کرمانشاه- ایرنا- مستند ۲۵ دقیقه‌ای «مشق عشق» که روایت متفاوتی از ابعاد زندگی شخصی و هنری استاد برجسته و ملی خوشنویسی کرمانشاه «عبدالله جواری» است ، تولید و آماده پخش شده است.

مسوول واحد هنرهای تصویری حوزه هنری کرمانشاه روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: برای اینکه این مستند از حالت یکنواختی خارج شود قالب آن را «پرتره» انتخاب کردیم که در آن از تصاویر آرشیوی، گفت و گو و مصاحبه استفاده کنیم و روایت زندگی استاد جواری از زبان خود ایشان هم بر جذابیت‌های این مستند افزوده است.

فخرالدین دوست‌محمد، استاد جواری را چهره اخلاقی و ملی توصیف کرد و ادامه داد: ایشان سال ۱۳۳۵ در محله «برزه‌دماغ» کرمانشاه به دنیا آمده و ما هم در بخشی از این مستند به این محله قدیمی رفتیم و بخشی از خاطرات استاد جواری را مرور کردیم. 

عنوان

وی درخصوص دیگر بخش‌های این مستند هم گفت: همانطور که می‌دانید استاد جواری یک کارخانه تولید چرخ، بیل و کلنگ دارند که در این شرایط تعطیل و کارگران هم بیکار شده‌اند، بخشی را هم به این کارخانه پرداختیم و سعی کردیم فعالیت‌های انجمن خوش‌نویسی کرمانشاه را با مدیریت استاد جواری تشریح کنیم.

دوست‌محمد تمرکز بیشتر این مستند را روی زندگی شخصی و سجایای اخلاقی استاد جواری عنوان کرد و ادامه داد: در بخش دیگری هم به نقش همسر ایشان در همراهی و کمک در حوزه خوشنویسی و همچنین به برخی از فعالیت‌های استاد جواری در دوران کرونا و خلق آثار ماندگاری از ایشان پرداختیم.

مسوول خانه کاریکاتور حوزه هنری کرمانشاه در پایان گفت: هزینه تولید هر دقیقه مستند بیش از ۱۵۰ هزار تومان است و اگر شرایط بودجه‌ای اجازه بدهد سعی می‌کنیم برای همه مفاخر و بزرگان کرمانشاه چنین مستندی را تولید کنیم.

عبدالله جواری کرمانشاهی از خوشنویسان بنام و معاصر کرمانشاهی است که سال ۱۳۳۵ در محله برزه دماغ کرمانشاه به دنیا آمد ؛ وی نخست هنر خوشنویسی را نزد «میرزا آقا کریمی» آغاز و سپس دوره تکمیلی آن را نزد مرحوم آیت الله نجومی (ره) چهره ماندگار جهان اسلام، ادامه داد.
کیخسرو خروش، اردشیر اکبری و استاد امیر خانی دیگر اساتید خوشنویسی بودند که استاد جواری نزد آنان تلمذ کرد و هم اکنون وی از اساتید برتر خوشنویسی کشور بوده و شاگردان زیادی نزد وی، هنر ارزشمند خوشنویسی را فراگرفته اند.
از جمله فعالیت های این پیشکسوت کرمانشاهی می توان به کتابت شاهنامه، مناجات نامه شهدای کرمانشاه، منتخب دیوان شمس، دیوان محتشم کاشانی، دیوان وحدت کرمانشاهی، دیوان حافظ و مقاله سیری در هنر خوشنویسی کرمانشاه اشاره کرد.

استاد جواری در سال ۱۳۶۰ توانست مدرک ممتاز خوشنویسی را دریافت کرده و در سال ۸۶ نیز موفق به اخذ درجه استادی شد ؛ این خوشنویس کرمانشاهی در هنر تذهیب نیز سر رشته داشته و در خط شکسته نزد استاد  «یدالله کابلی »، در خط ثلث و نسخ در محضر آیت الله نجومی و استاد « میرزا احمد زنجانی ‌» آموزش دیده و هنر تذهیب و نگارگری را نیز از استاد «اردشیر مجرد تاکستانی » آموخت .
استاد جواری در طول مدت فعالیتش نمایشگاه های متعدد داخلی و خارجی برپا کرده که از آن جمله می توان به نمایشگاه هایی در کشورهای پاکستان و فرانسه اشاره کرد.
وی از سال ۱۳۶۰ انجمن خوشنویسان کرمانشاه را تاسیس کرد و تا به امروز مسئولیت این انجمن را برعهده دارد.

مستند مشق عشق به کارگردانی و نویسندگی آقای « علی براری » ، دستیار کارگردان و مشاور هنری آقای « فخرالدین دوست‌محمد » ، منشی صحنه خانم « صبا محمودی » ، تهیه‌کنندگی حوزه هنری کرمانشاه و مجری طرح موسسه فیلم‌سازی « انیمو » ، به زودی از شبکه‌های سراسری و استانی پخش می شود.