به گزارش ایرنا، وزیر سعودی در سخنانی در کنفرانس خبری مشترک در مسکو با لاوروف که از تلویزیون عربستان پخش شد مدعی شد نیروهای نیابتی تهران مانع یافتن راه حلی برای خروج از جنگ سوریه می شوند.
وی همچنین شبه نظامیان حوثی (انصارالله) در یمن را به مانع تراشی در مقابل تلاش های صلح در یمن متهم کرد.
وزیر خارجه عربستان مدعی شد ایران در منطقه نقش منفی بازی می کند. این گفته وزیر سعودی در حالی است که بر اساس شواهد منبع اصلی تامین کننده مالی گروههای تروریستی حکومت آل سعود بوده است و این حکومت بود که یمن نیز حمله کرد.
وزیر خارجه عربستان با اشاره به حملات یمن به نظامیان سعودی که در پاسخ به تجاوز نظامی به این کشور صورت گرفته است ، اظهار داشت: حملات اخیر به عزم کشور ما برای تداوم پیشرفت و تثبیت وضعیت منطقه به نفع ساکنان آن خلل وارد نمی کند.
وی با اشاره به مذاکرات خود با وزیر خارجه روسیه درباره اوضاع یمن مدعی شد که توافق اخیر ریاض درباره تشکیل دولت جدید در یمن، مسیر برای آغاز بکار دولت جدید در عدن هموار کرد. ما مصمم هستیم به عوامل بی ثبات کننده ازجمله اقدامات نظامی حوثی ها پایان دهیم و اقدامات ایران در حمایت از انصارالله متوقف شود.
فرحان با تاکید بر همکاری کشورش با روسیه در امور منطقه ای گفت: ریاض علاقه مند است این همکاریها ادامه بیابد و امیدوار است این همکاریها جایگزین اقدامات بی ثبات کننده کشور دیگر باشد.
وزیر خارجه عربستان درباره تصمیم آمریکا برای قرار دادن جنبش انصارالله یمن در فهرست گروه های تروریستی مدعی شد: ما معتقدیم که این تصمیم باتوجه به برخی رویدادها که رخ داد ازجمله حمله به اماکن غیرنظامی عربستان و افراد غیرنظامی در یمن گرفته شده است.ما از روند حل سیاسی مسائل یمن حمایت می کنیم و معتقدیم که این تصمیم آمریکا بر روند سیاسی تاثیر منفی نمی گذارد.
وی ادعا کرد اگر جنبش انصارالله واقعا قصد برای گفت و گو داشته باشد ما می توانیم دورنمای برای حل بحران یمن داشته باشیم و این جنبش در روند حل سیاسی مسائل یمن سهم خواهد داشت.
وزیر خارجه رژیم عربستان در ادامه ادعاهای ضدایرانی خود مدعی شد نیروهای نیابتی تهران مانع یافتن راه حلی برای خروج از جنگ سوریه می شوند.
وی در مورد نقش عربستان در حوادث سوریه بدون اشاره به حمایت های مالی و تسلیحاتی این رژیم از تروریست ها بویژه گروه تروریستی داعش گفت: ریاض در کل از اپوزیسیون سیاسی سوریه حمایت می کند که در جهت خواسته ها و منافع ملت سوریه است و ما از یک گروه جداگانه معارضان سوری پشتیبانی نمی کنیم.
وزیر خارجه عربستان همچنین مدعی شد که کلید حل مسائل و رفع تنش های منطقه خلیج فارس و خاورمیانه در تهران قرار دارد و ایران باید در نقش خود در امور منطقه بازنگری کند.
این ادعای وزیر سعودی در حالی است که وزیر خارجه ایران اعلام کرده است ما برای مذاکره با همسایگان آماده هستیم و میتوانیم بدون دخالت خارجیها، مستقیماً با هم صحبت کنیم.
این اظهارات وزیر خارجه عربستان تکرار ادعاهای روز جمعه ۱۴ آذر او اظهاراتی در مجمع «گفتوگو در حوزه مدیترانه» است که به صورت ویدئوکنفرانس برگزار شد.
وزیر خارجه عربستان با اشاره به مذاکرات خود با لاوروف درباره مسائل لیبی اظهار داشت: موضع عربستان در مساله لیبی شامل ضرورت حل و فصل سیاسی مسائل این کشور برمبنای توافق های بین المللی و ازطریق فرآیندهای سیاسی است.
وی افزود: ما از تلاش های بین المللی برای برقراری آتش بس در لیبی حمایت می کنیم که منجر به برگزاری انتخابات آزاد در این کشور و تشکیل حکومت مرکزی واحد شود.
پایبندی ریاض به تعهدات خود در اوپک پلاس
فرحان گفت: ما همکاری با روسیه در چارچوب اوپک پلاس را عالی ارزیابی می کنیم. این همکاری در تثبیت قیمت نفت در بازار جهانی نقش داشت.
وی افزود: علاوه بر آن سهم قابل توجهی در جلوگیری از پیامدهای ناگوار و محافظت از سیستم های اقتصادی بر اثر عوامل مخرب ازجمله شیوع همه گیر کرونا دارد که از تاثیرات این عوامل جلوگیری کرد.
فرحان گفت: عربستان سعودی به تعهدات خود در چارچوب اوپک پلاس به منظور تثبیت قیمت نفت پایبند است. ما همکاری با روسیه در چارچوب اوپک پلاس برای این که بهای نفت قابل پیش بینی و باثبات باشد، ارج می نهیم.
به گزارش ایرنا، اوپک پلاس در نشست روز ۱۶ دی ماه تصمیم گرفت تا تولید خود را در ماه آینده میلادی در مقایسه با ماه جاری (ژانویه) فقط ۷۵ هزار بشکه افزایش دهد.
بر اساس این تصمیم، روسیه در ماههای فوریه و مارس تولید نفت خود را روزانه ۶۵ هزار بشکه افزایش می دهد و قزاقستان هم روزانه ۱۰ هزار بشکه افزایش خواهد داد .
اوپک پلاس به قصد همراهی تولیدکنندگانی مثل روسیه، مکزیک، جمهوری آذربایجان، بحرین، سودان، سودان جنوبی، مالزی و عمان با سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در تنظیم بازار شکل گرفته است. این ائتلاف صرفا برای کاهش تولید نیست بلکه دقیق ترین عبارت در این مورد شاید تعیین سیاستی مشترک در تنظیم بازار است.
وی در این مجمع مدعی شد: شما شاهد دخالت ایران از لبنان تا سوریه و از یمن تا عراق هستید، ایران در مناطق ضمن حمایت مالی و نظامی از شبه نظامیان با استفاده از خشونت، از حملات نظامی به دفاتر دیپلماتیک، برنامه سیاسی خود را پیش می برد.
اظهارات دیپلمات سعودی و طرح اتهامات بیاساس علیه تهران حاکی از این است که دولتمردان سعودی همچنان گرفتار ذهنیات مبتنی بر توهم توطئه نسبت به ایران هستند. تاریخ روابط تهران و ریاض پرفراز و نشیب و در اغلب اوقات تنش آلود بوده است. هر چند مقاطع کوتاه همکاری بین دو کشور منافع زیادی هم برای دو کشور و هم برای ثبات و امنیت منطقه به دنبال داشته است با این حال ریاض مسیر تعامل و تفاهم را انتخاب نکرده و تلاش کرده با کمک متحدان فرامنطقهای خود مسیر تقابل با تهران را طی کند.
روابط روسیه و عربستان سعودی در سالهای اخیر روند رو به توسعه داشته اما به رغم تلاش های فراوان به گفته مقامات دو کشور، تراز تجاری دو طرف همچنان ناچیز است.
حجم مبادلات بازرگانی روسیه و عربستان سعودی در سال ۲۰۱۹میلادی، حدود یک میلیارد و ۵۴ هزار دلار بوده است.