علیرضا شریعت روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: نباید تغییر وضعیت کرونایی آمل از قرمز به نارنجی را به مثابه عبور این شهرستان از وضعیت خطرناک تصور شود و با عادی انگاری گسترده مواجه شویم.
وی اینگونه برداشتها و تلقی عمومی را یک اشتباه راهبردی دانست و گفت: این چنین تصویر سازی از وضعیت کرونایی آمل همانند گذشته زمینه را برای سادهانگاری و سهلانگاری فراهم می کند و ممکن است بار دیگر این شهرستان را وارد شرایط بحرانی کند.
فرماندار آمل ضمن اشاره به وضعیت شکننده کرونایی شهرستان تاکید کرد: کوچک ترین کمک کاری از سوی هر گروه از مردم عادی تا بازار و مجموعه بهداشت می تواند زمینه را برای بازگشت آمل به وضعیت قرمز فراهم کند.
شریعت میزان رعایت پروتکل های بهداشتی مردم آمل را طبق آخرین براورد بهداشتی حدود ۸۰ درصد عنوان کرد و گفت: متاسفانه این میزان از رعایت پروتکل های بهداشتی و ماسک زنی برای مدیریت کرونا اصلاً قابل قبول نبوده و باید به بیش از ۹۵ درصد برسد.
وی خستگی مردم از طولانی شدن شرایط کرونایی آمل را علت اصلی عادی انگاری و بی میلی به رعایت پروتکل های بهداشتی دانست و اظهار داشت: اما واقعیت این است که ما در حال حاضر درگیر بیماری کووید-۱۹ هستیم و راهی جز رعایت نکات بهداشت برای برون رفت از شرایط فعلی نیست.
فرماندار آمل وضعیت کرونایی فعلی آمل را با ثبات توصیف کرد و گفت: در حال حاضر ۲۲۰ بیمار کرونایی در چهار بیمارستان آمل بستری هستند که البته ۲۶ نفر از آنها غیربومی بوده و باقی از شهروندان آملی هستند.
شریعت میزان مرگ و میر ناشی از بیماری کووید ۱۹ در شهرستان را نیز به طور میانگین ۲.۸ نفر در روز اعلام کرد و افزود: این میزان در حال حاضر طی یک ۱۰ روز اخیر ثابت بوده که ناشی از محدودیت های سخت گیرانه ۲ هفته گذشته و همچنین همراهی خود مردم و کادر درمانی است.
وی اجرای طرح سردار شهید سلیمانی را نقطع قوت مدیریت کرونا در شهرتان دانست و تاکید کرد که این طرح باعث شد چتر نظارت بر شهرستان تا درب منازل مردم گسترش یابد و در حال حاضر در روستاها که نقطه اصلی نگرانی ما بوده نیز کنترل خوبی بر شیوع ویروس کرونا انجام شده است.
شریعت اضافه کرد: بر اساس طرح شهید سلیمانی ۳۲ روستای پر خطر در سطح شهرستان آمل شناسایی شد که با تلاش نیروهای بسیجی و کادر درمان این تعداد روستای پر خطر اکنون به ۲۳ منطقه رسید و این طرح همچنان تا مدیریت و کنترل کامل ادامه خواهد داشت.
شهرستان آمل پس از حدود چهار ماه تحمل وضعیت قرمز کرونایی هفته گذشته در آخرین ارزیابی نرم افزار ماسک وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی در سوم بهمن ماه از وضعیت قرمز کرونایی خارج شد و به رنگ نارنجی درآمد.
در حال حاضر ۱۵ شهرستان استان در وضعیت نارنجی قرار دارند که محدودیت های کرونایی برای این شهرستان ها شامل ممنوعیت تردد شبانه از ساعت ۲۱ تا چهار بامداد، دور کاری ۵۰ درصد از کارکنان دستگاههای اجرایی و فعالیت مشاغل سطح دو و سه تا ساعت ۱۸ عصر است.
هم اکنون یک هزار و۲۳۷ بیمار مشکوک مبتلا به ویروس کرونا در بیمارستانهای تحت پوشش ۲ دانشگاه علوم پزشکی استان مازندران و بابل بستری و تحت درمان قرار دارند که طبق اعلام رسمی حدود نیمی از این بیماران بستری را روستاییان تشکیل می دهند.