به گزارش ایرنا، «علی التمیمی» از کارشناسان ارشد حقوقی عراق امروز (دوشنبه ) درباره میزان امکان درخواست عراق برای گرفتن غرامت از کشورهایی مبدا تروریست ها ، گفت: عراق می تواند بعد از وضع قانونی در پارلمان برای پرداخت غرامت به قربانیان تروریسم، سازوکار حقوقی را برای دریافت غرامت از کشورهای مبدا تروریست ها ،دنبال کند.
وی که با پایگاه خبری المعلومه عراق گفت وگو کرد، افزود: سازمان ملل متحد در سال ۲۰۱۴ میلادی گروه تروریستی داعش را تحت فصل هفتم خود قرار داد و در نتیجه، وقتی مصوبات داخلی صادر می شود، اجباری است و همچنین مصوبات بین المللی می تواند پشتیبان این مصوبات داخلی برای گرفتن غرامت از کشورهایی شود که در تروریسم دست دارند.
التمیمی خاطرنشان کرد که یک رابطه سببی بین تروریسم افراد و کشورهایی که تابعیت آنها را دارند، وجود دارد زیرا کشورهایی هستند که خودشان این تروریست ها را می فرستند، در حالی که کشورهای دیگری هستند که خودشان رابطه ای با تروریست های دارای تابعیت کشورشان ندارند. در اینجا سازمان ملل با ایجاد کمیته هایی برای رسیدن به حقیقت این مسئله وارد عمل می شود.
عراق در سالهای پس از حمله آمریکا به این کشور در سال ۲۰۰۳ میلادی، همواره قربانی عملیات تروریستها از جمله تروریست های خارجی و بویژه سعودی بوده که با ورود به عراق به کشتار مردم این کشور اقدام میکردند.
برخی کارشناسان امنیتی عراقی میگویند که دستکم ۱۵ هزار تروریست وابسته به سعودی انواع جنایت تروریستی را در عراق مرتکب شدند و ۵ هزار نفر از آنها خود را در عملیات انتحاری در این کشور منفجر کردند.
به گفته این کارشناسان، عربستان سعودی تروریستها را اعزام و یا دستکم چشم خود را به روی گسیل شدن آنها به عراق بست. ریاض تاکنون از خانوادههای قربانیان عراقی حملات تروریستهای اتباع این کشور عذرخواهی نکرده و غرامت نپرداخته است.
شهر بغداد بعد از آرامشی طولانی بار دیگر پنجشنبه گذشته شاهد دو انفجار تروریستی همزمان بود. این انفجارهای انتحاری در میدان الطیران در مرکز شهر پایتخت عراق با استفاده از کمربند انفجاری روی داد و به کشته شدن ۳۲ عراقی و زخمی شدن ۱۱۰ نفر دیگر منجر شد.
وقوع این انفجارها با موج محکومیتهای داخلی و بین المللی روبه رو شد و گروه تروریستی داعش مسئولیت آن را بر عهده گرفت.
شنبه شب گذشته نیز عناصر گروه تروریستی داعش به نیروهای تیپ ۲۲ سازمان الحشد الشعبی در اطراف ناحیه العیث در منطقه حمرین در استان صلاح الدین ۱۱ نیروی سازمان الحشد الشعبی از جمله « حسین سعیدان گاطع ابو علیاء الحسیناوی» فرمانده گردان سوم تیپ ۲۲ شهید و ۱۲ نفر دیگر زخمی از این نیروها شدند.
«مهدی تقی» عضو کمیسیون امنیت و دفاع پارلمان عراق روز شنبه گفت که تعدادی از تروریست های سعودی از طریق گذرگاه «عرعر» بین عربستان و عراق وارد این کشور شده اند.
وی از "نیروهای امنیتی عراق خواست تا گذرگاه عرعر را تحت کنترل خود داشته باشند و کسانی را که از طریق این گذرگاه وارد می شوند، به دقت شناسایی کنند زیرا این گذرگاه به جایی برای ورود تروریست ها و عوامل انتحاری به عراق تبدیل شده است".
«صباح العکیلی» کارشناس امنیتی عراقی نیز به نوبه خود فاش کرد که که ارتش آمریکا چهار هزار تروریست را اواخر سال ۲۰۲۰ میلادی وارد عراق کرده است.
اخیرا نگرانیها درباره بازآفرینی داعش از سوی آمریکاییها با همدستان منطقه ای آنها با توجه به تحرکات مشکوک آنها در مرز سوریه و عراق افزایش یافته و از همین رو، درخواستها در عراق برای پایان بخشیدن به حضور نظامی آمریکا در این کشور بیشتر شده است.
عراق در سال ۲۰۱۷ میلادی پس از سه سال نبرد، پیروزی بر گروه تروریستی «داعش» را اعلام کرد، اما عناصر و هستههای پراکنده این گروه تروریستی هنوز در برخی مناطق استانهای «دیاله، کرکوک، نینوا، صلاحالدین، الانبار و بغداد» فعال هستند.
نیروهای امنیتی عراق برای پاکسازی کامل این مناطق از وجود عناصر تروریستی تلاش میکنند.
تاریخ انتشار: ۶ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۰:۳۶
بغداد – ایرنا- یک کارشناس ارشد حقوقی عراق تاکید کرد که بغداد می تواند با تصویب قوانین لازم از کشورهایی که تروریستها را به عراق گسیل داشتند، غرامت بگیرد.