ساری - ایرنا - معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران گفت که در حال حاضر روزانه ۲ هزار تست کرونا از بیماران مشکوک در استان گرفته می‌شود که نسبت به قبل حدود هفت برابر شده است.

دکتر قاسم اویس روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا آمار تست گیری  در استان را پیش از اجرای طرح شهید سلیمانی ۳۰۰ مورد اعلام کرد.

وی با اعلام این که تست کرونا به ۲ روش فوری و پی سی آر گرفته می شود ، گفت که در حال حاضر ۲ هزار تست روزانه از بیماران مشکوک کرونایی تنها در مراکز بهداشتی و آزمایشگاه های مرجع دولتی گرفته می شود و ۱۰ آزمایشگاه خصوصی هم گرفتن تست پی سی آر را با دریافت هزینه از بیماران مشکوک انجام می دهند.

اویس افزود : در حال حاضر اولویت استان برای کنترل شیوع کرونا افزایش انجام تست فوری است که نتیجه آن در کمتر از ۳۰ دقیقه مشخص می شود.

وی ظرفیت تست فوری استان را ذکر نکرد ولی پیش از این اول دی ماه دانشگاه علوم پزشکی مازندران از اختصاص ۱۰ هزار تست فوری به استان خبر داده بود.

معاون دانشگاه علوم پزشکی مازندران در باره چگونگی مراجعه شهروندان برای انجام تست هم توضیح داد : فعلا پزشکان خانواده شهری و پزشکان حاضر در طرح شهید سلیمانی مرجع معرفی بیماران مشکوک برای انجام تست کرونا به مراکز ۱۶ ساعته و خانه های بهداشت هستند.

وی افزود : افرادی که خودشان بدون ارجاع پزشک خانواده یا پزشکان شاغل در طرح شهید سلیمانی قصد انجام تست کرونا را داشته باشند باید به ۱۰ مرکز آزمایشگاه مرجع خصوصی مراجعه کنند و این مراکز با پرداخت هزینه که مبلغ آن ۳۰۱ هزار تومان است ، بدوم معرفی پزشک از آنها تست پی سی آر می گیرند.

اویس گفت : محدودیتی برای مراجعه افراد برای انجام تست پی سی آر با هزینه شخصی در آزمایشگاه های خصوصی وجود ندارد ، ولی این مراکز موظفند که نتیجه مثبت تست افراد را در سامانه ثبت و آنها را به مراکز درمانی معرفی کنند.

وی آزمایشگاه های مرجع خصوصی که مجوز انجام تست مولکولی یا پی آر سی را دارند ؛ فجر و  نوین ژنتیک ساری ، پارس و دانش تنکابن ، دکتر جواد حکیمی و هراز آمل ، دکتر حسام محسنی در نوشهر ، نیرین در قائم‌شهر و رازی و پاستور در بابل اعلام کرد.

شیوع کرونا در مازندران طی یک ماه گذشته با وجود اجرای طرح محدودیت های هوشمند شدت گرفت به گونه ای که آمار بیماران مبتلا به کوود ۱۹ بستری در بیمارستان های استان از کمتر از ۸۰۰ نفر پس از اجرای طرح هم اکنون به حدود کهزار و ۳۰۰ نفر رسیده است.

همچنین طبق بررسی های آماری ، در حالی که تا پیش از اجرای طرح روزانه کمتر از ۸۰ بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹ در بیمارستان های استان بستری می شدند ، طی روزهای گذشته با افزایش بیش از ۳۰۰ درصدی به بیشتر از ۲۵۰ نفر رسیده است.

بررسی آمار روزانه بیماران جدید بستری و ترخیصی هم نشان می دهد که آمار  رسوب روزانه بیماران جدید از کمتر از پنج نفر در اواخر ماه آبان هم اکنون با افزایش بیشتر از ۱۰۰ درصدی به بیش از ۱۰ نفر رسیده است.