به گزارش ایرنا، این موسسه حمایت از کودکان افغان در ادامه اضافه کرد برای سال ۱۴۰۰ حدود ۱۸ میلیون نفر از جمعیت افغانستان نیازمند کمک فوری جامعه جهانی هستند که بیش از نیمی از این افراد را کودکان تشکیل می دهند.
این موسسه تأکید کرده است که گسترش ویروس کرونا در سالجاری باعث افزایش فقر،بیکاری و آسیب پذیری مردم افغانستان شده است.
دفتر هماهنگی امور بشری سازمان ملل متحد (اوچا) نیز به تازگی در گزارش اعلام کرد نیمی از جمعیت ۳۵ میلیونی افغانستان در سال ۲۰۲۱ میلادی نیازمند کمک غذایی خواهند بود.
این دفتر اضافه کرد افغانستان دومین کشور جهان است که بیشترین تعداد نفوس آن با کمبود مواد غذایی مواجه هستند.
اوچا اضافه کرده که در حال حاضر ۱۶ میلیون نفر در افغانستان به کمک های بشری نیازمند هستند.
دفتر بخش غذایی سازمان ملل متحد اعلام کرد این رقم در سال جاری میلادی به ۱۹.۵ میلیون نفر افزایش خواهد یافت که حدود چهار میلیون نفر از آنان آوارگان براثر جنگ داخلی را تشکیل می دهد که با مشکلات جدی اقتصادی مواجه هستند.
دولت افغانستان ضمن تائید این گزارش می گوید که برای مقابله با این موضوع برنامه سفره ملی را در سراسر افغانستان با اعتبار ۲۴۴ میلیون دلار اجرا می کند.
مجیب الرحمان کریمی وزیر توسعه روستایی افغانستان پیش این در یک کنفرانس مطبوعاتی در کابل گفته بود که مرحله نخست این برنامه برای حدود ۲۰ هزار خانواده عملی شده و تا سه ماه آینده مرحله نخست آن تکمیل خواهد شد.
به گفته کریمی ۱۲ هزار روستا در ۳۴ استان افغانستان که حدود ۱.۸۶ میلیون خانواده می شود، از این برنامه بهره مند می شوند.
وی هزینه مرحله نخست سفره ملی برای توزیع مواد خوراکی را ۸۶ میلیون دلار اعلام کرده است.
«غلام بهاوالدین جیلان وزیر دولت افغانستان در امور رسیدگی به حوادث این کشور روز گذشته اعلام کرد که براساس دستور دولت این کشور تاکنون در بین ۳۳ هزار خانواده مواد خوراکی توزیع شده است.
اما وی می گوید که تعداد آوارگان جنگ داخلی و نیازمندان به کمک های فوری افزایش یافته است .
نگرانی از افزایش فقر و تهدیدهای امنیتی برای رساندن کمک به مردم نیازمند دراین کشور در حالی بیشتر می شود که کمکهای جامعه جهانی و موسسات خارجی در افغانستان نسبت به گذشته کاهش چشمگیری داشته است.