزی در اصفهان از افزایش تولید ۲۹ محصول حکایت دارد که به اعتقاد کارشناسان با ورود بیشتر علم و بسترسازی مناسب برای افزایش صادرات می‌توان شاهد بهبود روز افزون این صنعت کلیدی کشور بود.

ایلام

استفاده بهینه از منابع آبی برگ‌ برنده کشورها برای حرکت به سمت توسعه پایدار در ایران اسلامی با جدیت دنبال شده و استان ایلام نیز در سال‌های اخیر در این چرخه گام‌های بلندی را برداشته است موضوعی که خبرنگار ایرنا در ایلام در گزارشی با عنوان توسعه سدسازی در ایلام از سیمره تا سیکان به آن پرداخته و آورده است: چهار سد سیمره، کنگیر، شهدای ایلام و دویرج در دولت تدبیر و امید ساخته و بهره برداری شدند و این دولت بیش از ۱۰ هزار میلیارد ریال و  ۲۴ میلیون یورو در امور آب استان هزینه کرده است.

بوشهر

مرکز بوشهر نیز در گزارشی با عنوان کاهش رنج بوشهری‌ها با توسعه زیرساخت‌های سلامت از اقدامات انجام شده به منظور محرومیت زدایی این استان به ویژه در بخش سلامت نوشته است، استانی که ساکنان شهرها و روستاهای ساحلی آن در سال های نه چندان دور مجبور بودند برای درمان جزئی‌ترین بیماری یا عمل جراحی به دلیل نبود زیرساخت‌ها، تجهیزات و نیروی متخصص با تحمل رنج و هزینه‌های گزاف به استان‌های مجاور سفر کنند، اما در سال‌های اخیر با توسعه بخش سلامت این استان این سختی‌ها کاهش یافته‌است.

براساس آمارهای موجود شمار تخت‌های بیمارستانی در استان بوشهر از یکهزار  و ۱۹۴ تخت در سال ۱۳۹۲ امروز به یکهزار و ۷۳۱ تخت فعال و ویژه افزایش یافته و این توسعه بیانگراین است که همواره بخش بهداشت و درمان مورد توجه دولت تدبیر و امید بوده‌است.

خراسان جنوبی

طرح «برق امید» یکی از طرح‌های ابتکاری دولت دوازدهم است که از آبان امسال همزمان با سراسر کشور در خراسان جنوبی آغاز شده و تاکنون ۶۰ هزار مشترک این استان از برق رایگان بهره‌مند شده‌اند.

براساس طرح «برق امید» مشترکان برق خانگی در سه گروه کم‌مصرف، خوش‌مصرف و پرمصرف قرار می‌گیرند و مشترکان کم‌مصرف از تخفیف ۱۰۰ درصدی در قبض برق بهره‌مند می‌شوند، از مشترکان خوش ‌مصرف قدردانی می‌شود و مشترکان پرمصرف نیز با انجام کارهایی از عنوان پرمصرف دور شده و به خوش‌مصرف‌ها می‌پیوندند. همین موضوع باعث شده تا خبرنگار ایرنا در گزارشی با عنوان بهره‌مندی ۶۰ هزار مشترک خراسان جنوبی از برق رایگان بپردازد که متن کامل این گزارش را می توانید در سایت استانی ایرنا مشاهده کنید.

اما خبرنگار ایرنا در ادامه معرفی توانمندی های خراسان جنوبی و دستاوردهای دولت به مسئله نهضت گلخانه ای در شهرستان طبس هم پرداخته و در گزارشی با عنوان تلاش برای افزایش تولید در بهشت گلخانه‌ای خراسان جنوبی سیاست دولت و مدیریت استان در این عرصه را مورد واکاوی قرار داده و نوشته است: طبس به دلیل برخورداری از ۳۱۰ روز آفتابی و سالانه کمتر از ۱۵ روز دمای صفر و زیر صفر درجه سانتیگراد، از نظر کارشناسان کشاورزی به‌عنوان بهشت گلخانه‌ای خراسان و شمال شرق کشور شناخته می‌شود و سبزیجات این منطقه شهرت فرا استانی دارد.

سیستان و بلوچستان

سیلاب سرگردان سیستان و بلوچستان پارسال به هرکجا سر کشید و از تخریب اندک سرمایه‌های زندگی و مهم‌تر از همه خانه‌های مسکونی خشت و گلی روستاییان فروگذار نکرد اما اقدامات دولت و به ویژه نقش کلیدی بنیاد مسکن در بازسازی و گذر از خاطرات بد آن روزها ، انقلابی در این استان است.

مرکز زاهدان در گزارش بازسازی پلی برای گذر از خاطرات سیل به مناسبت سیل پارسال در جنوب این استان، به بازخوانی اقدامات دولت در بازسازی مناطق سیل زده ظرف یکسال گذشته پرداخته است.

این مرکز همچنین در گزارش حیات دوباره انبار غله ایران با اجرای طرح نوین آبیاری به موضوع احیای دشت های سیستان به عنوان مطالبه رهبر معظم انقلاب پرداخته و آورده است: اجرای طرح نوین آبیاری، انتقال آب با لوله به ۴۶ هزار هکتار از اراضی دشت سیستان توسط دولت تدبیر و امید و با عنایت ویژه رهبر معظم انقلاب کشاورزی این منطقه را که زمانی انبار غله ایران بود احیا و امید به آینده روشن را در دل کشاورزان شمال سیستان‌وبلوچستان زنده کرده است.

قزوین

شاید در باور اولیه وقتی نام زیتون به میان می آید صرفا به یاد مناطق شمالی کشور بیافتیم حال آنکه در نقاط دیگری هم این محصول کشت می شود، محصول باغی که به لحاظ ارزش غذایی بالا و قابلیت استخراج روغن خوراکی از آن، یکی از برنامه ها و اولویت های وزارت جهاد کشاورزی در حوزه باغبانی روی اصلاح و توسعه باغ های آن متمرکز شده است. 

جهش ۱۳۰ درصدی تولید زیتون در قزوین عنوان گزارش مرکز قزوین است که به تولید این محصول و اقدامات وزارت جهاد کشاورزی اشاره کرده و در بخشی از مطلب خود آورده است: تولید زیتون به عنوان تنها محصول استراتژیک باغی کشور در استان قزوین با برنامه ریزی‌های انجام شده در زمینه اصلاح، جوان سازی و توسعه باغ‌ها در دولت های یازدهم و دوازدهم بیش از ۱۳۰ درصد نسبت به قبل از آن افزایش یافته است.
 

کردستان

واردکنندگان دیروز و تولیدکنندگان امروز عنوان گزارشی از مرکز سنندج است که در آن می خوانیم:  امروز تولیدکنندگانی در خط مقدم تولید و تامین نیازهای داخلی در شهرهای مرزی کردستان فعالیت دارند که دیروز کارشان واردات بود و اکنون سرمایه خود را وارد حوزه تولید کرده‌اند.

نمونه تحقق این مهم را می‌توان در موفقیت واحدهای تولید لامپ کم مصرف و لوازم خانگی در شهرستان های مرزی بانه و سقز در استان کردستان مشاهده کرد که اگر حمایت و پشتیانی دولت استمرار داشته باشد این واحدها همچنان می توانند سرپا بایستند و تولید و اشتغال خود را حفظ کنند.

کهگیلویه و بویراحمد

سایه روشن‌های صنعت شیلات در کهگیلویه و بویراحمد عنوان گزارشی از مرکز یاسوج است که به ظرفیت های این استان پرداخته و می نویسد: افزایش میزان تولید ماهیان سردآبی در سال های اخیر و حمایت از تولیدکنندگان با پرداخت تسهیلات از رویدادهای امید بخش صنعت شیلات کهگیلویه و بویراحمد در سال های اخیر بوده است اما کمبود بازارهای هدف برای فروش و نبودن زیرساخت هایی مانند تولید بچه ماهی از موانع این صنعت ثروت آفرین در استان است.

گیلان

از جمله خبرهای امیدوارکننده در شرایط تحریم رونق و احیاء واحدهای راکد باشد موضوعی که خبرنگار ایرنا در رشت دستمایه تهیه گزارشی کرده با عنوان بازگشت ۴۵۴واحد راکد گیلان به چرخه تولید در دو سال گذشته و در این رابطه نوشته است: دولت یازدهم نیز پس از استقرار و تلاش برای رفع تحریم ها  که منجر به برجام شد، اهتمام خود را برای فعالیت دوباره واحدهای صنعتی نیمه تعطیل و راکد در اولویت کارهای خود قرار داد و در همین راستا ، کارگروه رفع موانع تولید راه اندازی شد و فقط در حدود دو سال اخیر توانسته ۴۵۴ واحد راکد و نیمه تعطیل را وارد مدار تولید کندکه در سال گذشته ۴۱۷ و امسال ۳۷ واحد دوباره فعال شده اند.

البته این کارگروه برای نخستین بار در گیلان پا به عرصه وجود گذاشت و نتایج مثبت آن الگویی برای کشور شد و بدنبال آن کارگروه های دیگری همچون تسهیلات رونق تولید و توسعه صادرات غیر نفتی نیز شکل گرفت.

هرمزگان

شهرستان سیریک در شرق هرمزگان که در مسیر سواحل مکران قرار گرفته به موازات اجرای طرح‌های بزرگ و ملی درمنطقه، توسعه همه جانبه این شهرستان از مدت ها در دستور جدی دولتمردان و مسوولان بوده و در آستانه تحول و پیشرفت است.

درحال حاضر از ظرفیت‌های موجود این منطقه بندری در امر صادرات کالای غیرنفتی برای کشورهای همسایه و همچنین تولید و تکثیر لارو میگو، پرورش آبزیان و صید ماهی استفاده می‌شود اما می‌طلبد که از توانمندی این شهرستان در اجرای طرح‌های توسعه‌ای و جهش تولید بهره بیشتری گرفت؛ جزئیات گزارش مرکز بندرعباس را می توانید در مطلبی با عنوان سیریک در آستانه تحول بزرگ توسعه‌ای بخوانید.

یزد

محصول انار استان یزد با مزیت صادرات عنوان گزارشی از این استان کویری است که در آن می خوانید: انار از جمله محصولات باغی است که با خاک شور و اقلیم کویری یزد سازگاری زیادی دارد و  هرساله بیش از یکصد هزار تن محصول از انارستان های این استان برداشت می شود که برخی از ارقام آن از کیفیت لازم برای صادرات برخوردار است.

حدود ۶ هزار هکتار انارستان در استان کویری یزد وجود دارد که بخش عمده آن در شهرستان‌های میبد، اردکان ، یزد ، تفت و ابرکوه ایجاد شده و از ۴۰ رقم انار که در این استان تولید می‌شود، ۱۱ رقم آن مرغوبیت لازم را برای صادرات دارد .

در گزارش دیگر این مرکز با عنوان پیوند کشاورزی یزد کم آب با توسعه کشت زیتون آمده است: توسعه کشت‌های کم آبخواه مانند زیتون می‌تواند اقتصاد و معیشت کشاورزان یزدی را که سال‌هاست با تبعات سخت و طولانی خشکسالی در کم بارش‌ و کویری‌ترین اقلیم ایران دست به گریبان هستند، متحول سازد.