تعلل در اجرای محدودیت‌ها مدیریت کرونای مازندران را سخت کرد

ساری - ایرنا - رییس دانشگاه علوم پزشکی بابل دورهمی‌، ترددها، فعالیت بازارچه‌های محلی، پاساژها و کاهش رعایت پروتکل‌های بهداشتی عاملان اصلی ورود مازندران به پیک سوم کرونا دانست و گفت: تعلل در اجرای محدودیت‌ها علت اصلی طولانی شدن مدیریت شیوع ویروس کرونا است.

دکتر سید فرزاد جلالی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا درباره دلایل روند افزایشی و شروع پیک سوم کرونا در مازندران، افزود: علی‌رغم اینکه روند بیماری در اغلب استان های کشور رو به کاهش می‌باشد ولی در مازندران همچنان سیر آرام صعودی داشته که به نظر می‌رسد قابل مدیریت است.

وی تاخیر ورود مازندران به پیک سوم همه‌گیری کرونا را چند عاملی دانست و گفت: رعایت مناسب پروتکل‌های بهداشتی در برخی مقاطع زمانی، انعطاف رفتاری ویروس، شرایط آب و هوایی، مسائل ژنتیکی، تغذیه و فعالیت سیستم ایمنی بدن ناشی از ابتلای بیماری در پیک های اول و دوم می تواند از عوامل موثر تاخیر پیک سوم در استان باشد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی بابل اظهار داشت: اما علی‌رغم هشدارهایی که برای خودداری از برگزاری دورهمی ها در شب یلدا و برگزاری مهمانی و مراسمات تجمعی داده شد، این موضوع از سوی برخی هم استانی ها جدی گرفته نشد تا اینکه عادی انگاری، شیوع ویروس در سطح استان را افزایشی کرد.

جلالی با بیان این نکته که نباید تعطیلی اصناف و کاهش ساعت کاری واحدهای صنفی موجب دورهمی شبانه شود، گفت: طی بررسی های بعمل آمده بیش از یک‌ سوم افراد مبتلا با یک بیمار دچار علائم تنفسی تماس نزدیک داشته و این تماس نزدیک عمدتا در خانواده، مراسم، اجتماعات و بازارچه‌های محلی بوده و در مرحله بعدی در محل کار اتفاق افتاده است.

وی ادامه داد: بازارچه های محلی، پاساژها و فروشگاه های زنجیره‌ای بزرگ از اماکن پرخطر محسوب می شود که اجرای فاصله گذاری در آن ها تاثیر بسزایی در کاهش و کنترل بیماری کرونا دارد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی بابل همچنین نسبت به کاهش رعایت پروتکل‌های بهداشتی در روستاها هشدار داد و افزود: تنها با رعایت بیشتر از ۹۵ درصدی کل جامعه است که می توان گفت پیشگیری مناسبی در برابر کرونا صورت می‌گیرد.

جلالی یکی از دلایل عمده شیوع کرونا در استان های شمالی را ورود مسافران دانست و اظهار داشت: پیش از اعمال طرح جامع محدودت‌ها در روزهای تعطیل پایان هفته گاهی بیش از یک میلیون و ۳۰۰ هزار اتومبیل وارد مازندران می شد که اگر هر اتومبیل را با ٢ سرنشین در نظر بگیریم تقریبا به اندازه کل جمعیت استان مسافر وارد مازندران می شد که مانع بزرگی برای مدیریت یک پاندومی است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی بابل تاکید کرد که رعایت سفت و سخت محدودیت های کرونایی اولویت اصلی مدیریت این ویروس است و بی‌توجهی نسبت به محدودیت ها کار را برای خروج از موج سوم همه گیری بسیار سخت خواهد کرد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha