پنج اثر هنرمندان مازندرانی در حراج تهران ۵۳۰ میلیون تومان فروخته شد

ساری – ایرنا – پنج اثر از هنرمندان مازندرانی در شانزدهمین دوره حراج هنر معاصر ایران عرضه شده بود ، در مجموع ۵۳۰ میلیون تومان چکش خورد که در این بین تابلوی نقاشی جلال‌الدین مشمولی با دو برابر قیمت پایه تعیین شده برای اثر به فروش رفت و گران‌ترین اثر هنری مازندرانی‌ها در این حراج شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، شانزدهمین دوره حراج تهران که شب گذشته -۱۰ تیر- در هتل پارسیان آزادی با فروش ۷۸ میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومانی ۱۱۹ اثر پایان یافت، برای هنر مازندران دوره‌ای ویژه بود. زیرا برای نخستین بار پنج اثر از هنرمندان مازندرانی در یک دوره از حراج عرضه شد.

عرضه آثار هنرمندان مازندرانی در حراج تهران پیش از این و در دوره‌های گذشته نیز رقم خورده بود. زنده‌یاد بانو مکرمه قنبری، استاد احمد نصراللهی، جلال‌الدین مشمولی، علی اتحاد و مهدی مقیم‌نژاد هنرمندانی هستند که در ادوار گذشته حراج آثار هنری تهران نام‌شان ثبت شد، اما امسال برای نخستین بار از هر پنج نفر این هنرمندان مازندرانی در حراج هنر معاصر تهران اثر به نمایش گذاشته شد و چکش خورد.

از ۱۲۰ اثری که به حراج شانزدهم راه یافت، ۱۱۹ اثر فروخته شد و یک اثر به دلیل فروخته نشدن به مجموعه بازگشت. از پنج اثر هنرمندان مازندرانی هم چهار اثر در بازه قیمتی بیشینه و کمینه تعیین شده توسط حراج فروخته شد و یک اثر به دو برابر قیمت پایه چکش خورد.

یکی از نکات قابل توجه در این دوره از حراج آثار هنری تهران، فروش ۷۰ درصد آثار در محدوده قیمتی تعیین شده برای نرخ پایه آثار بود که به اعتقاد کارشناسان و صاحب‌نظران یکی از دلایل اصلی آن، شرایط اقتصادی موجود در کشور و اثر گذاشتن تورم موجود بر این قبیل فعالیت‌های بخشی از قشر متمول جامعه است.

از ۱۲۰ اثر راه یافته به این دوره از حراج تهران، ۳۶ اثر یعنی ۳۰ درصد مجموع آثار بیشتر از بیشینه و کمینه قیمتی در نظر گرفته شده برای فروش آثار چکش خورد که یکی از این آثار، تابلوی «گل حسرت» از مجموعه گلدان‌ها اثر جلال‌الدین مشمولی کوتنایی هنرمند اهل قائمشهر بود.

جلال‌الدین مشمولی که سال ۱۳۹۹ و در سیزدهمین دوره حراج آثار هنری تهران نیز با یک تابلوی نقاشی از مجموعه «گلدان‌ها» در حراج حضور داشت، در این دوره نیز با تابلوی «گل حسرت» از همان مجموعه نامش را در حراج هنر معاصر تهران ثبت کرد.

اثر مشمولی در این دوره از حراج بین ۸۰ تا ۱۲۰ میلیون تومان قیمت‌گذاری شد که در حراج با قیمت ۱۶۰ میلیون تومان فروخته شد و افزایش دو برابری نسبت به قیمت پایه را ثبت کرد. تابلوی مشمولی در حراج سیزدهم ۲۵ تا ۳۵ میلیون تومان قیمتگذاری شده بود که با پنج برابر قیمت پایه، یعنی ۱۲۰ میلیون تومان خریداری شد.

 علی اتحاد دیگر هنرمند مازندرانی است که در حراج شانزدهم اثرش چکش خورد. اثر او با نام چشمه‌ خورشید یک اثر چیدمان حجمی با سنگ مرمریت سفید، عکس دیجیتال، مکانیسم الکترونیکی و آب بود که با برآورد قیمت ۱۲۰ تا ۱۶۰ میلیون تومان عرضه شد و با قیمت ۱۲۰ میلیون تومان به فروش رسید. اتحاد هم برای دومین بار در حراج تهران حضور یافت.

اثر بعدی که از هنرمندان مازندرانی در این حراج عرضه شد، یک تابلوی نقاشی با تکنیک ترکیب‌مواد روی بوم از استاد احمد نصراللهی بود که با کمینه ۱۰۰ و بیشینه ۱۵۰ میلیون تومان ارائه شد و با قیمت ۱۱۰ میلیون تومان چکش خورد. این اثر سال ۱۳۹۵ در ششمین حراج تهران هم ارائه شده بود.

از زنده‌یاد مکرمه قنبری نقاش خودآموخته اهل روستای دریکنده بابل هم یک تابلوی نقاشی که سال ۱۳۷۰ با تکنیک گواش روی فیبر تولید شده بود، توسط یکی از مجموعه‌داران به حراج گذاشته شد. قیمت پایه این اثر ۷۰ تا ۹۰ میلیون تومان تعیین شد که با قیمت ۸۰ میلیون تومان فروخته شد.

پنج اثر هنرمندان مازندرانی در حراج تهران ۵۳۰ میلیون تومان فروخته شد

دیگر اثر متعلق به هنرمندان مازندران در حراج شانزدهم، یک عکس چاپ روی بوم اثر مهدی مقیم‌نژاد هنرمند عکاس مازندرانی بود که ۵۰ تا ۷۰ میلیون تومان کمینه و بیشینه قیمتی آن در نظر گرفته شد و با قیمت ۶۰ میلیون تومان عرضه شد. از مقیم‌نژاد پارسال نیز یک اثر در حراج تهران فروخته شد.

به این ترتیب آثار پنج هنرمند مازندرانی در مجموع با قیمت ۵۳۰ میلیون تومان فروخته شد که بیشترین قیمت آثار به ترتیب متعلق به آثار جلال‌الدین مشمولی، احمد نصراللهی، علی اتحاد، مکرمه قنبری و مهدی مقیم‌نژاد است.

حراج آثار هنری تهران تحت حمایت مرکز هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هر سال در دو نوبت اقدام به برگزاری نمایشگاه و حراج آثار هنری می‌کند که یک نوبت به فروش آثار شاخص هنر مدرن و کلاسیک و یک نوبت هم به عرضه آثار هنر معاصر می‌پردازد.

حراج تهران سال ۱۳۹۱ به عنوان مجموعه‌ای مستقل و خصوصی شکل گرفت و به فضایی برای معرفی برترین‌های هنر مدرن و معاصر ایران از هنرمندان نام‌آشنا تا جوان تبدیل شده است.

از اهداف اصلی این حراج همواره تقویت بازار داخلی به‌ عنوان زمینه و بستر بازار جهانی اعلام شده و همکاری‌های گسترده‌ آن با مجموعه‌داران و گالری‌ها در راستای تحقق این مهم است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha