۱۹ آذر ۱۳۹۹، ۱۱:۱۴
کد خبر: 84139220
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

مصوبه استانی هم مشکل فاضلاب مسکن مهر نوشهر را حل نکرد

نوشهر - ایرنا - مصوبه یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومانی سال ۹۷ شورای عالی شهرسازی مازندران که قرار بود با ساخت تصفیه خانه فاضلاب مشکل مزمن فاضلاب مسکن مهر ۲۳۲ واحدی شهرستان نوشهر را برای همیشه حل کند تاکنون کارساز نشده است تا رها شدن فاضلاب در زمین های کشاورزی و نفوذ به آب‌های زیر زمینی ادامه یابد.

به گزارش ایرنا ، این مجتمع مسکونی ۲۳۲ واحدی که در روستای نیرنگ شهرستان نوشهر قرار دارد به دلیل سرریز فاضلاب نه تنها ساکنانش را اذیب می کند بلکه پس از ورود به داخل نهرها و زمین های کشاورزی حتی زندگی عادی مردم روستای خوش آب و هوای نیرنگ را نیز به کامشان تلخ نموده است.

در این مجتمع که سال ۹۲ به بهره برداری رسید دستکم یک هزار نفر سکونت دارند. مشکل پر شدن فاضلاب و سرریز آن در مجتمع نیرنگ سابقه چند ساله دارد تا جایی که حتی ساکنان روستای همجوار یعنی "کردیکلا" را به ستوه آورده است.

عده ای از ساکنان پیرامون این مجتمع  بویژه کشاورزان نسبت به هدایت فاضلاب خانگی به اراضیشان گله دارند و تاکنون نیز بارها به صورت حضوری و با ارائه شکوائیه های مختلف به فرمانداری ، دفتر نمایندگی مجلس شورای اسلامی ، حفاظت محیط زیست و شبکه بهداشت و درمان خواستاری رسیدگی به مشکلاتشان شدند ولی تاکنون پی گیری ها نتیجه نداد و این مشکلات همچنان به قوت خود باقی است.

نکته مهم تر آنکه گفته می شود با گذشت حدود هشت سال از سکونت خانواده ها در این مجتمع  هنوز اداره راه و شهرسازی به علت رعایت نکردن مقررات ملی ساختمان و نیز غیراصولی ساختن فاضلاب تاکنون برای این مجتمع پروانه پایان کار صادر نکرده است.

شکایت و پیگیری های ساکنان این مجتمع و مسئولان شهرستان نوشهر در این سال ها سبب شده تا شورای عالی شهرسازی استان مازندران در سال ۹۷ یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان برای ساخت تصفیه خانه فاضلاب برای این مجتمع مصوب کند که ظاهرا از آن زمان تاکنون این مصوبه اجرایی نشده است.

رئیس هیات مدیره و یکی از ساکنان این مجتمع در این باره گفت : بعد از ۲ سال سکونت در این مجتمع ( سال ۹۴) ساکنان آن متوجه سرریز فاضلاب و جاری شدن پساب آلوده در قسمت پارکینگ و محوطه حیاط  شده اند و از آن زمان تاکنون خانواده ها به دنبال راهکاری برای رفع این معضلات هستند.

ابوذر آزادیان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود :  این مجتمع شامل ۲۹ بلوک و هر بلوک آن  هشت واحد است و طبق اظهار نظر کارشناسان بازدید کننده ، پیمانکار به جای آنکه برای هر بلوکی سه حلقه چاه حفر کند متاسفانه یک چاه با ابعاد کوچک حفر کرده و برای خروجی فاضلاب واحدها و هدایت آن به چاه ها در محوطه این مجتمع کانال با سنگ حفر کرده است به طوری که این کانال ها هم اکنون با گذر زمان مسدود شده است.

وی اظهار داشت : به دنبال شکایت زمینداران اطراف و پیگیری اهالی این مجتمع با همکاری دهیاری روستای نیرنگ تنها کاری که به صورت موقتی برای رفع این معضل انجام داد حفر کانال روباز به طول حدود ۱۰ متر و نیز احداث چاه در ضلع شمالی برای هدایت و ساماندهی فاضلاب این مجتمع بوده است که این کار مسکن بوده و پس از یک ماه به خاطر بالا بودن سطح آب های زیر زمینی و حجم زیاد فاضلاب ، پساب آن سرباز زد و اکنون راهی اراضی کشاورزی اطراف می شود.

به گفته او ، این چاه پس از مدت کوتاهی به علت حجم زیاد فاضلاب پر شد و اکنون مقداری از آن وارد رودخانه نیرنگ و حجم بیشتر آن هم وارد زمین های پیرامون مجتمع و حتی روستاهای پائین دست منطقه کردیکلا شد به طوری که داد بیشتر زمینداران روستا هم در آمده است و حتی شکایتی علیه ساکنان این مجتمع کرده اند و پرونده همچنان باز است.

ساکن این مجتمع مسکونی گفت : در حال حاضر بوی تعفن فاضلاب بیشتر ساکنان این مجتمع را کلافه کرده و صرف نظر  از بروز عوارض و بیماری ها ناشی از آن  مساله دیگر آنکه اغلب  خانواده ها نمی توانند رفت و آمدی با بستگان دور و نزدیک خود داشته باشند.

آزادیان افزود: بچه ها هم گاهی اوقات برای سرگمی در حیاط این مجتمع فوتبال بازی می کنند که توپ آن ها وارد کانال فاضلاب شده و پس از در آوردن  و پاک کردن آن با همان حالت به بازی ادامه می دادند که این موارد سلامت این بچه ها را به خطر می اندازد.

وی با بیان اینکه حدود ۵۰ درصد از ساکنان این مجتمع از قشر آسیب پذیر زیر پوشش کمیته امداد و بهزیستی هستند ، ادامه داد :  تا پیش از خانه دار شدن اغلبشان مستاجر بودند و به خاطر خلف وعده پیمانکار در تحویل واحدها در موعد مقرر  و  نداشتن سرپناه ، این خانواده ها ناگزیر بودند این مجتمع را با چنین وضعیتی بپذیرند و در آن ساکن شوند و چه بسا خیلی هم نمی دانستند.

آزادیان گفت که برای چاره جویی رفع این معضل ، موضوع پس از تغییر فرماندار نوشهر  نزد فرماندار جدید هم مطرح و با عجز و ناله از این مقام مسئول خواسته شد که ساکنان دیگر تاب و تحمل این وضعیت فاجعه بار معضل غیر بهداشتی را ندارند چاره ای بیندیشید.

وجود فاضلاب تا شعاع دو کیلومتری

دهیار روستای کردیکلا واقع در فاصله حدود ۲ کیلومتری ضلع شمال شرقی این مجتمع نیز گفت : فاضلاب این مجتمع وارد زمین های کشاورزی روستای ما از جمله اراضی پیرامون خیابان نیلوفر آبی می شود که باعث  اعتراض صاحبان زمین شده است.

محسن پیکان حیرتی افزود : اگرچه این پساب به مرور زمان فروکش و در زمین نفوذ می کند ، اما عوارض آن روی محصولات کشاورزان از جمله برنج به اعتقاد کارشناسان تاثیر گذار خواهد بود و این فاضلاب عوارض فراوانی به همراه دارد.

این مسئول محلی اظهار داشت : صاحبان این اراضی عامل بروز این معضل را از چشم دهیاری می بینند و اگرچه از نظر قانونی اقداماتی هم از طرف دهیاری انجام شد اما هنوز پیگیری های دهیاری و مردم به ننتیجه نرسیده است.

دهیار روستای کردیکلا گفت : از زمانی که ویروس کرونا هم شیوع پیدا کرد به نظر می رسد کار رسیدگی به پرونده شکوائیه صاحبان اراضی علیه ساکنان مجتمع مسکن مهر به فراموشی سپرده شده و هربار مراجعه به نهادهای رسیدگی کننده مانند محیط زیست و یا شبکه بهداشت پاسخی که می دهند موضوع کرونا را عامل تاخیر در رسیدگی به این موضوع مطرح می کنند.

دهیار روستای نیرنگ نیز گفت : در بیشتر نشست های مربوط به بررسی وضعیت مسکن مهر در فرمانداری نوشهر شرکت کرده ام متاسفانه هربار مسئولان شرکت آب و فاضلاب و اداره راه و شهرسازی سعی کردند که از عهده این مسئولیت سرباز بزنند یا از نداری ها و کمبود بودجه صحبت به میان آوردند.

علی صادقی افزود :  تمامی این پیگیری های منجر به آن شد که ۲ سال پیش طبق گفته مسئولان شهرستان ظاهرا پس از مطرح شدن این معضل در شورای عالی مسکن و شهرسازی استان آنچه شنیده شد گویا حدود یک میلیارد تومان برای ساماندهی فاضلاب این مجتمع اختصاص دادند درحالی که مشخص نیست این اعتبار داده شده یا نه چرا که هنوز معضل سرریز فاضلاب این مجتمع به قوت خود باقی است و وارد اراضی کشاورزی و حتی معابر عمومی و باغات مردم می شود.

به گفته وی، اگر مسئولان استانی بخشی از اعتبارات این مصوبه را هر سال تخصیص می دادند امروز نه تنها این مشکل رفع می شد بلکه شاهد اعتراضات بی شمار ساکنان و مردم منطقه نبودیم.

نگرانی محیط زیست از آلودگی منطقه

رئیس اداره حفاظت محیط زیست نوشهر نیز گفت : برابر قانون این نهاد باید آب ساکنان این مجتمع را به خاطر سرریز فاضلاب آن قطع کند چرا که چنین وضعیتی بهداشت عمومی و سلامت هم ساکنان و هم همسایه ها را زیر سئوال برده و آلوده کرده است.

کامبیز محسن سلطانی افزود : از آنجایی که اطلاع داریم اغلب ساکنان این مجتمع از قشر ضعیف و بی بضاعت هستند بنابراین پرونده شکایتی که علیه ساکنان آن شده  ناگزیریم برای مدتی نزد خود نگهداریم تا ببینیم مسئولان ذیربط در این باره چه تصمیمی خواهند گرفت.

وی تصریح کرد : آماری که داده شده دست کم هزار نفر در این مجتمع ساکنند و بیش از هزار مترمکعب در روز فاضلاب تولید می کنند و متاسفانه این حجم پساب آلوده و خطر ساز روانه زمین های کشاورزی اطراف ، معابر یا نقاط دیگر می شود و بسیار نگران کننده است.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست نوشهر گفت : پیمانکار این مجتمع قرار بود آن زمان با صرف حدود ۲۰۰ میلیون تومان تصفیه خانه فاضلاب از نوع هوازی در  این مجتمع احداث کند متاسفانه از صرف این هزینه چشم پوشی کرده و بدون عمل به تعهدش با همین وضعیت مجتمع را تحویل متقاضیان داده است.

محسن سلطانی افزود : بارها با صرف وقت و انرژی این موضوع در نشست های مختلف فرمانداری مطرح و حتی مصوبات خوبی داشت اما چه فایده هیچکدام از این مصوبات به شکلی که این معضل را برای همیشه رفع کند ، اجرایی نشده است.

اعتبار مصوب تاکنون تخصیص نیافت

رئیس اداره راه و شهرسازی نوشهر هم گفت که درسال ۱۳۹۷ پس از پی گیری های فراوان با تخصیص حدود یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان در قالب طرح مصوب در شورای عالی مسکن شهرسازی مازندران موافقت شد منتهی تا این لحظه این اعتبار برای ساخت تصفیه خانه فاضلاب این مجتمع اختصاص داده نشده است.

مجتبی شهسواری افزود : هفته پیش هم نشستی در این زمینه در فرمانداری برگزار و حتی پی گیری این موضوع دغدغه فرماندار و رسیدگی به آن جزو اولویت ها بوده است امیدوارم که با نامه نگاری های بعدی برای اداره کل راه وشهرسازی مازندران و شرکت آب و فاضلاب استان بلکه چاره جویی برای حل این مساله شود.

فرماندار نوشهر نیز گفت : طرح مسکن مهر متاسفانه در اقدامی شتابزده و چشم بسته بدون کار مطالعاتی و کارشناسی دقیق از لحاظ دسترسی به زیرساخت ها و امکانات به بهانه خانه دار شدن قشرهای بی بضاعت فاقد مسکن در جای جای کشور از جمله مازندران و شهرستان نوشهر اجرا شد و امروز پس از سال ها همچنان این قشر مشکل دارند.

سعید یزدانی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : به محض عهده دار شدن مسئولیت فرمانداری در شهریورماه امسال در این شهرستان یکی از مشکلاتی که مطرح شد مساله فاضلاب مسکن مهر روستای نیرنگ بود که متاسفانه پس از چندین سال هنوز این مشکل لاینحل باقی مانده است و ساکنان این مجتمع از بوی تعفن رنج می برند.

وی اظهارداشت :  بارها طی این مدت محیط زیست و شبکه بهداشت ودرمان در صدد بود تا آب این مجتمع را قطع کند منتهی با رایزنی فرمانداری و دیگر مسئولان دست اندرکار از انجام چنین اقدامی جلوگیری کردند در هرصورت این مساله باید به زودی حل شود و غیر از آن با تنش های اجتماعی همراه خواهد بود.

فرماندار نوشهر از کم کاری مدیر راه وشهرسازی شهرستان نسبت به دریافت نکردن بودجه مصوب شورای عالی شهرسازی استان انتقاد کرد و گفت که این معضل باید به هر شکل ممکن یا بهره گیری از توان بخش خصوصی یا کمک های دولتی باید حل شود ضمن آنکه در آینده نزدیک نشستی هم باید با مدیران شرکت وآب فاضلاب و راه وشهرسازی استان در فرمانداری شهرستان برگزار شود و تکلیف فاضلاب این مجتمع باید روشن شود. 

رفع معضل بوی تعفن ناشی از سرریز  فاضلاب مجتمع ۲۳۲ واحدی مسکن مهر روستای نیرنگ نوشهر دو سال از تصویب اعتبار شورای عالی شهرسازی مازندران برای ساخت تصفیه خانه فاضلاب همچنان در هاله ای از ابهام قرار دارد و عوارض ناشی از سرریز شدن ان نه تنها آلودگی آب های زیر زمینی بلکه محصولات کشاورزی اطراف را در معرض آلودگی قرار داده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha