سردار سرتیپ دوم پاسدار « محسن کریمی » عصر پنجشنبه در نشست شورای عالی دانشنامه دفاع مقدس استان مرکزی با مدیران و نمایندگان دستگاه های اجرایی افزود: تعامل، هم افزایی و انسجام در تدوین دانشنامه دفاع مقدس استان ضروری است
وی دانشنامه دفاع مقدس را سند افتخار استان مرکزی دانست و اظهار داشت: با تدوین و تهیه این دانشنامه ، فرهنگ دفاع مقدس به نسل آتی منتقل خواهد شد
وی گفت: چهل و دومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی را با وجود تمام فشارهای ظالمانه و سختیها ، با اقتدار و سربلندی پشت سر گذاشتیم و باید به برکت امام(ره) و شهدا از این فرصت مغتنم و بسیار ارزشمند بیشترین بهره گیری را داشته باشیم و تهدیدها را به فرصت تبدیل کنیم .
فرمانده سپاه روح الله استان مرکزی با اشاره به برگزاری کنگره ملی شش هزار و 200 شهید استان مرکزی نیز گفت: ساختار کنگره باید در ادارات برای تهیه دانشنامه فعال سازی شود و کار زمین مانده آن را به خوبی به سرانجام برسانیم.
سردار کریمی افزود : دانشنامه دفاع مقدس معرف کتبی، علمی، مستند و جامع نقش استان مرکزی در دفاع مقدس و تاریخ استان در این مقطع است و باید مورد توجه ویژه قرار گیرد.
وی تاکید کرد : طی ۵ سال گذشته اقدامات قابل توجهی در ذیل کنگره و در راستای جمع آوری سوژه ها انجام شد که باید در دانشنامه دفاع مقدس عملیاتی شود.
فرمانده سپاه روح الله استان مرکزی اظهار داشت :انتظار می رود مسئولان دستگاه های اجرایی استان با انگیزه و روحیه انقلابی در این مسئله ورود پیدا کنند و تلاش کنیم در این دانشنامه هیچ مسئله ای در دفاع مقدس مورد غفلت واقع نشود.
سردار کریمی، تعامل دوسویه مسئولان تمامی ادارات با دبیرخانه دانشنامه را ضروری دانست و گفت : دغدغه نماینده عالی دولت در استان بر ضرورت تهیه دانشنامه دفاع مقدس و تاکید بر به کارگیری ظرفیت تمامی دستگاهها در این راستا قابل تقدیر است.
وی افزود : نمایندگان تام الاختیار ادارات دستگاهها که به دبیرخانه دانشنامه دفاع مقدس معرفی شدند باید نسبت به تهیه آن دغدغه و حساسیت لازم را داشته باشند و در تمامی مسائل پاسخگو باشند .
فرمانده سپاه روح الله استان مرکزی با اشاره به اینکه اهتمام به ثبت و ضبط دقیق تاریخ دفاع مقدس استان یک اصل و ضرورت است گفت: تهیه دانشنامه و پاسداری از تاریخ دفاع مقدس نیازمند یک اقدام جهادی است و همگان باید از این امانت پاسداری کنند و برگ زرینی دیگر برای آیندگان در کارنامه درخشان استان ثبت کنند .
عضو شورای عالی دانشنامه دفاع مقدس استان مرکزی نیز در این نشست گفت : تمامی اعمال باید در چارچوب مسیر و رضایت الهی و ادامه مسیر شهدا باشد.
مصطفی مشایخی افزود: چهل و دومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی را در اوج عزت، سربلندی و اقتدار طی میکنیم و برای رسیدن به اهداف اصلی انقلاب یعنی همان تشکیل تمدن اسلامی و حکومت حضرت مهدی(عج) باید بیش از گذشته به ارزش ها و آرمان های انقلاب توجه داشت.
وی ضمن تاکید بر اینکه نظام اسلامی در حوزه بازتولید ارزش های دفاع مقدس عملکرد بسیار قابل قبولی دارد، گفت : چاپ بیش از ۳۰ عنوان کتاب، راه اندازی راهیان نور، فیلم، یادوارهها ، اقدامات فرهنگی در راستای تقویت و توسعه فرهنگ دفاع مقدس از جمله دستاوردهای بزرگ در این عرصه است .
عضو شورای عالی دانشنامه دفاع مقدس استان مرکزی افزود : تهیه این دانشنامه در حوزه تبیین و انتقال فرهنگ و ارزشهای دفاع مقدس در حوزه ملی و استانی باید پیگیری شود.
مشایخی بیان کرد : زیرساخت های لازم به واسطه تعامل و همکاری مسئولان ارشد استان به منظور تهیه دانشنامه دفاع مقدس فراهم است که باید از این ظرفیت بهرهگیری لازم را داشت .
وی تدوین و تهیه دانشنامه دفاع مقدس استان را یک مسئله فرا دستگاهی و مسئولیت اجتماعی عنوان کرد و گفت: دغدغه و اقدامات میدانی مناسبی از سوی مسئولان استان برای برگزاری باشکوه کنگره شهدای استان و تکمیل موزه دفاع مقدس صورت گرفت و اکنون باید این اقدام جهادی معطوف به تهیه دانشنامه دفاع مقدس در استان باشد .
مدیر کل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس استان مرکزی هم گفت: دفاع مقدس یک گنج گران بها و سرمایه تمام نشدنی برای ملت ایران است و لذا انتقال این گنج گرانبها امروز از اهمیت بسیاری برخوردار است که باید مورد توجه همگان قرار گیرد .
سرهنگ پاسدار غلامرضا کریمی تاکید کرد : دفاع مقدس، ملت بزرگ ایران را سربلند، عزتمند، مقتدر و افتخار آفرین میان دیگر ملتها معرفی کرد، بنابراین انتقال صحیح و درست این فرهنگ ارزشمند برای نسل جوان و آیندگان امیدبخش است .
وی با بیان اینکه به کارگیری فرهنگ دفاع مقدس، تحریم ها و توطئه های دشمنان را بی اثر جلوه می دهد گفت : تهیه دانشنامه جامع دفاع مقدس، در انتقال این فرهنگ بسیار کارآمد و اثربخش است که خوشبختانه طی شش سال گذشته بسترها و زمینههای خوبی در این راستا فراهم شده است.
مدیر کل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس تعامل و همدلی مسئولان برای جمع آوری مداخل و سوژههای تاریخ دفاع مقدس را ضروری دانست و گفت: کمیتههای تخصصی در این راستا شکل گرفته و با توجه به اینکه دانشنامه دفاع مقدس استان متعلق به تمام مسئولان و اقشار مختلف مردم است، همگان باید تعامل و همکاری لازم را داشته باشند .
کریمی اطهار داشت : محوریت کار دانشنامه دفاع مقدس استان عملیاتی کردن بیانات و دغدغه های مقام معظم رهبری است که در این راستا کمیته های تخصصی تشکیل شده است .
تهیه دانشنامه دفاع مقدس استان یکی از برنامههای مهم علمی و پژوهشی استان مرکزی است که با هدف تبیین تاریخ، فرهنگ و ارزشهای دفاع مقدس استان در طول هشت سال جنگ تحمیلی، انتقال دانشها و تجربیات مربوط به دفاع مقدس به نسلهای آینده و حال، جلوگیری از تحریف و فراموشی حقایق و تاریخ دفاع مقدس و اطلاع رسانی علمی و شفاف به افکار عمومی در همه ابعاد جنگ تحمیلی در دست انجام است.