به گزارش روز شنبه ایرنا، با گذشت بیش از دو هفته از سال جدید میلادی و با وجود اعمال محدودیت های شدید در بسیاری از کشورهای اروپایی، افزایش مبتلایان به بیماری کووید-۱۹ در این کشورها همچنان نگران کننده است. این در حالی است که با شیوع نوع جهش یافته ویروس کرونا از انگلیس، امیدها برای پایان دادن به بحران کنونی در ماه های آغازین سال از طریق واکسیناسیون سراسری کاهش یافته است.
براساس اعلام دانشگاه جانز هاپکینز ، حدود ۹۳.۱۴ میلیون پرونده آلودگی به کرونا در سراسر جهان وجود دارد و بیش از ۲ میلیون نفر در اثر بیماری ناشی از آن جان باخته اند.
توصیه دولت اسپانیا به سکوت در اماکن عمومی
برای اولین بار از زمان همه گیری کرونا اسپانیا بیش از ۴۰ هزار مورد آلودگی جدید را در طی یک روز گزارش کرد. به این ترتیب تعداد کل افراد آلوده در این کشور به ویروس کرونا به بیش از ۲.۲۵ میلیون نفر رسید. از آنجا که تعداد آلودگی ها هفته ها در حال افزایش است ، چندین منطقه از جمله مادرید ، تصمیم گرفتند اقدامات برای مهار همه گیری را تشدید کنند.
نشریه تاگس اشپیگل آلمان امروز (شنبه) در گزارشی به وضعیت همه گیری کرونا در اروپا پرداخت و نوشت: از آنجا که تعداد کرونا تقریباً در سرتاسر اسپانیا در حال افزایش است ، رستوران داران در مایورکا و ایبیزا مجبورند رستوران های خود را ببندند. تدابیر شدیدتر با هدف جلوگیری از افزایش بیشتر آلودگی ها انجام می شود. مقامات بهداشتی همچنین با توجه به عادت شهروندان اسپانیایی به بلندصحبت کردن، به آنها توصیه می کنند در اماکن و وسایط نقلیه عمومی از جمله در اتوبوس ها و قطارها سکوت کنند.
از روز چهارشنبه همه رستوران ها ، کافه ها ، کافه ها و باشگاه های ورزشی به مدت دو هفته تعطیل می شوند. حتی تجمع خصوصی افرادی که در یک خانه زندگی نمی کنند در ملاءعام و یا در منزل خودشان ممنوع است.
قوانین جدید به ویژه بر رستوران دارها تأثیر می گذارد. همه رستوران در مایورکا و ایبیزا باید تا پایان ماه بسته باشند. فقط خدمات فروش و تحویل خارج از خانه مجاز است. با این حال صاحبان رستوران ها مخالف این تدابیر هستند. روز گذشته حدود ۵۰۰ رستوران دار در پالما به خیابان ها آمدند.
علاوه بر بارها و رستوران ها ، مراکز خرید ، فروشگاه های بزرگ و فروشگاه های سخت افزار نیز باید تعطیل شوند. فقط سوپرمارکت ها و مغازه های کوچک مجاز به افتتاح هستند.
اسپانیا و جزایر بالئاری به شدت تحت تأثیر همه گیری قرار گرفته اند. طبق موسسه آماری INE اسپانیا ، در ژوئن گذشته در مجموع ۲۰۴ هزار و ۹۲۶ مسافر تعطیلات به اسپانیا آمده اند. این میزان ۹۷.۷ درصد کمتر از سال قبل بود. گردشگری دوازده درصد از کل تولید اقتصادی اسپانیا را تشکیل می دهد و عامل بیشتر بیکاری ها در بحران فعلی است.
آلمان نگران مختل شدن روند واکسیناسیون
شرکت آمریکایی فایزر در حال کاهش میزان واکسن همکار خود بایون تک به مدت سه تا چهار هفته است. این امر نگرانی هایی را در آلمان ایجاد کرده که ممکن است برنامه واکسیناسیون را به خطر بیندازد.
در آلمان بیش از ۱۸ هزار نفر طی ۲۴ ساعت به ویروس کرونا آلوده شدند. موسسه روبرت کخ (RKI) اعلام کرد طی ۲۴ ساعت گذشته ۱۸ هزار و ۶۷۸ مورد جدید آلودگی در این کشور ثبت شده است. این بدان معناست که تعداد مواردی که از ابتدای همه گیری شناسایی شده اند به دو میلیون و ۱۹ هزار و ۶۳۶ نفر رسیده است. این در حالی است که تعداد کل واقعی آلودگی ها به احتمال زیاد بیشتر است ، زیرا بسیاری از آلودگی ها تشخیص داده نشده و یا آمارها دیرهنگام اعلام می شود.
همچنین ۹۸۰ مورد مرگ و میر جدید در آلمان رخ داده است. تعداد آلودگیهای جدید گزارش شده طی هفت روز به ازای هر۱۰۰ هزار نفر ۱۳۹.۲ نفر در صبح شنبه بوده است. با وجود شرایط اضطراری، اختلافات بین ایالت های فدرال در حال حاضر بسیار زیاد است: این میزان در ایالت تورینگن با ۲۶۸.۳ و زاکسن با ۲۵۵.۸ بیشتر از دیگر مناطق بوده و در ایالت برمن با ۸۰ نفر کمترین میران است.
طبق محاسبات پروفسور داروسازی «تورستن لهر» مقدار هدفی که سیاستمداران برای پایان دادن به محدودیت ها دنبال می کنند ، احتمالاً در پایان ژانویه محقق نخواهد شد. لهر به خبرگزاری د.پ.آ. گفت: این شانس بسیار کم است یا وجود ندارد. زیرا نرخ هدف ابتلا به ۵۰ آلودگی جدید در هر ۱۰۰هزار نفر در هفت روز، در خوش بینانه ترین حالت زودتر از اواسط فوریه امکان پذیر نمی شود. وی گفت: با توجه به ویروس تهدیدکننده جدید که از طریق جهش ایجاد شده و بسیار مسری است یک نیاز فوری برای کاهش تعداد آلودگی ها وجود دارد.
«هلگه براون» رئیس دفتر صدراعظم آلمان معتقد است که برای کاهش پیامدهای بحران کرونا اعمال محدودیت ها تا تابستان لازم است. وی عصر جمعه در کنفرانس دیجیتال حزب حاکم دموکرات مسیحی گفت که باید تعداد آلودگی ها کاهش یابد. آلمان هنوز سه تا چهار ماه دشوار را در پیش دارد و تا بهبود شرایط، یک تلاش همگانی لازم است.
به دلیل اوضاع بحرانی، دولت های فدرال و ایالتی پیشنهادهای خود را درباره تشدید محدودیت تا هفته آینده ارائه می دهند. همانطور که اشتفن زایبرت سخنگوی دولت روز جمعه در برلین گفت یک کنفرانس ویدیویی با شرکت آنگلا مرکل ، صدراعظم و نخست وزیران ایالت ها برای این سه شنبه برنامه ریزی شده است.
درخواست جانسون از مردم انگلیس؛ در خانه بمانید
«بوریس جانسون» نخست وزیر انگلیس فشار بر سیستم درمان را با توجه به ثبت تعداد بالای بیماران کرونایی در بیمارستان ها استثنایی توصیف کرد. جانسون روز جمعه در لندن گفت: «برخی از بیمارستانها مجبورند عمل جراحی سرطان را به تعویق بیندازند و آماده باش باشند. اکنون زمان کوچکترین آرامش نیست. مردم باید به احتیاط ادامه دهند و در صورت امکان در خانه بمانند.»
بر اساس آمار رسمی در حال حاضر ۳۷ هزار بیمار کرونایی در بیمارستان های انگلیس تحت معالجه قرار دارند که بیش از هر زمان دیگری است. این در حالی است که تنها در یک روز بیش از ۴ هزار نفر به تعداد این افراد افزوده شده است.
علی رغم محدودیت های شدید تعداد آلودگی های جدید در انگلیس در حال افزایش بوده و به ۵۵ هزار و ۷۶۱ نفر رسیده است. علاوه بر این بیش از هزار مرگ و میر جدید برای چهارمین روز متوالی در این کشور ثبت می شود.
تارنمای شبکه دویچه وله در خصوصو وضعیت کنونی انگلیس نوشت: این کشور در ماههای گذشته به دلایل اقتصادی مربوط به بحران کرونا، با ریزش چندصد هزار نفری جمعیت روبرو بوده است. مطالعهای که در مرکز آمار اقتصادی لندن انجام گرفته، موضوع را به مهاجرت بیسابقه نیروی کار خارجی و کارگرانی مربوط میداند که در انگلیس به دنیا نیامدهاند.
بر این اساس بخش اعظم کارگران خارجی که در خلال همهگیری کرونا، بیکار شده اند، ترجیح می دهند به جای انتظار برای اشتغال دوباره، به زادگاههای خود برگردند. طبق تحقیق، شهر لندن که از هر پنج نفر سکنه آن یکی خارجی است، بیشتر از سایر نقاط انگلستان این کاهش را تجربه کرده است. نتیجه بررسی نشان میدهد که جمعیت لندن ۷۰۰هزار نفر کمتر شده و این عقبگرد جمعیتی، میتواند در کل بریتانیا بیش از یک میلیون و ۴۰۰هزار نفر باشد.
کارشناسان "مرکز آمار اقتصادی" گفته اند با اتکا به این برآورد میتوان ادعا کرد که بریتانیا بالاترین افت جمعیتی از زمان جنگ دوم جهانی به بعد را تجربه کند. اقتصاد انگلیس به شدت به نیروی کار خارجی نیاز دارد اما ترک این کشور در دوران کرونا، تنها خطر و آسیب موجود نیست. خروج این شبهجزیره از اتحادیه اروپا و سختتر شدن قوانین و مقررات مهاجرت در روند برگزیت نیز مزید بر علت شده است. بسیاری از صنایع بریتانیا هم اینک نگران کمبود نیروی کار ماهر هستند.
۹ درصد مرگ و میر بیشتر در فرانسه
فرانسه در سال گذشته ۹ درصد مرگ و میر بیشتر از سال ۲۰۱۹ را ثبت کرده است. همانطور که اداره آمار Insee روز جمعه در پاریس اعلام کرد آمارها نشان می دهد سال گذشته در مجموع ۶۶۷ هزار و ۴۰۰ مرگ و میر در این کشور شده که حدود ۵۳ هزار و ۹۰۰ مورد بیشتر از سال ۲۰۱۹ است. این میزان مرگ و میر بیش از هر چیز به همه گیری کرونا مربوط می شود.
در طول اولین موج کرونا بین اول مارس تا ۳۰ آوریل ۲۷ هزار و ۳۰۰ مرگ بیشتر در فرانسه در مقایسه با مدت مشابه سال قبل شمارش شده است که ۲۷ درصد افزایش را نشان می دهد. همچنین در طول موج دوم از اول سپتامبر تا ۳۱ دسامبر ، ۳۳ هزار مرگ بیشتر رخ داده است که ۱۶ درصد بیشتر از مدت مشابه در سال ۲۰۱۹ است.
بر این اساس این میزان مرگ و میر با اعمال محدودیت های شدید در بهار و پاییز کاهش یافته است. در همین حال به دلیل محدودیت های شدید خروج ، تعداد مرگ و میرهای جاده ای نیز در مقایسه با سال ۲۰۱۹ کاهش یافته است. علاوه بر این ، مرگ و میر آنفولانزا نیز کمتر ثبت شده است.
دولت فرانسه با توجه به افزایش آلودگی ها، اقدامات سختگیرانه تری را در دستور کار قرار می دهد. بر این اساس اقدامات آخر کرونا خود را از آخر هفته شدت می بخشد که طبق آن از ساعت ۶ عصر تا ۶ صبح مقررات منع رفت و آمد در سراسر کشور اجرا می شود. همه مغازه ها نیز باید بسته شوند. منتقدان نگران هستند که با این کار تعداد مسافران در ساعات خاص از جمله در ناوگان حمل و نقل عمومی محلی افزایش یابد.
فرانسه همچنین کنترل مسافران از کشورهای خارج از اتحادیه اروپا را تشدید کرده است. مسافران باید از روز دوشنبه تست PCR منفی ارائه دهند و همچنین برای پیشگیری باید یک هفته در فرانسه قرنطینه شوند. سپس آزمایش PCR دوم برای تایید سلامتی آنها انجام می شود. دلیل این اقدام، نگرانی ها در مورد گسترش ویروس جهش یافته کرونا انگلیسی است. تاکنون تقریبا ۷۰ هزار مورد مرگ مربوط به ویروس کرونا در فرانسه گزارش شده است.
سوئیس به دنبال دادن مجوز به واکسن استرازنکا
واکسن کرونا از شرکت دارویی انگلیسی آسترازنکا و دانشگاه آکسفورد می تواند در ژانویه در سوئیس تأیید شود. بر این اساس ، مرجع نظارت بر داروی این کشور (Swissmedic) در حال برنامه ریزی جلسه ای در پایان ماه برای این منظور است.
واکسن های شرکت بایون تک مستقر در ماینتس و شریک آمریکایی آن فایزر و همچنین شرکت بیوتکنولوژی مدرنا آمریکا قبلاً در سوئیس تأیید شده اند. این روزنامه همچنین به نقل از سخنگوی این نهاد نوشت اگر همه چیز خوب پیش برود و اطلاعات لازم به زودی در دسترس باشد ، تصمیم گیری می تواند خیلی سریع باشد.
هشدار پزشکان اتریش نسبت به بی تفاوتی مردم به همه گیری
کارشناسان پزشکی به وضوح طرفدار گسترش محدودیتها در اتریش هستند. «اسوالد واگنر» از دانشگاه پزشکی وین در یک کنفرانس مطبوعاتی در مورد بی تفاوتی عمومی نسبت به همه گیری هشدار داد.
وی پس از نشستی با سایر کارشناسان تاکید کرد ابتلای هفت روزه به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر که اخیراً بین ۱۳۰ تا ۱۵۰ نفر کاهش یافته، همچنان بسیار زیاد است و این کشور باید در راستای تدادبیر سایر کشورهای اروپایی اقدام کند.
واگنر می گوید یک کشور نمی تواند در حالی که دیگر کشورها تدابیر محدود کننده به کار گرفته اند، همه فعالیت ها را آزاد کند. وی خواستار اجباری شدن استفاده از ماسک در مکان های بسته و قوانین سختگیرانه تر برای حفظ فاصله اجتماعی شد.
این کشور از ۲۶ دسامبر در سومین تعطیلی سراسری خود قرار دارد که طبق برنامه های قبلی باید تا پنجم بهمن ماه اعمال شود. با توجه به ترس از شیوع ویروس جهش یافته، گمانه زنی ها درباره تمدید این وضعیت وجود دارد. دولت اتریش می خواهد فردا در این باره تشکیل جلسه دهد.
تشدید مقررات برای مسافران به مقصد ایسلند
ایسلند شرایط ورود خود را سخت تر کرد. هر مسافر باید از روز جمعه پس از ورود به این جزیره در آتلانتیک شمالی ، آزمایش سلامتی ویروس کرونا را انجام دهد. دولت ایسلند اعلام کرد پس از پنج تا شش روز قرنطینه ، باید آزمایش دوم کرونا انجام شود. این معیار تا اول ماه می (اواسط خرداد) معتبر است. تاکنون گردشگران به ایسلند می توانستند برای مدت ۱۴ روز داوطلبانه وارد قرنطینه شوند. این بدان معنی است که برخی این گزینه را انتخاب می کنند ، اما در نهایت شماری نیز به آن پایبند نبودند.
ایسلند تعداد کمی از آلودگی های جدید را دارد و دلیل اصلی آن نیز دور بودن آن از اروپا است. در مقایسه با کشورهای اتحادیه اروپا و سایر کشورهای منطقه اقتصادی اروپا (EEA) ، این جزیره کمترین تعداد آلودگی جدید را در هفته های اخیر داشته است.