علیرضا شیخی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگاران با اشاره به مصوبه سال ۱۳۹۸ این مجموعه در گاز رسانی به روستاهای مناطق مرزی، اظهار داشت: گاز رسانی به ۹۰۰ روستای مرزی در دستور کار قرار گرفته است.
وی در رابطه با برنامههای دهه فجر امسال نیز بیان کرد: دهه مبارک فجر امسال، ۶۶ روستای استان با مجموع پنج هزار و ۹۸۰ خانوار از نعمت گاز طبیعی برخوردار میشوند.
وی با اعلام اینکه قبل از دولت تدبیر و امید، آذربایجانغربی در گازرسانی به روستاها جزء استانهای عقب مانده محسوب میشد، افزود: خوشبختانه طی هشت سال گذشته به ویژه در چهار سال اخیر، روند گازرسانی به روستاهای استان سرعت یافت و شاهد جهش در این زمینه بودیم.
مدیرعامل شرکت گاز آذربایجان غربی ادامه داد: با بهره مندی این روستاها شاخص بهرهمندی خانوارهای روستایی استان با ۲ درصد افزایش به ۷۳ درصد می رسد.
شیخی با اشاره به پراکندگی این روستاها افزود: افتتاح طرح های گازرسانی روستایی در شهرستان های تکاب، مهاباد، چالدران، پیرانشهر، ارومیه، میاندوآب، سلماس، ماکو و شاهیندژ انجام می شود.
وی اظهار کرد: بهرهبرداری گاز ۷۴ مصرف کننده صنعتی و گازرسانی به ۲ جایگاه CNG نیز از دیگر طرح های دهه مبارک فجر امسال است.
وی میزان اعتبار صرف شده برای پروژههای افتتاحی دهه مبارک فجر را هزار میلیارد ریال اعلام کرد و گفت: کلنگزنی ۴۰ پروژه گازرسانی روستایی از دیگر برنامههای شرکت گاز آذربایجانغربی برای ایام مبارک دهه فجر است.
مدیرعامل شرکت گاز استان ۴۰ روستای آماده کلنگزنی برای گازرسانی را شامل سه روستای محور مینگول ارومیه، هشت روستای محور حیدرآباد خوی، ۹ روستای محور صفاخانه، سه روستای محور قیز کرپی و ۶ روستای محور صورین شاهیندژ، ۶ روستای محور یک سنجی سلماس و ۵ روستای محور دارساوین سردشت دانست و افزود: این روستاها در مجموع دارای سه هزار و ۷۴۴ خانوار است که پیش بینی میشود با اعتباری بالغ بر ۶۴۰ میلیارد ریال از نعمت گاز طبیعی بهرهمند شوند.
وی با بیان اینکه تاکنون بیش از ۳۰۰ مشترک گاز آذربایجانغربی در طرح بهینهسازی موتورخانهها ثبت نام کردهاند، افزود: با توجه به نسبت جمعیت استان و تعداد مشترکین و به گواه ارقام و اعداد، آذربایجان غربی یکی از استانهای پیشرو در اجرای طرح بهینهسازی مصرف موتورخانههاست که این موفقیت در سایه اقدامات شایسته و خلاقانه ای بود که توانست همراهی و مشارکت مردمی را برای اجرای هر چه بهتر این طرح جلب کند.
شیخی ادامه داد: تعداد مجریان ثبت نام کننده در این طرح نیز ۳۲۱ نفر بوده که تاکنون قرار داد اجرای بهینهسازی ۱۵ موتورخانه منعقد شده و از این تعداد عملیات ۵ مورد به اتمام رسیده و هزینههای ۳ مورد از آنها پرداخت شده است.
به گفته وی در مجموع ۱۷ هزار و ۶۰۰ موتورخانه خانگی و تجاری در آذربایجانغربی وجود دارد و انتظار میرود، موتورخانههایی که نسبت به متراژ واحد، پرمصرف هستند، در این طرح ثبت نام کنند.
مدیرعامل شرکت گاز آذربایجانغربی در پاسخ به سوالی مبنی بر وضعیت شبکه گاز طبیعی استان گفت: شبکه گاز استان جوان است ولی ما با اقدامات پشتیبانی و نگهداری توانسته ایم شبکه گاز خود را ایمن نگه داریم و هیچ مشکلی از این بابت نداریم.
وی در خصوص انشعابات غیر مجاز نیز گفت: ما خوشبختانه در خصوص انشعابات غیر مجاز نیز وضعیت خوبی داریم و خوشحالم که اعلام کنیم در حد صفر هستیم.
شیخی در خصوص مشکل افت فشار گاز در جنوب آذربایجانغربی نیز اظهار داشت: در حوزه افت فشار گاز در شهرهای جنوبی استان دچار مشکل بودیم ولی خوشبختانه از سال ۱۳۹۷ با وصل به خط انتقال صادراتی خیال مجموعه شرکت راحت شد و مشکل فشار گاز شهرستانهایی همچون سردشت نیز حل شده است.
وی با اشاره به رسیدن تعداد مشترکین گاز آذربایجانغربی به یک میلیون و ۲۶ مشترک افزود: در حال حاضر ۴۲ شهر از ۴۶ شهر، به همراه هزار و ۱۷۴ روستای استان از نعمت گاز طبیعی برخوردارند.
مدیرعامل شرکت گاز آذربایجانغربی با اشاره به افت دمای هوا و مصرف بالای گاز در استان گفت: مصرف گاز در استان طی هفته گذشته با ثبت بی سابقه ۲۹ میلیون و ۶۴۵ هزار و ۵۷۶ متر مکعب رکورد زد.
وی با اعلام اینکه تاکنون چنین رکورد مصرفی در آذربایجانغربی نداشتهایم، افزود: این رقم هشدارآمیزی است که باید کنترل شود تا به مرحله بحران نرسد.
شیخی با بیان اینکه مصرف گاز در استان پس از چهارم بهمن، همچنان در همان حول و حوش بیش از ۲۹ میلیون مترمکعب است، تاکید کرد: مصرف بهینه باید در اولویت هم استانیها باشد تا بتوانیم پیک مصرفی کنونی را بدون افت و حتی قطعی احتمالی سپری کنیم.
وی با قدردانی از تلاش رسانه ها برای کاهش مصرف انرژی و ایجاد آگاهی بین شهروندان، گفت: عدم اتلاف انرژی گاز در خانه ها، از طریق نهادینه شدن فرهنگ مصرف بهینه، یقینا باعث انتقال این نعمت خدادادی به صنایع می شود که این امر در توسعه و اشتغال زایی نقش بسزایی داشته و خواهد داشت.
مدیرعامل شرکت گاز آذربایجانغربی رسانهها را چشم و گوش مدیران دانست و گفت: ظرفیت رسانهها در فرهنگ سازی صحیح بسیار بالاست و مبارزه با فساد در نتیجه کار حرفه ای رسانهها تقویت می شود.
آذربایجان غربی تا پیش از دولت یازدهم، یکی از استان های کم برخوردار در حوزه گازرسانی بود ولی این روند، هم اکنون برعکس شده و به استانی نسبتاً برخوردار تبدیل شده است.
همه این آمار و ارقام در ارتقای رفاه روستاییان و افزایش رضایتمندی آنان از خدمات نظام مقدس جمهوری اسلامی و دولت نمود یافته است که می تواند در توسعه روستاها با محوریت مردم، بسیار مثمرثمر باشد.
هم اینک استان آذربایجانغربی با بیش از ۱۴ هزار کیلومتر شبکهگذاری گاز طبیعی بیش از یک میلیون مشترک گاز دارد و یک هزار و ۱۲۳ روستای آن از نعمت گاز طبیعی برخوردار است.
آذربایجانغربی به دلیل شرایط جغرافیایی کوهستانی یکی از مناطق سخت در بحث گازرسانی محسوب میشود که دولت تدبیر و امید به نحو شایسته ای خدمات خود را در تمام مناطق مختلف در این استان گسترش داده است.