تهران - ایرنا- وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی طبیعت‌گردی را جزو ظرفیت‌های ایران عنوان کرد و گفت: این موضوع به ‌اندازه میراث‌فرهنگی ظرفیت دارد، در طبیعت‌گردی محور روی ایجاد کمپ‌ها و مجتمع‌های گردشگری است و باید بر طرح های مبتنی بر طبیعت‌گردی تمرکز جدی شود.

به‌گزارش گروه فرهنگی ایرنا از میراث‌آریا، جلسه روستاهای هدف گردشگری کشور با حضور علی‌اصغر مونسان وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، ولی تیموری معاون گردشگری کشور، زاهد شفیعی مدیرکل دفتر مطالعات و آموزش گردشگری، لیلا اژدری مدیرکل دفتر همکاری و توافق‌های معاونت گردشگری بعدازظهر سه‌شنبه سی‌ام دی‌ماه ۹۹ در سالن فجر وزارتخانه برگزار شد.

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی با تشکر از اقدامات انجام شده در خصوص گردشگری روستایی به تقویت اجرایی معاونت گردشگری اشاره کرد و افزود: در تغییر ساختار سازمانی اقدامات خوبی صورت گرفته که در آن‌هم تفکیک وظایف به‌درستی انجام شده و هم ادارات کل با همگرایی و در اختیار داشتن ابزارهای مالی و اجرایی در راستای یک هدف مشخص گام برخواهند داشت.

مونسان به اهمیت موضوع طبیعت‌گردی اشاره کرد و اظهار داشت: طبیعت‌گردی موضوعی است که از اولین روز روی آن تأکید داشتم و در همین راستا بر موضوع اقامتگاه‌های بوم‌گردی‌ تمرکز کردیم و خرسندیم که بعد از سه سال این موضوع توسط سازمان جهانی گردشگری به‌عنوان شعار سال اعلام شد. این اقدام نشانگر این است که ما نیاز را درست تشخیص دادیم و زودتر به آن ورود کردیم.

او طبیعت‌گردی را جزو ظرفیت‌های ایران عنوان کرد و گفت: این موضوع به ‌اندازه میراث‌فرهنگی ظرفیت دارد. در طبیعت‌گردی محور روی ایجاد کمپ‌ها و مجتمع‌های گردشگری است و باید بر طرح های مبتنی بر طبیعت‌گردی تمرکز جدی شود.

توجه به آسیب‌های طبیعت‌گردی، اجرای طرح ویژه نظارت و پایش اقامتگاه‌های بوم‌گردی‌ و ارتقای کیفیت، اجرای رتبه‌بندی بوم‌گردی‌ها، ارتقای مشارکت محلی، فروش محصولات استاندارد و باکیفیت در اقامتگاه‌های روستایی و ارتباط دوسویه بین گردشگری و صنایع‌دستی ازجمله موارد مورد تأکید وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در این جلسه بود.

مدل یکپارچه و همگن در ارزیابی، اعتبارسنجی و رتبه‌بندی روستاهای هدف، ایجاد پلتفرم مشترک بین‌دستگاهی برای هزینه‌کرد هدفمند اعتبارات دولتی، بانک اطلاعاتی جامع، انعطاف‌پذیر و پویا، تأمین فضای اطلاعات لازم برای تهیه فرصت‌های سرمایه‌گذاری گردشگری، تقویت گردشگری روستایی در راستای برند ملی گردشگری، توزیع متعادل سفر در مقاصد گردشگری روستایی ازجمله دستاوردهای طرح ارزیابی، اعتبارسنجی و رتبه‌بندی روستاهای هدف گردشگری خواهد بود که در هشت گام کل فرایند انجام خواهد شد.

هر روستا دارای هویت و اصالت است

در ابتدای این جلسه ولی تیموری معاون گردشگری کشور با اشاره به اهمیت گردشگری روستایی و شعار انتخابی سازمان جهانی گردشگری با این عنوان برای سال ۲۰۲۱ اظهار کرد: خوشبختانه برحسب تأکیدات وزیر میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی از سه سال قبل روی گردشگری روستایی تمرکز کردیم و ایجاد اقامتگاه‌های بوم‌گردی و تجهیز زیرساخت‌های گردشگری را جزو اولویت‌های وزارتخانه قرار دادیم. اقدامات صورت‌گرفته در این مدت فرصت مناسبی را برای معرفی پتانسیل روستاها ایجاد کرد.

تیموری با اشاره به مورد توجه بودن گردشگری روستایی بین گردشگران داخلی و خارجی، تصریح کرد: از آنجاکه هر روستا دارای اصالت و هویت مخصوص به خود است در سند توسعه گردشگری روستایی نقشه علمی و اجرایی برای تمامی روستاهای کشور آماده می‌شود.

معاون گردشگری در ادامه به تشریح طرح شناسایی، ارزیابی و رتبه‌بندی مقاصد گردشگری پرداخت و گفت: بر اساس بررسی‌های انجام شده برای رتبه‌بندی روستاها، تمامی شاخص‌ها بر مبنای علمی بروزرسانی و نهایتا ۲۹۳ شاخص برای روستاها مشخص شد.