به گزارش ایرنا، «جمانه الغلای» سخنگوی کمیسیون عالی انتخابات عراق امروز به روزنامه «الصباح» عراق گفت: وزارت امور خارجه عراق اسامی ۵۲ سفارتخانه عربی و خارجی و ۱۹ سازمان بین المللی را در اختیار کمیسیون عالی انتخابات قرار داده و این کمیسیون برای نظارت بر مراحل فرایند انتخابات دعوت بعمل آورده است.
وی افزود: شمار کسانی که در انتخابات آینده شرکت خواهند کرد، به ۲۵ میلیون و ۱۳۹ هزار و ۳۷۵ نفر رسیده است و این درحالی است که تعداد رایدهندگانی که برای کارت هوشمند (بیومتریک) ثبتنام کردهاند به ۱۵ میلیون نفر رسیده و مجموع کارت های توزیع شده نیز تاکنون نزدیک به ۱۳ میلیون عدد است.
سخنگوی کمیسیون عالی انتخابات عراق تصریح کرد: تعداد افرادی که خواهان به روزرسانی اطلاعات خود در روزهای تعطیل برای تضمین مشارکت در انتخابات هستند، رو به افزایش است زیرا اکثر رای دهندگان را کارمندانی تشکیل می دهند که از تعطیلات برای رفتن به ۱۰۷۶ مرکز بروز رسانی اطلاعات استفاده می کنند.
الغلای افزود: وزارت مهاجرت آخرین وضعیت آوارگان در استانهای نینوی، الانبار، اربیل، دهوک و سلیمانیه را در اختیار کمیسیون عالی انتخابات قرار داده است و این کمیسیون تا تاریخ ۱۲ ژانویه ۲۰۲۱ اسامی ۸۳۸ آواره را ثبت کرده است.
انتخابات زودهنگام پارلمانی عراق قرار است ششم ژوئن ۲۰۲۱ (نیمه خرداد ۱۴۰۰) برگزار شود. رییس جمهوری عراق ۱۵ آبانماه گذشته قانون جدید انتخابات این کشور را پس از تصویب در پارلمان، تایید کرد.
رایزنیها و گامهای زودهنگام احزاب و جریانهای سیاسی مختلف عراق و تغییر آرایش نیروهای سیاسی از نزدیک به دو ماه پیش برای ورود به این انتخابات آغاز شده است.
«آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل متحد دیروز شنبه اعلام کرد که «اینگبرگ سولرون گشلادوتیر» از ایسلند را به عنوان نماینده جدید در امور سیاسی و انتخاباتی هیات این سازمان در عراق تعیین کرده است.
گیشلادوتیر به جای «الیس ولبول» بریتانیایی که ماموریتش در فوریه آتی به پایان خواهد رسید، ایفای نقش خواهد کرد.
تعیین گشلادوتیر در بحبوحه بحث و جدل ها و رایزنی های فشرده مقامات مسئول عراقی و نماینده سازمان ملل در امور عراق درخصوص امکان یا عدم امکان برگزاری انتخابات پارلمانی زودهنگام در موعد مقرر در ششم ژوئن آینده صورت گرفت.