خلیل فعلهگری روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این استان از طرح کشاورز کارت سهم ۱۹۶ میلیارد تومانی دارد که تا کنون ۹ درصد از این میزان شامل ۱۸ میلیارد تومان به بهره برداران پرداخت شده است.
وی با اشاره به اینکه تاکنون کشاورزان بهرهمند از این طرح در کردستان شامل یک هزار و ۳۸ نفر هستند یادآور شد: این تسهیلات ۱۲ درصد با بازپرداخت ۱۲ ماهه است که به بهره برداران محصولات استراتژیک شامل گندم، جو و دانههای روغنی تعلق میگیرد.
وی اضافه کرد: هر بهره بردار میتواند با توجه سطح اراضی زیر کشت خود ۲ تا ۲۰ میلیون تومان (هر هکتار ۲ میلیون تومان) تنها برای خرید نهادههای زراعی (سم و کود) برای خرید از سه هزار پایانه فروش این نهادهها از این تسهیلات بهرهمند شود.
معاون سرمایه گذاری و توسعه سازمان جهاد کشاورزی افزود: بهرهبرداران این استان برای بهرهمندی از این تسهیلات میتوانند به مراکز جهاد کشاورزی مراجعه کنند تا در کوتاهترین زمان ممکن از طریق شعب بانک کشاورزی، کشاورز کارت آنان صادر شود.
وی گفت: متقاضیان دریافت کشاورز کارت علاوه بر مراجعه به شعب، میتوانند با مراجعه به سامانه ثبت درخواست تسهیلات وزارت جهاد کشاورزی به آدرس www.cita.maj.ir نسبت به ثبت درخواست خود اقدام کنند.
۲ هزار میلیارد تومان تسهیلات در مرحله نخست به منظور خرید کود و سم با اولویت دو محصول گندم و دانههای روغنی از طریق کشاورز کارت در نظر گرفته شد که برای افزایش سطح پوشش محصولات راهبردی، این مبلغ دست کم باید به دو برابر افزایش یابد.
استان کردستان دارای ۲۸ میلیون هکتار با یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر جمعیت است که تنوع آب و هوایی آن باعث شده یکی از استانهای موفق در حوزه کشاورزی باشد، این استان دارای یک میلیون و ۲۲۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی شامل ۸۹۶ هزار و ۲۳۵ هکتار اراضی دیم حدود ۸۸ درصد و ۱۲۱ هزار اراضی آبی حدود ۱۲ درصد بوده و دارای حدود ۲ میلیون و ۲۱۰ هزار رأس دام سبک (گوسفند و بز) و ۲۰۰ هزار رأس دام سنگین (گاو و گوساله)، ۱۳ میلیون قطعه انواع طیور و ۱۱۶ هزار کندوی زنبور عسل است.
جمعیت بهره بردار کشاورزی کردستان دارای ۱۱۵ هزار نفر است که این جامعه سالانه حدود ۲ میلیون و ۹۰۰ هزار تُن محصولات کشاورزی تولید میکنند که ۴۰۰ هزار تُن از این میزان مربوط به محصولات باغی و باقی نیز مربوط به بخش زراعت است.