کارخانه نوآوری شیراز به عنوان قطب فناوری و نوآوری جنوب کشور با فضای ۱۰ هزار متر مربع در مرکز شیراز، شرایطی را فراهم کرده تا افراد بتوانند تمام مراحل فرآیند نوآوری فناورانه را طی کنند.
این کارخانه دارای ویژگی باشگاه سرمایهگذاری، باشگاه دانشآموزی، مدرسه کسب و کار و نورآوری باز است.
باشگاه سرمایهگذاری این کارخانه متشکل از گروهی از افراد و سرمایهگذارانی است که سیاستی مبتنی بر سرمایهگذاری بر روی افراد و طرحهای برگزیده اتخاذ کرده و گردهمایی این باشگاه به صورت دورهای برای تصمیمگیری و سرمایهگذاری برگزار میشود.
باشگاه دانشآموزی کارخانه نوآوری شیراز، همگام با رویکرد ویژه خود به دانشگاه نسل سوم که دانشگاهی با نگرش کار آفرینی است، سعی بر تقویت زیرساختهای این نظام با نگرش پژوهش و کارآفرینی از دوران دانشآموزی دارد.
مدرسه کسب و کار این کارخانه نیز با هدف کمک به توسعه و ارتقای دانش فنی افراد دانش آموخته و صاحبان کسب و کار مبتنی بر فناوریهای نوین تاسیس و راهاندازی شده که متشکل از مدارس متعدد با آموزشهای تخصصی و حرفهای برای ورود به بازار کار، توسعه و ارتقای مهارت فنی در حوزههای مختلف است.
این کارخانه همچنین با داشتن بخشی به عنوان نوآوری باز، فرصتی ایجاد کرده تا افراد بتوانند با بهرهگیری از آن گامی برای توسعه کسب و کار خود بردارند.
۴۰۰ میلیارد ریال برای راهاندازی فاز نخست کارخانه نوآوری شیراز هزینه شده است
مدیرعامل کارخانه نوآوری شیراز، چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه برای راهاندازی فاز نخست این کارخانه بیش از ۴۰۰ میلیارد ریال هزینه شده است، گفت: تعداد اشتغال مستقیم پیشبینی شده برای این کارخانه در سال نخست، ۴۰۰ نفر بوده که تا کنون ۲۶۳ شغل آن محقق شده است.
علیرضا صمیمی افزود: همچنین پیشبینی برای فعالان فناوری که به صورت آزاد (فریلنسر) در این کارخانه فعالیت میکنند در سال نخست ۱۵۰ نفر بوده که تا به حال ۶۷ نفر تحقق یافته است.
وی ادامه داد: ۲ شرکت دانشبنیان موفق این استان را جذب کردیم و بیش از ۳۰ استارتاپ (شرکت نوپا) باید در فضای کارخانه مستقر میشده که ۲۶ تیم استارتاپی جذب شدند.
مدیرعامل کارخانه نورآوری شیراز اظهار داشت: همکاری با مراکز رشد، شتاب دهندهها و همافزایی با جامعه آکادمیک و پارک علم و غناوری بخش دیگری از فعالیتهای این کارخانه است و افزون بر این، صندوق سرمایهگذاری در این کارخانه جذب شده است.
صمیمی اضافه کرد: همچنین از جذب پنج سرویس دهنده و ارائه دهنده خدمات در سال نخست، تا کنون سه سرویس دهنده جذب شدند و از مجموع ۱۰ کسب و کاری که باید در مرکز کسب و کار کارخانه نوآوری شیراز مستقر شوند تا کنون هشت کسب و کار جذب شده است.
مدیرعامل کارخانه نوآوری شیراز گفت: امیدواریم این کارخانه به عنوان دومین کارخانه در قطب جنوب کشور، در بازه زمانی هفت ساله بتواند بیش از ۲ هزار و ۱۰۰ نفر کارآفرینی مستقیم و بیش از چهار هزار نفر کارآفرینی غیرمستقیم را داشته باشد.
صمیمی بیان داشت: عملیات اجرایی فاز نخست کارخانه نوآوری شیراز از اوایل سال ۱۳۹۸ آغاز شد و در سال ۱۳۹۹ به بهرهبرداری رسید.
وی ادامه داد: در صورت حمایت وزارت ارتباطات و معاونت علمی و فناوری رییسجمهوری، عملیات فاز دوم کارخانه نوآوری شیراز آغاز خواهد شد و ظرف چهار ماه به بهرهبرداری میرسد.