کرمانشاه- ایرنا- مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کرمانشاه با بیان اینکه کرمانشاه در بین کلانشهرهای کشور کمترین میزان آلودگی هوا را در ۱۰ ماه سپری شده از سال جاری داشته است، گفت: در این مدت ۶ روز هوای ناسالم در استان داشته‌ایم.

به گزارش خبرنگار ایرنا «فریدون یاوری» روز سه‌شنبه در نشست خبری به مناسبت روز هوای پاک در سرسرای اجتماعات کارخانه سیمان غرب کرمانشاه افزود: از مجموع این ۶ روز که هوای استان ناسالم بود، چهار روز آن در وضعیت هشدار و ۲ روز هم در وضعیت بحران و اضطرار قرار گرفت.

وی به مقایسه وضعیت هوای استان از سال ۸۸ تاکنون پرداخت و گفت: در سال ۸۸ در مجموع ما ۱۲۰ روز هوای غیراستاندارد در استان کرمانشاه داشتیم اما در ۱۰ سال بعد از آن یعنی در سال ۹۸ هیچ روزی شاهد هوای ناسالم در استان نبودیم.

او به سیر نزولی وضعیت آلودگی هوای استان در ۱۰ سال اخیر اشاره کرد و اظهار داشت: بیشترین دلیل ناسالم بودن هوای استان کرمانشاه مربوط به ریزگردها با منشا خارج از کشور است که در سال های اخیر باتوجه به افزایش بارندگی در کانون ریزگردها در کشورهای همسایه، میزان گرد و خاک ورودی به آسمان استان نیز کاهش یافته است.

وی در ادامه سخنانش با بیان اینکه اکنون شاهد کاهش ریزگردها در استان هستیم، گفت: در آینده نگران آلوده شدن هوای استان توسط صنایع آلاینده هستیم که از نظارت، کنترل و پایش بر روی صنایع را بیش از گذشته کرده ایم و واحدهای صنعتی آلاینده برخورد قانونی می کنیم.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کرمانشاه در ادامه با اشاره به اینکه ۹ ایستگاه سنجش هوا در استان کرمانشاه اکنون فعال است، گفت: از این تعداد چهار ایستگاه در شهر کرمانشاه و پنج ایستگاه نیز در شهرستان های اسلام آباد غرب، پاوه، کنگاور، سرپل ذهاب و قصرشیرین فعال است.

یاوری با اشاره به اینکه این ایستگاه ها به صورت مستمر از سوی کاشناسان محیط زیست رصد می شوند، افزود: همه ایستگاه های استان به سامانه سازمان محیط زیست کشور است.

کرمانشاه استانی پهناور در غرب ایران با ۲۵ هزار کیلومتر مربع مساحت، یکی از استان‌های مهم از حیث کشاورزی و منابع طبیعی محسوب می‌شود به طوریکه ۷۰ درصد مساحت استان را عرصه‌های منابع طبیعی با بیش از ۵۲۷ هزار هکتار جنگل و یک میلیون و ۱۹۲ هزار هکتار مرتع تشکیل داده است.

استان کرمانشاه دارای سه منطقه حفاظت شده شامل منطقه حفاظت شده بیستون که ۵۴ هزار هکتار است، بوزین و مرخیل در پاوه ۲۳ هزار هکتار و قلاجه هم حدود ۴۳ هزار هکتار است.

یک پناهگاه حیات وحش بیستون نیز در منطقه ورمنجه در جاده سنندج وجود دارد و در مجموع استان کرمانشاه دارای چهار منطقه شکار و تیراندازی ممنوع به مساحت ۱۶۱ هزار هکتار است.