تهران- ایرنا-هیات وزیران به منظور صرفه‌جویی در هزینه‌های خارج از کشور و لزوم افزایش درآمدهای دولت و ایجاد وحدت رویه بین دستگاه‌های اجرایی، نسبت به اصلاح فوق العاده اشتغال خارج از کشور کارکنان دستگاه های اجرایی اقدام کرد

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، در نشست امروز هیات دولت به ریاست حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی، وزارت آموزش و پرورش گزارشی از اجرای طرح «کوچ» (طرح کنترل وزن و چاقی دانش آموزان) ارایه داد.

براساس طرح اجرایی وزارت آموزش و پرورش، توده بدنی ۱۳ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر از دانش آموزان اندازه‌گیری شده و دانش آموزان در گروه‌های بسیار لاغر، لاغر، دارای اضافه وزن و چاق دسته بندی شدند و نحوه مداخلات مشاوره‌ای آموزشی و افزایش تحرک بدنی و اصلاح الگوی تغذیه که با همکاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی پیش بینی شده است، ارایه شد.

در همین راستا، هیات وزیران بر لزوم مداخله هماهنگ وزارتخانه های آموزش و پرورش، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، ورزش و جوانان و صنعت، معدن و تجارت و سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران و سایر دستگاه‌های مرتبط تأکید کرد.

تصویب آیین‌نامه اجرایی توسعه پوشش بیمه‌ای اموال دستگاه های اجرایی به قیمت کارشناسی

دولت در راستای تکلیف مندرج در قانون مدیریت بحران کشور و به پیشنهاد مشترک وزارت امور اقتصادی و دارایی کشور، آیین‌نامه اجرایی توسعه پوشش بیمه‌ای اموال دستگاه‌های اجرایی به قیمت کارشناسی را تصویب کرد.

به موجب  این آیین‌نامه، بیمه مرکزی موظف است با همکاری همه مؤسسات بیمه­ و صندوق‌های موضوع آیین‌نامه، حداکثر تا پایان برنامه پنج ساله ششم توسعه کشور، زمینه توسعه پوشش بیمه‌ای برای دستگاه‌های اجرایی مندرج در قانون مدیریت بحران کشور از قبیل اشاعه فرهنگ مدیریت ریسک و بیمه، تأمین زیرساخت‌های مالی، سازمانی و انسانی مورد نیاز و تهیه و تدوین محصولات بیمه‌ای متناسب با مدیریت ریسک سوانح و حوادث را فراهم کند.

همچنین کلیه دستگاه‌های اجرایی موظفند در سقف اعتبارات تأمین شده مربوط به منظور ارتقای سطح تاب آوری خود، کل اموال بیمه پذیرشان را در برابر حوادث و سوانح، به قیمت کارشناسی نزد یکی از مؤسسات بیمه و صندوق‌ها، با رعایت اصول کلی مندرج در آیین‌نامه، تحت پوشش بیمه‌ای متناسب قرار دهند.

دستگاه‌های اجرایی که اعتبارات آنها در بودجه کل کشور منظور می‌شود، موظفند اعتبارات لازم برای بیمه کردن اموال بیمه پذیر خود را حداکثر تا پایان سه ماهه اول هر سال به منظور درج در بودجه سنواتی خود در لایحه بودجه سالیانه به سازمان مدیریت بحران کشور ارائه نمایند و سازمان مکلف است تا مراتب پس از بررسی، به همراه نظریه سازمان برای اقدام لازم، به سازمان برنامه و بودجه کشور ارسال شود.

دستگاه‌های اجرایی که بودجه آنها از منابع داخلی تامین می‌شود، از جمله شرکت‌های دولتی موظفند سه ماه قبل از پیشنهاد بودجه به مجامع عمومی یا ارکان ذی ربط، نحوه تأمین منابع برای بیمه اموال موضوع این آیین‌نامه را به سازمان مدیریت بحران کشور ارائه نمایند تا مراتب پس از بررسی، به همراه نظریه این سازمان به دستگاه های اجرایی مذکور منعکس شده و در مجامع عمومی یا ارکان ذی ربط با توجه به نظر سازمان مدیریت بحران کشور، مورد تصمیم گیری قرار گیرد.

براساس آیین نامه یاد شده، سازمان مدیریت بحران کشور موظف است با همکاری بیمه مرکزی، دستگاه‌های اجرایی و سایر دستگاه‌های ذی ربط، در خصوص فرهنگ‌سازی و ارتقای سطوح شناخت عمومی دستگاه های اجرایی، نسبت به انواع مخاطرات طبیعی و انسان ساخت و طراحی و ترویج محصولات بیمه ای با اولویت بیمه خطرات آتش سوزی، سیل، زلزله و سایر پوشش های بیمه‌ای متناسب با نیاز بیمه گذاران اقدام کند.

اصلاح آیین‌نامه اجرایی قانون ارتقاء بهره‌وری کارکنان بالینی نظام سلامت

هیات وزیران باتوجه به فعالیت شبانه‌روزی کارکنان آزمایشگاه‌های تشخیص طبی در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی شبانه روزی دولتی و غیردولتی و به منظور جلوگیری از تضییع حقوق آنها، آیین‌نامه اجرایی قانون ارتقاء بهره‌وری کارکنان بالینی نظام سلامت را اصلاح و شاغلان آزمایشگاه‌های تشخیص طبی را به زمره شاغلان بالینی مندرج در آیین نامه مذکور اضافه کرد.

بنابراین مطابق این اصلاحیه، شاغلان بالینی به کارکنان رسته بهداشتی، درمانی اطلاق می‌شود که در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی شبانه روزی دولتی و غیردولتی به بیماران بستری به صورت مستقیم ارایه خدمت می‌دهند و شامل پرستاران، بهیاران، کمک‌‏بهیاران، ماماها، پزشکان، کاردان‌‏ها و کارشناسان اتاق عمل، کاردان‌ها و کارشناسان هوش‌بری و شاغلان رشته شغلی فوریت‌های پزشکی و آزمایشگاه‌های تشخیص طبی می‌باشند.

براساس این گزارش، به موجب قانون ارتقاء بهره‌وری کارکنان بالینی نظام سلامت، به منظور کارآیی و اثربخشی سرمایه‌های انسانی نظام سلامت شامل شاغلان بالینی رسته بهداشتی، درمانی، از مزایایی چون کاهش ساعت کاری و ... برخوردارند.

موافقت دولت با کاهش فوق العاده اشتغال خارج از کشور کارکنان دستگاه‌های اجرایی

هیات وزیران به منظور صرفه‌جویی در هزینه‌های خارج از کشور و لزوم افزایش درآمدهای دولت و ایجاد وحدت رویه بین دستگاه‌های اجرایی، نسبت به اصلاح فوق العاده اشتغال خارج از کشور کارکنان دستگاه های اجرایی اقدام کرد.

بر این اساس، کلیه دستگاه‌های اجرایی که مشمول قانون مدیریت خدمات کشوری و تصویب‌نامه پرداخت فوق العاده اشتغال خارج از کشور هستند و نیز مشمولان وزارت امورخارجه، مکلف به کاهش ارقام فوق العاده اشتغال خارج از کشور می شوند.

تعیین تعرفه هزینه جبران افت سفره های آب زیر زمینی

هیات وزیران با هدف توسعه فعالیت‌های اقتصادی در دشت های ممنوعه و ممنوعه بحرانی، برای جبران منابع آب برداشت شده و پایداری سفره‌های آب زیرزمینی، تعرفه هزینه جبران افت سفره‌های آب زیرزمینی را تعیین کرد.

این تصمیم در راستای ارتقای بهره‌وری آب از طریق هدایت متقاضیان جدید برای رفع نیازهای آبی خود از راه‌های جایگزین، نظیر بازچرخانی آب، بهبود مدیریت مصرف، خرید آب از بازارهای محلی و نظایر آن اتخاذ شد.

بر این اساس، تعرفه هزینه جبرانی افت سفره‌های آب زیر زمینی در سال ۱۳۹۹ برای چاه های موضوع این تصویب‌نامه، به استثنای چاه‌های آب مشروب شهرها، شهرک‌ها و روستاها، به ازای هر متر مکعب آب زیرزمینی در روز در استان‌های مختلف در بازه مبالغ حداقل ۹,۲۰۰ تا حداکثر ۳۱,۴۰۰ ریال تعیین می‌شود.

کمترین تعرفه هزینه جبرانی افت سفره‌های آب زیر زمینی به ارزش ۹,۲۰۰ ریال به استان‌های کهگیلویه و بویر احمد و گلستان و بیشترین تعرفه به ارزش ۳۱,۴۰۰ ریال به استان تهران اختصاص دارد. همچنین تعرفه‌های مزبور برای یک دوره سه ساله تعیین شده و تعرفه دوره‌های بعد از سال ۱۳۹۹ به روزرسانی و از متقاضیان اخذ می‌شود. علاوه بر این، تعرفه‌های یاد شده، به ازای یک مترمکعب آب است و کل مبلغ دریافتی بر اساس درخواست متقاضی برای طول دوره بهره‌برداری (حداکثر ۳۰ سال) و حجم متناظر آن، محاسبه و اخذ خواهد شد.

همچنین در صورت درخواست متقاضی امکان تقسیط هزینه‌های فوق حداکثر برای یک دوره پنج ساله یا پرداخت به صورت سالیانه طی دوره بهره‌برداری امکان‌پذیر می‌باشد. ضمن اینکه اولویت تخصیص با شهرک‌ها و نواحی صنعتی، شهرک‌های کشاورزی و مجتمع‌های کشاورزی است. کلیه وجوه دریافتی به حساب خزانه، واریز و مطابق ترتیب مقرر در ماده (۵۷) قانون الحاق موادی به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت و آیین‌نامه اجرایی آن به مصرف می‌رسد.

اصلاح اساسنامه نمونه شرکت‌های تعاونی توسعه و عمران شهرستانی

دولت با هدف تسهیل در انجام فعالیت‌های اقتصادی تعاونی‌های توسعه و عمران شهرستانی، با پیشنهاد وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مبنی بر اصلاح ماده (۳) اساسنامه نمونه شرکت های مذکور درخصوص فعالیت‌های مجاز تعاونی ها موافقت کرد. به موجب این اصلاحیه، هر موضوع فعالیت مجازی که مطابق ضوابط دستگاه‌های اجرایی ذی ربط، مستلزم درج در اساسنامه باشد، جزو فعالیت های مجاز تعاونی تعیین می‌شود.

آیین‌نامه اجرایی تعمیرگاه‌های مربوط به هواپیمایی، کارخانه‌ها و قابلیت پرواز هواپیما

هیات وزیران به منظور یکپارچه‌سازی قوانین و مقررات سازمان هواپیمایی کشوری و شناسایی و رفع خلاء های قانونی موجود، آیین‌نامه اجرایی تعمیرگاه‌های مربوط به هواپیمایی، کارخانه‌ها و قابلیت پرواز هواپیما را به تصویب رساند.

الزامات صلاحیت پروازی از جمله کارخانه‌ها و تداوم صلاحیت پروازی شامل تعمیرگاه‌های مربوط به هواپیمایی، حوزه شمول این آیین‌نامه را تشکیل می‌دهند. سازمان هواپیمایی نیز مرجع صدور، اصلاح، لغو، تعلیق و یا محدود نمودن گواهینامه‌های موضوع این آیین نامه به شمار می رود.

گواهینامه‌های موضوع این آیین‌نامه، گواهینامه تشکیلات طراحی، تولید، مدیریت تداوم صلاحیت پروازی، نگهداری و گواهینامه‌های نوع، تغییرات در نوع، طراحی تعمیرات، قابلیت پرواز، تاییدیه برنامه نگهداری و بازنگری صلاحیت پرواز و اجازه پرواز مخصوص وسیله پرنده می‌باشد. مطابق این آیین‌نامه، در صورتی که گواهینامه تشکیلات طراحی به هر دلیلی لغو،‌ محدود و یا عودت داده شود، استفاده از محصولات و قطعات مربوط به آن تشکیلات در عملیات پرواز مجاز نبوده، مگر اینکه تشکیلات طراحی دیگری، مسئولیت آن را به عهده گیرد.

علاوه بر این، در صورتی که گواهینامه تشکیلات طراحی به هر دلیلی تعلیق شود، کلیه محصولات و قطعات مربوط در مدت تعلیق یا محدودیت تعیین شده قابل استفاده در عملیات پرواز نیستند.

 همچنین به منظور صدور گواهینامه قابلیت پرواز، وسیله پرنده باید علاوه بر تابعیت ایرانی، دارای گواهینامه بازنگری صلاحیت پروازی باشد، همچنین کتابچه‌ها، علائم، برچسب‌ها، فهرست‌ها و سایر اطلاعات لازم به زبان فارسی یا زبان مورد تایید سازمان بوده، ضمن اینکه علایم نصب شده برای مسافران در وسیله پرنده حداقل به زبان فارسی باشد.

اعتبار گواهینامه قابلیت پرواز بدون محدودیت زمانی و مشروط به تطابق وسیله پرنده با الزامات تداوم صلاحیت پروازی، عدم تغییر علامت ثبت وسیله مزبور و نیز لغو یا عودت نشدن گواهینامه نوع وسیله پرنده و یا قابلیت پرواز است. همچنین سازمان هواپیمایی می‌تواند در موارد خاصی که وسیله پرنده با شیوه‌نامه‌های صلاحیت پروازی تطابق نداشته ولی برای پرواز ایمن باشد، اجازه پرواز مخصوص صادر کند.