مجتبی ابراهیمی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: ثبتنام طرح ملی مشاغل خانگی در استان از ابتدای شهریور امسال با ظرفیت ۴۰۰ نفر آغاز شد که با استقبال هماستانیها و متقاضیان مشاغل خانگی مواجه شد.
وی اظهار داشت: طرح ملی توسعه مشاغل خانگی با همکاری اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی و جهاد دانشگاهی اجرا میشود و هدف از اجرای این طرح تعامل با دستگاههای اجرایی و بخش خصوصی دخیل در اجرای طرح و ارائه خدمات آموزش و مشاوره حضوری و غیرحضوری به متقاضیان مشاغل خانگی برای اتصال به بازار و ایجاد زیرساختهای بازاریابی و فروش محصولات مشاغل خانگی است.
مدیر اجرایی طرح ملی توسعه مشاغل خانگی در خراسان جنوبی بیان کرد: متقاضیان پس از ثبتنام، غربالگری و راستی آزمایی میشوند سپس به متقاضیان آموزشها و مشاورههای عمومی و تخصصی و اتصال به بازار ارائه میشود.
وی از اهداف اصلی این طرح به سه محور ایجاد، احیا و توسعه کسب و کارهای خانگی اشاره کرد و گفت: فعالیت متقاضیان کسب و کارهای خانگی در قالب شبکههای بزرگ تسهیل کننده تولید و عرضه به بازار تحت برندهای مشخص ساماندهی میشود.
ابراهیمی با اشاره به گامهای اجرایی این طرح ملی در استان اظهار داشت: استعداد سنجی، توانمندسازی و اتصال به بازار از جمله گامهای فاز اجرایی طرح ملی مشاغل خانگی است.
وی ادامه داد: در مرحله استعداد سنجی اطلاعات فردی، سطح مهارت فنی، سوابق کار، انگیزه، تجربه در فروش، خلاقیت، کار تیمی متقاضیان مورد ارزیابی و سجنش قرار میگیرد.
وی گفت: در مرحله توانمندسازی مشاورهها و آموزشهای عمومی و تخصصی به متقاضیان ارائه میشود و در مرحله اتصال به بازار با شناسایی حداقل ۵۰ پیشران اقدامات مربوط به برندسازی، توسعه و فروش محصول به انجام خواهد رسید.
ابراهیمی با اشاره به اهمیت مرحله اتصال به بازار در اجرای طرح مشاغل خانگی یادآور شد: در اجرای طرح مشاغل خانگی هدف ایجاد اشتغال بدون تکیه بر تسهیلات است تا افراد جویای کار با تکیه بر توانمندیهای خود و بهرهمندی از آموزشهای ارائه شده در این طرح صاحب اشتغالی پایدار شوند.
وی گفت: با توجه به اینکه متقاضیان طرح بیش از ظرفیت استان است، مذاکرات اولیه توسط کارفرمای استانی (اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی) با وزارت متبوع برای افزایش سهمیه استان صورت گرفته است تا تمامی متقاضیان ثبتنام شده از مزایای طرح بهرهمند شوند.