به گزارش روز شنبه ایرنا به نقل از پایگاه اطلاعرسانی «حماس»، «اسماعیل هنیه» در گفت و گو با «نیکولای میلادینوف» هماهنگ کننده ویژه دبیر کل سازمان ملل در امور خاورمیانه که بصورت ویدئو کنفرانس انجام شد، با تمجید از نقش این سازمان درباره برگزاری انتخابات فلسطین تاکید کرد: نقش سازمان ملل برای اطمینان از برگزاری سالم انتخابات و آزادی رای دهندگان و فشار بر رژیم صهیونیستی به منظور جلوگیری از کارشکنی این رژیم در روند برگزاری انتخابات به ویژه در شهر قدس اشغالی بسیار مهم است.
وی خواستار به رسمیت شناختن انتخابات فلسطین که منجر به شکلگیری دولت و کمیتههای اجرایی فلسطینیان میشود، خواه متعلق به نهادهای حکومتی یا سازمانها باشد، شد و بر عدم تکرار اشتباه سال ۲۰۰۶ که منجر به اختلاف در بین فلسطینیها گردید، تاکید کرد.
هنیه اضافه کرد: حماس تلاش زیادی برای رسیدن به این لحظه که منجر به صدور احکام ریاستی برای تاریخ برگزاری انتخابات مجلس قانونگذاری و ریاست جمهوری و مجلس ملی شد، انجام داده تا مردم بر اساس روند دمکراتیک در انتخاب رهبری فلسطینیها حرف خود را بزنند.
رئیس دفتر سیاسی حماس تایید کرد که این جنبش، انتخابات فلسطین را به عنوان نقطه ورود به یکپارچه کردن فلسطین، پایان بخشیدن به اختلافها، تقویت اصل مشارکت و حمایت از پروژه ملی که با چالشهای بزرگی مواجه است، همچنین وارد نمودن مجدد مردم در نهادهای رهبری، میداند.
میلادینوف هماهنگ کننده ویژه دبیر کل سازمان ملل در امور خاورمیانه نیز با استقبال از موضع حماس در برگزاری انتخابات و لزوم حرکت رو به جلو برای دستیابی به دمکراسی، بر حمایت از اقدامهایی که دمکراسی در فلسطین را تقویت کند، اعلام آمادگی کرد.
«محمود عباس» رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین ۲۶ دی ماه فرمان ریاستی انتخابات عمومی در سرزمینهای فلسطینی را صادر کرد.
خبرگزاری «وفا» فلسطین با اشاره به اینکه این انتخابات در سه مرحله برگزار خواهد شد، اضافه کرد: بر اساس فرمان ریاستی رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین، انتخابات مجلس قانونگذاری در روز ۲۲ ماه می (یکم خرداد) و انتخابات ریاست جمهوری در ۳۱ ژوئیه (۹ مرداد) برگزار خواهد شد و چنانچه انتخابات مجلس قانونگذاری به مرحله دوم کشیده نشود، انتخابات مجلس ملی در ۳۱ آگوست (۹ شهریور) برگزار خواهد شد.
مجلس قانونگذاری فلسطین متشکل از ۱۳۲ نماینده است . تعداد اعضای این مجلس پس از بازنگری در قانون انتخابات فلسطین در ژوئن ۲۰۰۵ از ۸۸ به ۱۳۲ افزایش یافت و مقرر شد که نیمی از این کرسیها بر پایه درصد تجمعی آراء هر حزب مشخص شود.
مجلس ملی فلسطین نیز نهاد قانونگذاری «سازمان آزادیبخش فلسطین» (ساف) است و اعضای کمیته اجرایی این سازمان را انتخاب میکند. جلسات این مجلس هر دو سال یکبار برگزار میشود و مصوبات آن با اکثریت آراء در صورت حضور دوسوم اعضا در جلسه تصویب میشود. این مجلس در حال حاضر ۶۶۹ عضو دارد و اعضای مجلس قانونگذاری فلسطین بهطور خودکار عضو این مجلس نیز هستند.
طبق اساسنامه سازمان آزادیبخش فلسطین و توافق ملی، انتخابات مجلس هر جا که ممکن باشد، برگزار میشود.