به گزارش ایرنا، سیزدهمین دوره حراج آثار هنری تهران امروز با عرضه ۱۱۰ اثر از هنرمندان سراسر کشور به پایان میرسد که در بین این آثار شاخص، مجموعهای از نقاشیهای جلالالدین مشمولی هنرمند نوگرا و ایدهپرداز اهل روستای " کوتنا " از توابع قائمشهر نیز حضور دارد.
در ۱۲ دوره گذشته حراج آثار هنری تهران به عنوان یکی از حراجهای معتبر خاورمیانه، فقط دو بار آثاری از هنرمندان مازندرانی به حراج گذاشته شده بود که یک بار مربوط به اثری از استاد احمد نصراللهی هنرمند پیشکسوت اهل بابل بود و یک بار هم اثری از زندهیاد مکرمه قنبری هنرمند خودآموخته اهل روستای دریکنده بابل عرضه شد. اما از هنرمندان نسل جوان مازندران تا کنون اثری به حراج آثار هنری تهران راه نیافته بود.
مشمولی که تا کنون آثارش در بیش از یکصد نمایشگاه داخلی و خارجی گروهی و انفرادی عرضه شده معمولا آثارش را با نگاهی برگرفته از محیط زیست و جامعه بومی پیرامون خود تولید میکند و در این مجموعه نیز با همین رویکرد تابلوهایی را در ابعاد بزرگ تولید کرده است.
این مجموعه «گل حسرت» نام دارد و متشکل از ۹ تابلو با ابعاد بزرگ است که مشمولی آنها را در دوران خانهنشینی کرونایی تهیه کرده و برای نخستین بار در نمایشگاه حراج آثار هنری تهران عرضه شده است.
این هنرمند مازندرانی به خبرنگار ایرنا گفت: «گل حسرت» نیز مانند سایر سوژههای نقاشی من از محیط اطرافم وام گرفته شده است. این گل معمولا پاییز در قبرستانها میروید و به دلیل سمی بودنش برای حشرات، زنبورها و پروانهها سراغ آن نمیروند. به همین دلیل در باور عامه گلی است که همیشه حسرت میخورد.
وی افزود: در دوران شیوع کرونا و افزایش مرگ ناشی از این بیماری، حسرتهای ما نیز بیشتر شد و از این نظر نیز گل حسرت را یکی از نمادهای دوران کرونایی دیدم.
مشمولی درباره برآورد قیمت مجموعه اثرش در حراج آثار هنری تهران نیز گفت: برآورد ابتدایی مجموعه بین ۲۵ تا ۳۵ میلیون تومان اعلام شد و قرار است امروز با قیمت پایه ۳۵ میلیون تومان به حراج گذاشته شود.
مشمولی که فعالیتهای هنریاش معمولاً دامنهای محیط زیستی دارد، پیش از این نیز با آثار متعدد برگرفته از محیط زندگی خود در نمایشگاههای معتبر داخلی و خارجی حضور داشت و نقاشیهایش همواره مورد توجه علاقهمندان به هنرهای تجسمی قرار گرفته است.
حراج آثار هنری تهران هر سال در دو نوبت اقدام به برگزاری نمایشگاه و حراج آثار هنری میکند که نوبت نخست در اوایل تابستان برای آثار هنر مدرن و کلاسیک است و نوبت دوم هم اوایل زمستان به آثار هنر معاصر میپردازد. اما امسال با توجه به وضعیت کرونایی، هر دو حراج با هم ادغام شد و حراج آثار هنر مدرن و هنر کلاسیک با هم برگزار شده است.