علیرضا امریکاظمی روز سه شنبه در جمع خبرنگاران افزود: دره تندیسها، ساحل کارگه، تنگه کمینه(دره شور)، ژئولینک، گنبد نمکدان، دیوار غازی، نخ کُنار(سر نخ)، تنگه محمد عالی و تنگه چاکاویر از آثار ثبت شده به شمار میروند.
وی تصریح کرد: آخرین ثبت آثار ملی مروبوط به ۱۰ سال گذشته است و از آن زمان تاکنون هیچ اثری به ثبت ملی نرسیده است.
مدیریت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری منطقه آزاد قشم ادامه داد: هم اکنون ۴۸ اثر تاریخی ملی، ۱۸ اثر طبیعی ملی و ۶ میراث ناملموس از قشم به ثبت رسیده است.
وی اظهار کرد: ۶ میراث ناملموس قشم شامل مراسم زار، نوروز صیاد، ازوا، عَلم گردانی، لنجسازی و عروسک دختلوک در جزیره قشم است که تاکنون ثبت ملیس شده است.
امریکاظمی بیان کرد: با هدف حفظ اصالت فرهنگی جزیرهنشینان، برنامهریزی لازم برای مستندنگاری روایت، تجارب و دانش سنتی پیشکسوتان قشم به عنوان میراث ناملموس زنده قشم انجام شده است.
وی اضافه کرد: برای جلوگیری از تخریب و هرگونه تجاوز به حریم آثار ملی جزیره قشم، عرصه و حریم سه اثر ملی قشم نیز تعیین و به ثبت رسید.
مدیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری منطقه آزاد قشم گفت: استفاده از نقوش اصیل قشمی در صنایع دستی به منظور مقابله با تهاجم فرهنگی موجود در این عرصه نیز از سایر اقدامات در حال پیگیری این مدیریت است.
امریکاظمی در پایان تاکید کرد: دهیاران و مردم جزیره قشم میتوانند هرگونه آثار تاریخی، طبیعی و میراث ناملموسی که ظرفیت ثبت ملی دارد را برای انجام امور ثبتی و حفاظتی معرفی کنند.
جزیره قشم با مساحت یک هزار و ۵۰۰ کیلومتر در سالهای ۱۳۶۹ و ۱۳۷۰ با تصمیم دولت به ۲ بخش منطقه آزاد با مساحت ۳۰۰ کیلومتر و منطقه ویژه اقتصادی با مساحت یکهزار و ۲۰۰ کیلومتر تقسیم شد.
پیوند اقتصاد ملی به اقتصاد جهانی، انتقال تکنولوژی پیشرفته به منطقه، جذب سرمایههای خارجی، تربیت نیروی انسانی ماهر و متخصص و افزایش صادرات و کسب در آمدهای ارزی از جمله هدفهای ایجاد منطقه آزاد قشم است.
شهرستان قشم شامل جزیرههای قشم، هنگام و لارک با ۱۵۰ هزار نفر جمعیت از تنگه هرمز به موازات سواحل استان هرمزگان به طول ۱۵۰ کیلومتر و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر در آبهای خلیج فارس گسترده شده است.