کارخانه نوآوری شیراز اکوسیستمی فناورانه متشکل از تیم های استارتاپی، فریلنسرها، سرمایه گذاران و شرکتها است. این کارخانه در محل کارخانجات مخابراتی ایران ( ITMC ) با فضای هفت هزار متر مربع در ۲ طبقه احداث شده است که در مرکزشیراز و برخوردار از دسترسی محلی مناسب است.
مراکز نوآوری محلی برای استقرار تیمها و معمولا سایتهایی هستند که به عنوان قطب فناوری و نوآوری شناخته میشوند که هدف از ایجاد چنین مراکزی شکلگیری یک اکوسیستم حاوی استارتاپ ها، شتابدهنده ها، سرمایه گذاران، فروشندگان و موسسات آکادمیک و دانشگاهی است که این قطب فناوری و نوآوری را به وجود میآورند.
علیرضا صمیمی مدیرعامل کارخانه نوآوری شیراز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اعلام کرد: عملیات اجرایی این کارخانه بهمنماه ۹۸ تمام شد اما با توجه به شیوع ویروس کرونا تصمیم گرفتیم فعالیت را آغاز نکنیم که در نهایت فعالیت کارخانه از اردیبهشت ۹۹ با خضور معاون علمی رئیس جمهوری شروع شد.
وی ادامه داد: در خصوص فضاهای کاری که مسقف بودند و میتوانستیم پروتکلهای بهداشتی را رعایت کنیم حدود ۶۰ درصد از ظرفیتها پر شده است.
مدیرعامل کارخانه نوآوری شیراز گفت: در خصوص اکوسیستم استارت آپی، اکوسیستم شیراز و استان فارس و دیگر استان ها را مدنظر داریم تا بتوانیم از ظرفیت آنان استفاده کنیم اما با توجه به روند شیوع ویروس کرونا فعالیت در این زمینه عقب مانده است.
صمیمی بیان کرد: بحث مدرسه کسب و کار، باشگاه دانش آموزی، باشگاه سرمایه داری و دوره های آنلاین را در دستور کار داریم.
وی افزود: در حال حاضر دوره های مجازی کارخانه نوآوری فعال شده و مدرسه مجازی به زودی راهاندازی میشود و همه دوره هایی که تا به امروز در اینستاگرام به صورت زنده انجام می شد به صورت کاملا بومیسازی شده با یک وب سایت کاملا بومی فعالیت خود را آغاز میکند.
وی ادامه داد: ظرفیت کارخانه نوآوری در حال حاضر۸۵۰ نفر در فاز اول است که در فاز دوم این کارخانه هزار و ۵۰۰ نفر اضافه میشوند.
وی اضافه کرد: در فاز دوم کارخانه نوآوری، خوابگاه کارآفرینی را خواهیم داشت و نفراتی که از شهرستان ها یا استانهای مجاور به شیراز میآیند میتوانند در خوابگاه کارآفرینی مستقر شوند.
مهرداد سهرابی مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان فارس نیز در این زمینه به خبرنگار ایرنا گفت: کارخانه نوآوری اواخر اردیبهشتماه با حضور معاون علمی و فناوری رییس جمهوری فعالیت خود را آغاز کرد اما به دلیل رعایت فاصله اجتماعی و روند شیوع ویروس کرونا، تیم های اشتراکی فعال نشدند.
وی افزود: با بسیاری از شرکتها قرارداد منعقد شده و شرکتها مستقر شدند و در حال حاضر فعالیت کارخانه در حدی که تیمهای کسب و کارها و شرکتها بتوانند از زیرساخت استفاده کنند آغاز شده و حرکت اصلی ما بعد از مرحله ای است که شرایط پایدارتر در خصوص شیوع ویروس کرونا برقرار شود و تیم های نوپا و استارت آپها بتوانند در فضای اشتراکی حضور قاطعی داشته باشند.
فضای کار اشتراکی به عنوان یکی از بخشهای کارخانه نوآوری، امکانی را فراهم میکند که افراد به عنوان محل کار و استقرار از آن استفاده کنند و در کنار گروه ها و افراد مختلف مشغول به فعالیت شوند که این امر موجب افزایش بهرهوری نیز خواهد شد. در کارخانه نوآوری شیراز، فضای کار اشتراکی، کو ورک و وی ورک با دو طرح خاص و عادی برای اعضای خود امکان استفاده از میز و صندلی مشخص، اینترنت پر سرعت، خط تلفن، کد پستی، برخورداری از تعاملات هوشمند، کلینیک تخصصی کسب و کار، مجاورت با دفتر سرمایهگذاران، حضور در رویدادهای فناورانه ،اتاق جلسات، فضای استراحت و سرگرمی، کافی شاپ و سالن رویداد و کنفرانس را فراهم میکند.
سخنگوی وزارت بهداشت جمعه 27 تیرماه 99 وضعیت کرونا در استان فارس را قرمز اعلام کرد.
سیماسادات لاری گفت: استان های آذربایجان شرقی، ایلام، بوشهر، خراسان رضوی، خوزستان، زنجان، گلستان، مازندران(آمل)، کرمان و فارس در وضعیت قرمز قرار دارند.
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: از دیروز تا ۲۷ تیر ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، دو هزار و ۳۷۹ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی که یک هزار و ۸۵۲ نفر از آنها بستری شدند.
لاری افزود: مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۲۶۹ هزار و ۴۴۰ نفر رسید، متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۱۸۳ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۱۳ هزار و ۷۹۱ نفر رسید.
به گفته وی، در استان های کرمانشاه، آذربایجان غربی، هرمزگان و کردستان با رعایت پروتکل های بهداشتی توسط هموطنان شاهد روند نسبتا کاهشی در موارد ابتلا، بستری و مرگ و میر هستیم.
نظر شما