دکتر سعید نمکی روز پنجشنبه در آیین بهره برداری از ۳۰ پروژه بخش بهداشت و درمان هرمزگان افزود هرچند هنوز با استانداردهای جهانی در بخش زیرساختهای نظام سلامت فاصله داریم اما کارهای انجام شده ستودنی است.
وی ضمن مقایسه هرمزگان در بخش بهداشت و درمان طی دوره های مختلف اظهار داشت: این استان شاهد روزهایی بوده است که چهار کودک بیمار روی یک تخت بستری می شدند اما اکنون در دورترین نقاط این استان که جمعیت زیادی نیز ندارند، امکاناتی مانند دستگاه سی تی اسکن وجود دارد.
وزیر بهداشت، درمان وآموزش پزشکی اظهار داشت: در فاصله ۳۰ تا ۴۰ سال قبل، ازهر ۵ نوزاد زیر یک سال، یک تا دو کودک در هرمزگان فوت می شدند که اکنون این شاخص ها بهبود چشمگیری پیدا کرده است.
دکتر نمکی تصریح کرد همزمان با اقدامات توسعهای ، گرفتار پاندمی کرونا شدیم که نظام اجرائی بسیاری از کشورهای صاحب ادعا را زمینگیر کرد اما مسوولان ایران در همین مدت با همکاری مردم حماسه آفریدند .
وی یادآور شد: این درحالی است که با وجود توسعه زیرساخت ها ، هنوز در شاخصهایی مانند تخت بیمارستانی از بسیاری کشورهای اروپایی عقب تر هستیم.
وی اظهار داشت: هم اکنون سرانه تخت بیمارستانی برای هر هزار نفر در کشور یک و شش دهم تخت است و این رقم در ضعیف ترین کشور های اروپایی معادل ۵ تا شش تخت برای هر هزار نفر است .
وزیر بهداشت اضافه کرد: در چنین شرایطی برخی پیش بینی می کردند میزان تلفات کرونا در ایران به ۱۲۰۰ نفر در روز برسد اما این آمار اکنون دو رقمی است که هنوز هم آن را زیاد می دانیم.
وی تاکید کرد: ارزش حماسه آفرینی های این دوران در آینده مشخص خواهد شد و از ایران به عنوان کشوری که هم با کرونا مبارزه کرد و هم در این مدت تاریخ ساز شد یاد خواهند کرد.
وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی در بخش دیگری از سخنان خود از رییس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان به عنوان سردار سلامت استان نام برد که با همکاری تمام بخشهای مدیریتی اجرائی حاکمیتی و نظارتی در مبارزه با کرونا موفق عمل کردند.
وی گفت سفر من به استان هرمزگان برای نظارت نیست بلکه برای تکریم و تقدیر از مدافعان سلامت استان است.