سرمایه گذاری برای احیای واحدهای تولیدی، طرح های توسعه ای در راستای حفاظت از منابع طبیعی، احیای مرغ سلامت، افتتاح طرح های بزرگ پتروشیمی، هموار کردن مسیر بهداشت و سلامت و گازرسانی طرح های عمرانی و اقتصادی به ویژه در مناطق محروم، شکستن طلسم سرمایه گذاری در شمال و اشتغالزایی در جنوب کشور تنها بخشی از تلاش هایی است که اینک شاهد رشد و شکوفایی آنها هستیم.
تلاش خبرنگاران ایرنا در بازه زمانی یکم تا دهم دی ماه در قالب گزارش های تفصیلی برای پرداختن به زوایای مختلف دستاوردهای دولت در سال های گذشته که بسیاری از آنها پس از مدت ها تلاش به مرحله بهره برداری رسیده بیانگر آن است که گام های موثری در زمینه پروژه های کلان کشور برداشته و افق روشنی پیش روی توسعه همه جانبه ترسیم شده است.
در این مطلب به بخشی از مهمترین گزارش ها اشاره می شود و خوانندگان و مخاطبان می توانند با مراجعه به لینک ها به متن کامل دسترسی پیدا کنند.
آذربایجان غربی
خبرنگار ایرنا در ارومیه به مناسبت هفتم دی ماه سالروز تشکیل نهضت سوادآموزی به دستور امام خمینی (ره) در گزارشی با عنوان رشد ۲.۱ درصدی باسوادی؛ جهاد فرهنگی در آذربایجانغربی به وضعیت سوادآموزی در این استان پرداخته است.
در بخشی از این گزارش آمده است: رشد سواد آموزی طی سالهای ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۵ در آذربایجان غربی، با افزایش ۳.۲ درصدی و در سه سال اخیر با رشد ۲.۱ درصدی همراه بوده که بیانگر جهاد فرهنگی دولت برای ریشه کنی این معضل اساسی در مناطق محروم است.
کسب رتبه ششم کشور در جذب و تحت پوشش قرار دادن جمعیت بی سواد از جمله موفقیت های آذربایجان غربی بوده که با رشد ۲.۱ درصدی طی سه سال اخیر حاصل شده است، اما با وجود این رشد از بین جمعیت ۱۰ تا ۴۹ سال استان که ۲ میلیون و ۱۱۱ هزار نفر است، ۱۹۵ هزار و ۶۵۵ نفر از نعمت سواد محروم هستند.
بر اساس اطلاعات منتشره از سوی مسوولان استانی، آذربایجان غربی با دارابودن میانگین ۹۲.۸ درصدی در میزان باسوادی ۳.۲ درصد از میانگین کشوری در این زمینه همچنان فاصله دارد و در رتبه ۲۸ کشوری در این موضوع تکیه زده است که یکی از علل عدم ارتقای رتبه استانی، عدم درج آمار تعداد باسواد شدگان استان در سالهای پس از سرشماری سال ۱۳۹۵ است.
از آذربایجان غربی همچنین در دهه اول دی ماه گزارشی با عنوان هزینه ۶۰۲ میلیارد ریالی دولت برای جهش تولید در آذربایجانغربی منتشر شده است که در آن آمده است: جهش تولید تدبیر مهم رهبر معظم انقلاب در سال جاری بوده که برای تحقق این فرمایش معظمله، ۶٠٢ میلیارد ریال از سوی دولت تدبیر و امید و با راهبری نهادهای مسوول در راستای احیای واحدهای تولیدی به ویژه واحدهای کوچک و متوسط در آذربایجان غربی هزینه شده و موفق هم بوده است.
آذربایجانغربی یکهزار و ۵۰۰ واحد تولیدی و صنعتی دارد که ۸۵۵ مورد از این تعداد فعال است و با این آمار از قطبهای تولید کشور و صادرات کالا محسوب میشود که ۲۲ هزار و ۵۲۴ نفر در این مجموعه مشغول به کار هستند.
اما مشکلاتی مانند کمبود نقدینگی، مواد اولیه، تحریم، نوسان قیمت ارز و فرسودگی ماشین آلات، بدهیهای مالیاتی، بانکی، بیمهای و پایین آمدن سطح درآمد سبب شده بخشی از واحدهای تولیدی این استان دچار رکود و یا تعطیلی و نیمه تعطیلی شوند.
اصفهان
از مرکز اصفهان گزارشی با محوریت اقدامات دولت در توسعه و حفاظت از منابع طبیعی با عنوان اجرای ۱۲هزار هکتار طرح منابع طبیعی دراصفهان نهضتی از تلاش و توسعه منتشر شده است.
در بخشی از گزارش می خوانیم: اجرای طرحهای منابع طبیعی و آبخیزداری در ۱۲ هزار و ۳۰۵ هکتار عرصه های طبیعی اصفهان در دولت دوازدهم علاوه بر جهش قابل توجه در توسعه و حفاظت این گنجینههای ارزشمند نقش موثری در کاهش انتشار ریزگردها و سیلابها و حفاظت از آب و خاک دارد.
اجرای طرحهای گسترده مربوط به منابع طبیعی و آبخیزداری در سالهای اخیر بویژه در دوران فعالیت دولتهای یازدهم و دوازدهم افزایش یافت و در بخشهای مختلف مانند آبخیزداری، حفاظت از جنگلها و مراتع، بیابانزدایی، کشت گیاهان دارویی طرحهای متعددی پیاده سازی شد.
برای مثال چندی پیش ۱۸ راهبرد مدیریتی در سال جهش تولید برای مدیریت جنگل ها تدوین شد که ۹ محور آن امسال اجرایی شد و تا آخر سال نیز ادامه خواهد یافت.
البرز
خبرنگار ایرنا در کرج در گزارشی با عنوان ضرورت احیای مرغ سلامت با دانش بومی به اهمیت احیای یک لاین مرغ بومی کشور موسوم به « سلامت » پرداخته و ضمن ارایئه توضیحاتی درباره معرفی مرغ لاین و مزایای استفاده از مرغ سلامت نوشته است: مسوولان و کارشناسان امر را بر آن داشت تا یک برنامه با عنوان «طرح ملی ارتقای امنیت و سلامت گوشت مرغ» را تدوین و به اجرا بگذارند.
دستورات حکیمانه رهبر معظم انقلاب اسلامی و تأکید ریاست جمهوری و اهتمام ویژۀ وزیر جهادکشاورزی بر احیای مرغ لاین سلامت ، نقطۀ عطفی شد تا صنعت مرغ کشور از وابستگی به خارج رهایی یابد.
اجرای برنامه های ملی «احیای مرغ لاین آرین یا سلامت » و «مدیریت سنی پرورش طیور (مرغ سایز)» به منظور ارتقای امنیت و سلامت گوشت مرغ با محوریت وزارت جهادکشاورزی و ۱۸ دستگاه و نهاد دخیل در تأمین امنیت غذایی کشور از خرداد ماه سال ۱۳۹۹ آغاز شد.
ایلام
اواخر هفته گذشته در مکانی که زمانی آوردگاه رزم بیامان رزمندگان در هشت سال دفاع مقدس بود، رویدادی همه توجهها را به خود جلب کرد؛ افتتاح فاز دوم پتروشیمی ایلام به عنوان نمادی از تلاشهای بزرگ در روزهای سخت تحریم و کرونا.
در این رویداد تاریخی پتروشیمی ایلام که سال ۹۳ و در همین دولت تدبیر و امید فاز اول آن به بهرهبرداری رسیده بود پس از ۱۵ سال به پایان تکمیل زنجیره صنایع بالادستی رسید و الفین و واحد شیرینسازی آن افتتاح شد.
همزمان سه طرح پتروشیمی در سه استان ایلام، همدان و ارومیه توسط حجتالاسلام و المسلمین حسن روحانی با یک میلیارد دلار حجم سرمایهگذاری افتتاح شد که سهم ایلام ۸۶۶ میلیون دلار معادل بیش از ۸۶ درصد مجموع این سرمایهگذاری بود.
این مطلب بخشی گزارش پتروشیمی ایلام، رویش امید در میانه تحریم و کرونا است که به اهمیت پتروشیمی به عنوان یک بخش توسعهدهنده و ارزشافزا در ادامه صنایع نفت و گاز، اشاره کرده است.
این مرکز همچنین در گزارش دیگری با عنوان راهاندازی واحد الفین، روی دیگری از جهش تولید در ایلام به تشریح اقدامات دولت در بهره برداری از واحد الفین پتروشیمی ایلام پرداخته و نوشته است: این سالها با وجود تحریم، کرونا و دشواری شرایط، همه بخشها عزم خود را برای توسعه و ارتقای شرایط جامعه و کشور جزم کردهاند و با بهرهبرداری از واحد الفین پتروشیمی ایلام، قطار توسعه مسیر رو به جلویی را در کشور و به تبع آن در این استان طی خواهد کرد.
طی چند سال گذشته، دولت تدبیر و امید برنامه بهره وری از منابع نفت و گاز ایلام را به عنوان ریلی جدید برای تحریک و راهبری توسعه ایلام مورد توجه جدی قرار داده است و بر این مبنا، سرمایه گذاری ها در حوزه نفت و گاز را در قالب چندین مجتمع پالایش و پتروشیمی در دستور کار قرار داده است.
فارس
خبرنگار دفتر لارستان در استان فارس نیز در تشریح اقدامات دولت در عرصه های مختلف موضوع تحول سلامت در این لارستان را دستمایه تهیه گزارشی با عنوان دستاوردهای نظام تحول سلامت در بحبوحه کرونا در لارستان کرده و از افق های روشن در مسیر عدالت اجتماعی به ویژه در مناطق کمتر توسعه یافته در زمینه بهداشت و سلامت نوشته است که در بخشی از این مطلب آمده است: اهتمام ویژه دولت به حوزه سلامت با رویکرد دسترسی عادلانه مردم در دورترین نقاط کشور به خدمات بهداشتی و درمانی در نهایت منجربه تصویب و اجرای طرح تحول نظام سلامت شد.
اجرای طرح های بهداشتی و درمانی از جمله ساخت ۸۸ خانه بهداشت در طول کمتر از دو سال، ساخت مراکز درمانی و فوق تخصصی ، توسعه مراکز جامع تشخیص و درمان سرطان، مراکز درمان ناباروری و احداث کلینیک های ویژه و رشد بیش از ۱۲۰ مورد تخت جدید به تخت های بیمارستانی بویژه بخش های ویژه و کودکان، روانپزشکی، ، مسمومیت، سوختگی، با تمام تجهیزات تنها گوشه ای از اقدام های مهم و ماندگار دولت با همکاری و مشارکت خیرین و در قالب اجرای طرح تحول سلامت در مناطق جنوبی استان فارس و شهرستان لارستان بوده است.
کرمانشاه
گازرسانی در استان کرمانشاه از سال ۱۳۷۲ با شروع عملیات اجرایی گازرسانی به شهرهای کنگاور و صحنه آغاز شد. در خلال سالهای ۱۳۷۲ تا ۱۳۹۶ تعداد ۵۲۵ هزار و ۴۸۷ مشترک خانگی، تجاری و صنعتی از نعمت گاز طبیعی بهرهمند شدند.
از سال ۱۳۷۷ بنا برسیاستهای کلی شرکتهای بالادستی، فعالیتهای گازرسانی این استان در قالب شرکت سهامی خاص با اساسنامه مستقل شد و از فروردین سال ۷۹ آغاز به کار کرد.
رشد ۷۰۰ درصدی گازرسانی روستایی کرمانشاه در هفت سال گذشته عنوان گزارشی است که به جزئیات این موضوع در گفت وگو با مسوولان استان کرمانشاه پرداخته و در بخشی از مطلب خود آورده است: کرمانشاه از ابتدای فعالیت دولت تدبیر و امید رشد قابلتوجهی در بخش گازرسانی به روستاها داشته به نحوی که از سال ۹۲ تاکنون تعداد روستاهای گازدار استان از ۲۰۹ به هزار و ۵۴۰ روستا رسیده است که رشد ۷۰۰ درصدی را نشان میدهد.
محرومیت زدایی، رفع تبعیض، ایجاد عدالت در دسترسی همگانی به امکانات، تحقق عدالت اجتماعی و توزیع عادلانه امکانات از همان روزهای استقرار دولت یازدهم به طور جدی در دستور کار مسوولان قرار گرفت و نتیجه آن امروز برخورداری هزار و ۵۴۰ روستای استان کرمانشاه از گاز طبیعی است.
از کرمانشاه در دهه اول دی ماه همچنین گزارشی با عنوان ارتقای کیفیت خدمات بخش سلامت کرمانشاه با ورود تجهیزات پزشکی مدرن منتشر شده که به اقدامات دولت تدبیر و امید در حوزه سلامت برای مردم استان کرمانشاه پرداخته است.
در بخشی از این گزارش آمده است: حوزه سلامت در دولت تدبیر و امید در صدر اولویتهای مهم قرار گرفت و در راستای این نگاه ویژه بخصوص به استانها و مناطق کمتربرخوردار در قالب اختصاص اعتبارات و تامین امکانات و تجهیزات تخصصی موردنیاز، شاهد ارتقای کمیت و کیفیت خدمات سلامت در استانهایی مانند کرمانشاه هستیم.
استان کرمانشاه با ۲ میلیون نفر جمعیت و ۳۷۱ کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق در بخش سلامت یکی از قطب های درمانی غرب کشور محسوب می شود که علاوه بر ارایه خدمات به مردم استان های غربی از جمله همدان، ایلام، لرستان و کردستان به مردم کشور عراق بخصوص بخش کُردنشین ارایه می دهند.
در ۲ سال اخیر بیمارستان های زیرنظر دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه در سایه توجهات ویژه دولت به امکانات و تجهیزات پزشکی و تخصصی خوبی مجهز شده اند و این موضوع منجر به افزایش سطح کیفی ارایه خدمات به بیماران شده و دیگر بیماران استان نیازی به حضور در استان های دیگر برای پیگیری امور درمانی خود ندارند.
کهگیلویه و بویراحمد
استان کهگیلویه و بویراحمد در کنار برخی محرومیتها و کمبودها از سال ۹۷ تاکنون با اجرای یک هزار و ۲۴۴ طرح اقتصادی و عمرانی در سایه همدلی، تلاش ویژه دولت و مشارکت مثال زدنی مردم در مسیر توسعه همه جانبه قرار گرفته است.
مشکلات پیش آمده ناشی از تحریم های ظالمانه دشمنان در ۹۷ در اقتصاد ایران مزایای فراوانی برای خودکفایی و اتکا به منابع داخلی برجای گذاشته است و موجب شکوفایی ظرفیت های گوناگون در حوزه های مختلف شد که کهگیلویه و بویراحمد از این امر مستثنی نبود.
این مقدمه بخشی از گزارش دفتر گچساران با عنوان چشمانداز توسعه در کهگیلویه و بویراحمد با اجرای هزار و ۲۴۴ طرح اقتصادی است.
در بخش دیگری از این گزارش آمده است: با وجود کاهش منابع مالی ،دولت توانسته بیش از ۲۵ هزار و ۸۰۸ میلیارد ریال اعتبار در بخش های مختلف اقتصادی از سال ۹۷ تاکنون در کهگیلویه و بویراحمد سرمایه گذاری کند و این مهم از جمله دستاوردها و مصادیق بارز تلاش های دولت تدبیر و امید در این خطه ظرف سه سال گذشته است.
مازندران
تلاش برای بازکردن گروه یک دهه ای بر سرمایه گذاری گردشگری در کلاردشت اردیبهشت ماه سال ۹۸ با سفر علی اصغر مونسان معاون وقت رییس جمهوری و رییس سازمان میراث فرهنگی کشور کلید خورد. نتیجه آن سفر تشکیل " نشست هم اندیشی " با مدیران استانی و شهرستانی در شهر کلاردشت برای بررسی چگونگی آشتی دادن سلیقه های مختلف بود.
معاون وقت رییس جمهوری که اکنون با تغییر ساختار وزیر میراث فرهنگی شده است ، در آن زمان وعده داده بود که مجموعه تحت مدیریتش از سرمایه گذارانی که در کلاردشت قصد سرمایه گذاری در بخش های مختلف از جمله تله کابین، جاده سلامت، پل معلق، ساخت هتل پنج ستاره و دیگر زنجیره های حوزه گردشگری را داشته باشد ، حمایت می کند ، حمایتی که حالا با صدور موافقت های اصولی به هم پیوسته رنگ اجرایی به خود گرفته است.
خبرنگار ایرنا در گزارشی با عنوان طلسم شکنی سرمایهگذاری گردشگری در کلاردشت ویلاسازی در کلاردشت را معضلی برای رونق گردشگری دانسته و در ادامه به تنگناها و اقدامات دولت در راستای سرمایه گذاری در این منطقه اشاره کرده است.
خبرنگار مرکز مازندران همچنین در گزارش دیگری با عنوان نیروگاه زبالهسوز نوشهر گامی موثر در حفظ محیطزیست مازندران به روند احداث و بهره برداری از این نیروگاه به همت دولت اشاره کرده و در ادامه نوشته است: عملیات اجرایی ساخت نیروگاه زباله سوز نوشهر به عنوان طرحی ملی با هدف فرآوری ۲۰۰ تن زباله تولیدی روزانه شهرستان های نوشهر، چالوس و کلاردشت و تولید حدود سه مگاوات برق در ساعت از سال ۱۳۹۰ در زمینی به گستره حدود ۲.۵ هکتار در منطقه "پلنگ چال" نوشهر آغاز شد و طبق وعده مسئولان وقت بنا بود ظرف مدت ۲ سال به بهرهبرداری برسد، منتهی به خاطر مسائلی مانند محدودیت های زیست محیطی ، اعتبار و نیز تحریمهای ظالمانه روند اجرای این طرح در حد وعده باقی ماند تا جائی که دیگر امیدی برای ساخت آن وجود نداشت.
سرانجام در سال ۱۳۹۳ به دنبال حساسیت مسئولان دستگاه های اجرایی از سطوح کشوری گرفته تا استانی نسبت به خسارت های فاجعه بار زباله در محیطزیست مازندران اجرا و تکمیل نیروگاه زباله سوز نوشهر در اولویت کاری دولت تدبیر و امید قرار گرفت تا علاوه بر جلوگیری از خسارت به عرصه های جنگلی استان، از سرریز شیرابه ها زباله های دپو شده در نقاط مختلف به رودخانه ها و دریای خزر نیز جلوگیری شود.
هرمزگان
یکی از سیاست های دولت تدبیر وامید تبدیل بنادر کشور به بندرهای نسل سوم بوده که بندر شهید رجایی با توجه سوابق وتوانمندی و زیر ساخت های اولیه و همچنین ارتباط با ۸۰ بندر دنیا زمینه برای رفتن به سمت نسل جدید فراهم شده ومی رود که این امر با توسعه باراندازها امکان پذیر است.
دولت با اقدامات مهم تنوانسته است در این بندر با سرمایه گذاری کلان اشتغالزایی کند موضوعی که خبرنگار ایرنا در بندرعباس با تهیه گزارشی با عنوان ایجاد ۲۰ هزار شغل با توسعه پسکرانه در بندرشهید رجایی به آن پرداخته است.
گزارش با این مقدمه آغاز شده است: ایجاد ۲۰ هزار شغل با توسعه پس کرانه و زیرساخت های بندری در بندر شهید رجایی را میتوان مهمترین دستاورد امضای تفاهم نامه های جدیدی دانست که با سرمایه گذاری ۱۰۰ هزار میلیارد ریالی و ۸۰۰ میلیون یورویی در این خطه حاصل می شود.
مجتمع بندری شهید رجایی سال ۶۴ در شرایط سخت جنگ تحمیلی با هدف به توسعه ایران بهره برداری رسید و ازآن سال تاکنون شاهد تحولات بزرگ در زمینه تکمیل زیر ساختهای از جمله بندرخلیج فارس، پایانه کانتینری، راه آهن،جرثقیل های بزرگ ریلی، مکنده ها و پایانه های نفتی این بندر بودیم.
این سرمایه گذاری نشان از توجه جدی دولت به امر توسعه در فضای گسترده اقتصادی بوده که بتوان بازارهای رقابت بین المللی در حوزه های مختلف را فتح کرد و کشور را از بن بست های ساختگی و حباب های دست وبارگیر که بیشتر از سوی دشمنان ایجاد شده را ازبین برد.
همدان
پتروشیمی هگمتانه، یگانهای در خاورمیانه
پتروشیمی هگمتانه با سرمایه گذاری یک هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان طرحی با فراز و نشیب بسیار است که از ۲ سال پیش وبه همت دولت تدبیر و امید و تلاش و پیگیری جدی مدیران اجرایی استان همدان، سهامداران این طرح از قبیل شرکت پتروشیمی و بخش خصوصی(ورثه مرحوم علاقبندیان و بقیه شرکا) کمر همت را بستند تا موانع و مشکلات این طرح را رفع و سکوت مرگبارش را با هیاهوی کار و کوشش بشکنند.
اهمیت این موضوع موجب شد تا خبرنگار ایرنا در گزارشی به تشریح جزئیات اقدامات انجام شده دولت بپردازد که در مقدمه آن می خوانیم: مجتمع بزرگ تولیدی «پتروشیمی هگمتانه» به اعتقاد کارشناسان و اهل فن در خاورمیانه تک و بینظیر است، پروژه ای که پس از بهره برداری با تولید محصول پی وی سی پزشکی دست واردات را کوتاه کرده و ثروت آفرینی، ارزش افزوده و ارزآوری را برای کشور به ارمغان خواهد آورد.
از روزی که نام پتروشیمی در شهر همدان با کلنگ زنی مسئولان وقت بر سر زبانها افتاد، بسیاری از کارشناسان و اهل فن سخن به نقد گشودند و از «جانمایی گرفته تا ظرفیت و توجیه اقتصادی» طرح را به باد انتقاد گرفتند.
اما شاید آن روز کسی تصور نمیکرد که چیزی قریب به ۱۸ سال پس از صدور مجوز این واحد تولیدی تقریبا همه آن عیب و ایرادها و باید و نبایدها فراموش شود و تمام تمناها و تکاپوها فقط روی تمام شدن این طرح نیمه کاره طلسم شده متمرکز شود.
گزارش از مریم جلوداران
نظر شما