نوشهر - ایرنا - مدیرعامل شرکت آب‌وفاضلاب مازندران میزان فاضلاب شهری استان را ۱۲۷ میلیون متر مکعب اعلام کرد و گفت که از این میزان تنها کمتر از ۲۰ میلیون مترمکعب معادل ۱۵ درصدی تصفیه می‌شود.

مجید عبدالهی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در نوشهر افزود: مصرف سالانه آب خانوارهای شهری در مازندران ۱۵۰ میلیون متر مکعب است که از این میزان حدود ۱۲۷ میلیون مترمکعب به فاضلاب تبدیل می شود.

وی میانگین تصفیه فاضلاب شهری در استان های کشور را ۵۰ درصد اعلام کرد و گفت که بر این اساس مازندران ۳۵ درصد در این زمینه عقب ماندگی دارد.

عبدالهی بر ضرورت احداث فاضلاب و زیرشبکه های آن در تمامی شهرهای مازندران تاکید کرد و افزود : با توجه به بالا بودن سطح آب های زیرزمینی ،  نزدیکی به دریا و عبور رودخانه های مختلف از مناطق شهری و بویژه شکنندگی محیط زیست مازندران ، سرمایه گذاری برای جبران عقب ماندگی استان از میانگین کشور برای دستیابی به توسعه پایدار الزامی است.

وی توضیح داد : در حال حاضر ۸۷ درصد آب آشامیدنی مازندران از منابع  زیرزمینی تامین می شود و تصفیه نشدن ۱۰۷ میلیون متر مکعب فاضلاب شهری در کنار فاضلاب روستایی و نفوذ حجم زیادی از فاضلاب به سفره های زیرزمینی سلامت شهروندان را تهدید می کند.

مراحل پایانی دریافت وام بانک توسعه اسلامی

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مازندران به سرنوشت دریافت وام از بانک توسعه اسلامی برای سرانجام رساندن طرح فاضلاب استان اشاره کرد و گفت : دریافت این وام ۲۸۱ میلیون یورویی مراحل پایانی را طی می کند و با تخصیص آن در سال آینده در فاز نخست، پروژه های فاضلاب شهرهای قائمشهر، آمل و تنکابن و در فاز دوم شهرهای محمودآباد و رامسر اجرا خواهد شد.

وی افزود : با تکمیل و بهره یرداری این پروژه  ۵۰۰ هزار نفر از جمعیت این شهرها زیر پوشش شبکه فاضلاب شهری قرار خواهند گرفت.

عبدالهی جمعیت شهری برخوردار از فاضلاب شهری مازندران را در حال حاضر حدود ۳۵۰ هزار نفر اعلام کرد و گفت : سیستم فاضلاب شهری قسمتی از شهرهای ساری، جویبار، بابل، بابلسر، نوشهر و چالوس، مسکن مهر پیلم کتی بهشهر، گندیاب نور و شهرک یثرب قائمشهر را زیر پوشش دارد و در طول شبانه روز حدود ۷۶ هزار مترمکعب فاضلاب آنها را تصفیه می کند.

وی خواستار ساماندهی آب های سطحی در شهرها از سوی شهرداری ها شد و گفت : هنگام بارندگی ، آب های سطحی ۷۰ درصد از ورودی تصفیه خانه های فاضلاب را تشکیل می دهد که این افزایش ورودی فاضلاب برای آبفای مازندران مشکل ساز است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مازندران طول شبکه فاضلاب احداث شده در استان را ۹۲۹ کیلومتر اعلام کرد و اظهار داشت : ۱۷ درصد جمعیت شهری استان با ۵۰ هزار و ۵۹۴ مشترک فاضلاب زیر پوشش خدمات بهداشتی فاضلاب قرار دارند.

وی با اشاره به تصویب ۱۴۰ میلیارد تومان اعتبار برای فاضلاب استان در سال جاری،  از تخصیص ۸۰ میلیارد تومان آن تاکنون خبر داد.

عبدالهی گفت : در لایحه بودجه سال آینده پرداخت اعتبار ۸۳ میلیارد تومانی به فاضلاب مازندران در نظر گرفته شده است ، در حالی است که اعتبار پیشنهادی از سوی شرکت ۳۱۰ میلیارد تومان بود.

وی افزود : برای اجرای طرح ها در بخش فاضلاب و احداث ۱۸۰ کیلومتر شبکه فاضلاب استان از سال ۹۴ تا سال جاری ۳۳۶ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان اعتبار اختصاص یافته است.