تهران- ایرنا- مدیرعامل شرکت سهامی زراعی فعالیت‌های کشاورزی و غیرکشاورزی ایران گفت: رشد دو تا ۲.۵ برابری بهره وری کشاورزان خرد توسط شرکت های این مجموعه در یک بازه زمانی چهار ساله محقق می شود.

«سید غلامحسین طباطبایی»  روز شنبه در نشست خبری ضمن تشریح اهم برنامه ها و اقدام های این شرکت افزود: اکنون ۸۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی خرد در ۱۳ استان کشور تحت پوشش شرکت های سهامی زراعی قرار دارند.

وی اضافه کرد: ۷۵ درصد تولیدات این شرکت ها در بخش زراعی و ۲۵ درصد در بخش باغی است و عمده این شرکت ها در استان های خراسان شمالی، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، فارس، ایلام، اصفهان، گلستان و کرمانشاه فعالیت دارند.

به گفته طباطبایی، ۸۶ درصد کشاورزی کشور توسط کشاورزانی با اراضی در سطح کمتر از ۱۰ هکتار انجام می شود و بخش عمده کشاورزی کشور به شکل خرد مالکی است و ۱۴ درصد فعالیت‌های این بخش شرایط اقتصادی دارند.

وی گفت: کشاورزانی که تحت پوشش شرکت‌های سهامی زراعی فعالیت دارند از مالکیت زمین برخوردار، اما براساس قرارداد امضا شده حق استفاده از آب و خاک خود را به این شرکت واگذار کرده و خودشان در آن شرکت ها عضویت دارند.

طباطبایی افزود: کشاورزان در شرکت‌های سهامی زراعی می‌توانند با تشکیل یک شرکت زیرنظر شرکت سهامی بزرگی قرار گیرند و از معافیت مالیاتی به مدت ۱۰ سال استفاده خواهند کرد.

وی توضیح داد: کشاورزان با فعالیت در قالب این شرکت‌ها علاوه بر اینکه هزینه‌های خود را کاهش می‌دهند و آن را مدیریت می‌کنند، میزان بهره وری شأن افزایش می‌یابد و قادرند  درآمد بالاتری کسب کنند.

 این مقام مسوول گفت: توسعه کمی و کیفی شرکت های سهامی زراعی در دستور کار قرار دارد و توسعه این شرکت ها نیازمند کمک و حمایت های دولتی و افزایش سرمایه گذاری در این بخش است.

به گفته وی، اکنون تامین نهاده های مورد نیاز تولید، بازاریابی کالاها، مبادلات نهاده ها، مشاوره های حقوقی و فنی در این شرکت ها در حال انجام است.

 مدیرعامل شرکت سهامی زراعی فعالیت‌های کشاورزی و غیرکشاورزی ایران موضوع ایجاد برندسازی برای عرضه کیفی محصولات کشاورزی را یادآور شد و گفت: اکنون تمام شرکت‌های سهامی زراعی محصولات خود را با برندی با عنوان« سزا» در بازار عرضه می‌کنند که این باعث می‌شود مصرف کنندگان از شرایط تولیدات اطمینان یابند.

وی با بیان اینکه بازاریابی متمرکز تولیدات را در دستور کار قرار دارد، افزود: اکنون صادرات پسته، خرما، سیب درختی، فلفل رنگی به ارمنستان و روسیه توسط این شرکت ها انجام می شود. 

به گزارش ایرنا،  قبل از پیروی انقلاب اسلامی شرکت های سهامی زراعی تاسیس شد و  در ابتدای انقلاب ۵۰۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی با بیش از ۴۰۰ هزار سهامدار تحت پوشش ۹۳ شرکت سهامی زراعی بود، اما به دلیل اساسنامه، این شرکت ها بتدریج منحل شدند و تعداد پنج شرکت باقی ماند که هنوز به فعالیت خود ادامه می دهند.

سال ۱۳۸۴ تشکیل شرکت های سهامی زراعی به تصویب هیات وزیران رسید و اساسنامه این شرکت ها در سال ۱۳۹۰ بروز رسانی شد که اکنون در هر شرکت حداقل ۱۰۰ نفر کارمند فعالیت دارند.