تهران – ایرنا – هنوز چند روزی از ورود «جو بایدن» به کاخ سفید نگذشته که منابع خبری اعلام کردند که آمریکایی ها پایگاه جدیدی در منطقه «الیعربیه» واقع در شرق الحسکه (شمال شرق سوریه) احداث کردند.

منابع خبری سوری اعلام کرده اند که در روزهای اخیر، اشغالگران آمریکایی ۱۰ نفربر را به همراه تجهیزات انبوه نظامی، لجستیکی و مهمات به شهر المالکیه واقع در دورترین منطقه شمال شرق الحسکه منتقل کردند تا از این شهر به پایگاه جدید خود در حومه منطقه الیعربیه سوریه در مرز با عراق ارسال کنند.

پیش از آن نیز نظامیان اشغالگر آمریکایی به منظور سرقت نفت و منابع انرژی سوریه، هزاران دستگاه کامیون حامل سلاح و مهمات لجستیکی را وارد استان الحسکه کرده‌اند.

به اعتقاد کارشناسان مسایل منطقه، اقدام جدید نظامیان اشغالگر آمریکایی در احداث پایگاه جدید در شمال شرق سوریه نشان از ادامه راه دو رییس جمهور سابق آمریکا یعنی باراک اوباما و دونالد ترامپ از سوی جو بایدن و ادامه حضور غیرقانونی نظامیان آمریکا در سوریه دارد و این در حالی است که رییس جمهور جدید آمریکا بارها در سخنرانی های انتخاباتی خود ادعا کرده بود که باید جنگ های موجود در منطقه غرب آسیا پایان یابد.

با آغاز بحران سوریه در اسفند ماه سال ۱۳۸۹ و تبدیل اعتراضات صنفی در این کشور به بحران مسلحانه و سپس به جنگ، شماری از کشورهای جهان و منطقه به سرعت اقدام به ایجاد، تجهیز،  آموزش و پشتیبانی از گروه های تروریستی مخالف نظام سوریه کردند؛ در این بین آمریکا فرماندهی مخالفین و تروریست ها در سوریه را به عهده گرفت، تروریست هایی که از ۱۰۰ کشور جهان به سوریه گسیل شدند، تا از این طریق بتوانند، حکومت ضدصهیونیستی سوریه را نابود نمایند.

تا سال ۱۳۹۶، تروریست های آمریکایی در سوریه حضور فیزیکی نداشتند و فقط هدایت گر گروه های تروریستی بودند، اما از سال ۱۳۹۶ و زمانی که سردار سپهبد شهید حاج «قاسم سلیمانی» در تابستان همین سال اعلام کرد که تا چند ماه دیگر داعش شکست خواهد خورد، به یکباره آمریکایی ها اول به منظور جلوگیری از شکست این گروه تروریستی ساخته واشنگتن وارد خاک سوریه شدند، ولی دیگر کار از کار گذشته بود و فرماندهان آمریکایی داعش هم نمی توانستند برای آنها کاری بکنند، تا این که در انتهای آذرماه سال ۱۳۹۶ فرمانده شهید نیروی قدس سپاه شکست داعش را در سوریه اعلام کرد؛ یک ماه قبل از آن نیز شکست داعش در عراق اعلام شده بود.

تا سال ۱۳۹۶ بارها مواضع ارتش سوریه و جبهه مقاومت اسلامی در حمایت از داعش و دیگر گروه های تروریستی حاضر در سوریه از سوی بمب افکن های آمریکایی بمباران شده بود، ولی از این سال به بعد نیروهای زمینی آمریکا هم وارد عرصه حمایت از تروریست ها در خاک سوریه شدند و طی توطئه جدیدی از بخشی از کردهای سوریه یا همان قسد حمایت کردند، ولی نظامیان آمریکایی با حمایت از تروریست ها نتوانستند کاری از پیش ببرند و ارتش سوریه به همراه نیروهای جبهه مقاومت اسلامی و نیروی هوایی روسیه توانست شر تروریست ها و حامیان آنها را تا حد زیادی در سوریه از بین ببرند به حدی که هم اکنون فقط حدود پنج درصد از خاک سوریه در تصرف تروریست ها و حامیان غربی – عربی – صهیونیستی آنها به همراه ترکیه می باشد. (تا قبل از سال ۱۳۹۶ تروریست ها حدود ۷۰ درصد خاک سوریه را در تصرف خود داشتند)      

عملا آمریکایی ها در بحران سوریه که تاکنون موجب کشته شدن بیش از ۶۰۰ هزار سوری شده، نقش فرماندهی تروریست ها را به عهده داشته اند، نقشی که تاکنون ادامه داشته و از سال ۱۳۹۶ نیز تقویت شده است.

 با شکست گروهک تروریستی داعش در سوریه و اعلام آن از سوی سردار شهید سپهبد قاسم سلیمانی در آذرماه سال ۱۳۹۶، تروریست های آمریکایی وارد شرق و شمال شرق سوریه و جایگزین داعش در این منطقه شدند، هرچند آمریکایی ها چند سال قبل از آن تاکنون، با ایجاد پایگاه در منطقه التنف در جنوب سوریه اقدام به آموزش، هدایت و تجهیز گروهای تروریستی علیه حکومت دمشق کرده بودند که هم اکنون نیز فعالیت آن ادامه دارد.

یکی از دلایل اصلی حضور نظامیان آمریکایی در سوریه، جلوگیری از گسترش نفوذ منطقه ای ایران و روسیه می باشد؛ آمریکایی ها به خوبی می دانند که با شکست تروریست های دست پرورده آنها در سوریه توسط ارتش سوریه، جبهه مقاومت اسلامی و نیروی هوایی روسیه، عملا قدرت آمریکا و کشورهای تحت سلطه اش در منطقه ضعیف شده است از این رو حضور نظامیان آمریکایی در سوریه می تواند بخشی از قدرت تضعیف شده آمریکا در منطقه را جبران کند و از طرف دیگر سدی برای گسترش نفوذ منطقه ای ایران و روسیه باشد.  

با آغاز بحران سوریه، آمریکایی ها در سوریه اهداف مختلفی را پیگیری کردند که فرماندهی تروریست ها در جریان این بحران به منظور براندازی حکومت سوریه برای تامین امنیت رژیم صهیونیستی و همچنین از سال ۱۳۹۶ نیز سرقت نفت سوریه توسط نظامیان تروریست آمریکایی از برنامه های مهم مقامات واشنگتن در سوریه بوده است.

یکی از اهداف آمریکایی ها در منطقه در سال های اخیر، به راه انداختن جنگ های مختلف در کشورهای منطقه همچون سوریه، عراق، یمن، جنگ رژیم بعث صدام علیه ایران و توطئه های دیگر به خاطر ضعیف کردن کشورهای اسلامی و سلطه بر آنها بوده است.

یانکی ها در این راه چند هدف عمده دیگر را نیز پیگیری کرده اند که ایجاد، تجهیز، آموزش و حمایت های همه جانبه از گروه های تروریستی همچون داعش و النصره (تحریر الشام) از جمله آنهاست که از این طریق، خود درگیر جنگ با کشورهای ضدامپریالیستی نشوند، چراکه وقتی مسلمانان یکدیگر را بکشند دیگر نیازی نیست تا نظامیان آمریکایی وارد جنگ با مسلمانان برای تسلط بر آنها بشوند.

فروش سلاح به یک طرف و یا طرف های درگیر در جنگ های منطقه از دیگر اهداف تروریست های آمریکایی به شمار می رود و یانکی ها از این طریق توانسته اند در چند دهه گذشته شرکت های ساخت سلاح خود را سرپا نگه دارند و با کشته شدن مسلمانان سودهای مادی زیادی کسب کنند.

در مجموع آمریکایی ها از به راه انداختن جنگ های منطقه به دنبال جذب منابع مادی سرشار مسلمانان و نابودی سرمایه های انسانی و زیر ساخت های آنها هستند چرا که به هیچ عنوان نمی پسندند که یک کشور قوی اسلامی در منطقه در حال حیات باشد و کشورهای دیگر نیز از آن پیروی کنند که نمونه آن اقدامات ضدانسانی بیش از چهار دهه ای مقامات آمریکایی علیه ملت ایران می باشد که ما شاهد آن هستیم.

آمریکایی ها در سوریه نیز به دلیل این که از بسیاری از برنامه ها و اهداف خود دور هستند و نتوانسته اند در سال های اخیر به اهداف مورد نظرشان برسند سعی در ضربه زدن به مردم و دولت سوریه و جبهه مقاومت اسلامی از هر راهی دارند که سرقت نفت مردم این کشور یکی از برنامه هایی است که با شکست گروه تروریستی داعش، آمریکایی ها آن را جلو می برند.

با شکست گروه تروریستی داعش به عنوان بازوی آمریکا در سوریه در آذر ماه سال ۱۳۹۶، تروریست های آمریکایی به طور مستقیم جایگزین این گروهک شدند و دقیقا از همان زمان نیز به جای داعش شروع به استخراج و سرقت نفت سوریه و ادامه کشتار مردم این کشور کردند.   

طی سال های اخیر آمریکا در منطقه غرب آسیا به ویژه در سوریه بلای جان مردم و سارق منابع نفتی آن‌ها شده است، اقدامی که پیش از این گروهک تروریستی داعش در سال‌های اخیر انجام داده است.

دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق آمریکا بارها اذعان کرده بود که نظامیان این کشور برای (سرقت) نفت در سوریه حضور دارند.

نکته مهمی که در این میان وجود دارد این است که منابع نفتی سوریه که باید برای سوری‌ها باشد و مردم این کشور از آن منتفع باشند، در طول ۱۰ سال گذشته و با آغاز بحران این کشور به دست بیگانگان از جمله گروه تروریستی داعش، ترک‌ها و پس از شکست داعش نیز به دست آمریکایی‌ها افتاده است؛ کشور سوریه در زمان کنونی به دلیل آغاز بازسازی این کشور نیاز شدیدی به منابع پولی دارد که نفت قسمت مهمی از آن را تامین می‌کند و مردم سوریه نیز اکنون به دلیل تحریم های آمریکا و اروپا با کمبود سوخت مواجه بوده و توزیع آن در این کشور به خاطر کمبود بر اساس سهمیه صورت می گیرد.

به اعتقاد کارشناسان مسایل منطقه، فرقی بین روسای جمهور آمریکا در اجرای سیاست خارجی وجود ندارد، چرا که آنها عملا در این مساله کاره ای نیستند و دولت سایه و پشت پرده آمریکا که بر اساس منافع صهیونیسم جهانی حرکت می کند، تصمیم گیر اصلی در مساله ماندن یا نماندن نظامیان آمریکایی در سوریه و تغییر سیاست واشنگتن در این کشور می باشد، از این رو باید گفت که نیروهای متجاوز آمریکایی در دوران بایدن هم در سوریه خواهند ماند، چرا که رییس جمهور قبلی آمریکا یعنی دونالد ترامپ چندین بار گفته بود که نیروهای آمریکایی را از سوریه خارج خواهد کرد، که این اتفاق نیفتاد.  

یکی دیگر از دلایل اصلی ماندن نظامیان آمریکایی در سوریه ایجاد پایگاه های جدید در منطقه الیعربیه استان الحسکه می باشد که خود گویای این مساله است که یانکی ها به این سادگی ها خاک سوریه را ترک نخواهند کرد و فقط نیروی نظامی و زبان زور برای اخراج آمریکایی متجاوز کارساز است.