تهران – ایرنا - بعد از چندماه کشمکش بر سرانتخاب رییس شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد، سرانجام « نزهت شمیم خان » یک دیپلمات اهل کشور فیجی به عنوان رییس این نهاد بین المللی انتخاب شد.

به گزارش ایرنا، خانم شمیم خان سفیرفیجی در سازمان ملل متحد در حالی به عنوان پانزدهمین رییس شورای حقوق بشر انتخاب شد که چند کشور از جمله عربستان درصدد بودند سفیربحرین بر این کرسی تکیه بزند.

فیجی کشوری کوچک و جزیره ای در اقیانوس آرام جنوبی است.

درحالی که شورای حقوق بشر در اولین روزهای سال 2021 میلادی بدون رییس باقی مانده بود، نزهت شمیم خان روز جمعه موفق شد با به دست آوردن ۲۹ رای از مجموع ۴۷ رای برای مدت یکسال به ریاست این نهاد بین المللی برگزیده شود .

رای گیری برای انتخاب ریاست شورای حقوق بشر به صورت مخفی انجام شد.

خانم نزهت شمیم خان به مبارزه با نقض حقوق بشر در یمن شهرت دارد که چند سالی است با محاصره ائتلاف به رهبری سعودی مردم این کشور با قحطی و گرسنگی دست و پنجه نرم می کنند و حملات این ائتلاف به کشته و زخمی شدن هزاران تن از مردم بی گناه یمن از جمله کودکان و سالخوردگان و زنان منجر شده است.

عربستان هم که به نقض گسترده حقوق بشر ازجمله علیه ملت مظلوم یمن متهم است ، عضویتش درشورای حقوق بشر با موج گسترده اعتراض ها در سطح جهان و همچنین با مخالفت بسیاری از اعضای این شورا مواجه شده بود.

ریاض در چنین شرایطی تلاش های زیادی کرد تا سفیر بحرین در سازمان ملل متحد به عنوان رییس شورای حقوق بشرانتخاب شود اما این تلاش ها بی نتیجه ماند و سفیربحرین تنها 14 رای کسب کرد تا متحمل شکستی سخت شود.

نامزد ازبکستان برای ریاست شورای حقوق بشر هم توانست تنها4 رای کسب کند.

علت مخالفت بیشتر اعضای شورای حقوق بشر سازمان ملل با ریاست سفیر بحرین در این شورا، کارنامه سیاه دولت بحرین در حوزه حقوق بشر اعلام شده است.

ریاست شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد معمولا بین گروه های ۵ گانه جغرافیایی آسیا-اقیانوسیه، آفریقا، اروپای شرقی، اروپای غربی و آمریکای لاتین چرخشی است و هر سال اعضا بر سر انتخاب رییس توافق و اجماع می‌کنند.

در سال 2021 میلادی ریاست شورای حقوق بشر سهم گروه آسیا – اقیانوسیه بود اما در میان اختلاف اعضا و اصرار عربستان بر سر ریاست سفیر بحرین،فرصتی فراهم شد تا نامزد فیجی به عنوان رییس این شورا انتخاب شود.

مصوبات این شورا ضمانت اجرایی ندارد اما ناظران تاکید دارند که  وزن سیاسی این شورا زیاد است.

آمریکا در سال 2018 میلادی با تصمیم ناگهانی دونالد ترامپ از این شورا خارج شد و یکی از علت های آن را « اتخاذ مواضع مغرضانه علیه اسراییل» اعلام کرد.