تهران- ایرنا- ۲۲۵ شرکت دانش‌بنیان در تلاش هستند تا با نوآوری‌ها و خلاقیت‌های فناوران خود هوش مصنوعی را در کشور توسعه دهند.

ستاد توسعه فناوری‌های اقتصاد دیجیتال و هوشمندسازی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری یکی از نهادهایی است که برای کاربردی کردن فناوری هوش مصنوعی با استفاده از توان دانشی و تخصصی شرکت‌های دانش‌بنیان، خلاق و فناور تلاش می کند.

بر همین اساس هم تاکنون ۲۲۵ شرکت دانش‌بنیان در این حوزه شکل گرفته است،  شرکت‌هایی که با استفاده از فناوری‌های نوین سعی می‌کنند این حوزه کاربردی و راهبردی را توسعه دهند.

به گزارش روز شنبه معاونت علمی وفناوری ریاست جمهوری، خدمات دیجیتال رتبه نخست محصولات حوزه هوش مصنوعی را به خود اختصاص داده‌اند.

همچنین دستیار هوشمند، ذخیره‌سازی و تجزیه و تحلیل داده، فناوری اطلاعات و فضای سایبری هم در رتبه های بعدی کاربرد هوش مصنوعی قرار دارند.

تهران با ۱۵۵، اصفهان با ۱۵ و خراسان رضوی با ۱۲ محصول توسعه یافته هوش مصنوعی رتبه‌های نخست تا سوم این حوزه را به خود اختصاص داده‌اند.

فناوری متفکر را هوش مصنوعی می‌نامند، یعنی این فناوری به نوعی تلاش برای تقلید از توان تفکر انسان است، هوش مصنوعی شاخه‌ای از علوم رایانه است که هدف اصلی آن تولید ماشین‌های هوشمندی است که شبیه به هوش انسان کار می‌کنند، هوش مصنوعی در حقیقت نوعی شبیه‌سازی هوش انسانی برای رایانه است.

این فناوری به قدری با زندگی مردم عجین شده است که معمولا درکی از وجود آن نداریم،  مثلا از این فناوری بدون آنکه بدانیم در جستجوهای اینترنتی یا گشت و گذار در صفحات شبکه‌های اجتماعی و غیره استفاده می‌کنیم.