به گزارش ایرنا، منابع رسمی پاکستان روز یکشنبه اعلام کردند: طرح واکسیناسیون علیه کرونا در برخی مناطق شمالی، شرقی و جنوبی این کشور به اجرا درمیآید.
برهمین اساس، وزارت بهداشت پاکستان که طی روزهای اخیر مجوز استفاده اضطراری از دو واکسن خارجی ساخت دانشگاه «آکسفورد» انگلیس و شرکت داروسازی بریتانیایی - سوئدی «آسترازنکا» و واکسن «سینوفارم» چین را صادر کرده بود، اکنون با تزریق «اسپوتنیک وی» واکسن روسی کرونا موافقت کرد.
گفته میشود روسیه تا دو هفته آینده محموله واکسن اسپوتنیک وی را به پاکستان ارسال میکند.
دولت پاکستان بودجه ۲۵۰ میلیون دلاری را به خرید واکسن کرونا اختصاص داده و رایزنیهای این کشور نیز با چند شرکت بین المللی از جمله آمریکا برای دریافت واکسن کرونا ادامه دارد.
دولت چین نیز قرار است تا آخر ماه جاری میلادی ۵۰۰ هزار دوز واکسن کرونا را به صورت رایگان در اختیار پاکستان قرار دهد و این کشور یک میلیون و ۲۰۰ هزار دوز واکسن چینی از شرکت سنوفارم را نیز سفارش داده و که همگی آن در اجرای طرح واکسیناسیون علیه کرونا به کار گرفته میشود.
شرکت چینی «کین سائنو» نیز تامین ۲۰ میلیون دوز واکسن کرونا را نیز به پاکستان پیشنهاد کرده و طرفین درحال بررسی نتایج مرحله نهایی آزمایش این واکسن و تعیین نرخ آن هستند.
روزهای اخیر سرپرست وزارت بهداشت پاکستان اجرای طرح فراگیر ایمنسازی (واکسیناسیون) در برابر کرونا را به رغم صدور مجوز استفاده از چند واکسن خارجی، میان تمام جمعیت خود را دشوار دانست و گفت: این چالشی برای دولت در جهت تامین فوری و همزمان واکسن برای تمام مردم محسوب میشود.
«فیصل سلطان» اعلام کرد: ایمنسازی تمام جمعیت کشور برای دولت کار آسانی نخواهد بود، با این حال اولویت دریافت کنندگان واکسن با ورود اولین محموله واکسنهای خارجی، ماموران سلامت، کارمندان بیمارستانها و افراد ۶۵ سال به بالا در اولویت تزریق قرار خواهند گرفت.
وی افزود: در مرحله دوم به شهروندان ۶۰ سال و در مراحل بعدی به سنین ۱۸ به بالا واکسن کرونا تزریق خواهد شد. تامین واکسن از اوایل اسفندماه در پاکستان آغاز شده و قرار است اولین محموله به مقدار یک میلیون دوز وارد کشور شود.
از زمان شیوع کرونا در پاکستان (هفتم اسفند ۹۸) تاکنون ۱۱ هزار و ۲۹۵ نفر از مبتلایان جان سپردند. همچنین ۵۳۲ هزار و ۴۱۲ نفر در این کشور تاکنون به ویروس کرونا مبتلا شدهاند.