به گزارش روز سه شنبه ایرنا، این روزنامه انگلیسی نوشت: آلمان استفاده از واکسن های روسی و چینی را به منظور تقویت برنامه ایمن سازی این کشور مد نظر دارد.
اظهارات ینس اشپان وزیر بهداشت آلمان قبل از برگزاری نشستی درباره عقب افتادن برنامه واکسیناسیون در این کشور مطرح شده است.
نشست اضطراری با شرکت های تولیدکننده واکسن برای جبران برنامه عقب افتاده ثبت نام برای دریافت واکسن برگزار می شود.
گاردین اشاره به زمان برگزاری این نشست نکرده است.
اشپان گفت: اگر واکسنی موثر و ایمن باشد، صرف نظر از این که کدام کشور آن را تولید کرده است می توان از آن استفاده کرد.
آنگلا مرکل صدراعظم المان ریاست این جلسه را برعهده خواهد داشت و تحت فشار است تا برنامه واکسیناسیون در کشورش را تسریع کند. در آلمان تاکنون فقط دو میلیون نفر واکسینه شده اند این درحالی است که در انگلیس بیش از ۱۰ میلیون نفر واکسن کرونا را دریافت کرده اند. البته در المان دوز دوم واکسن به تعداد بیشتری از مردم در مقایسه با انگلیس تزریق شده است.
مفسران سیاسی در آلمان می گویند این اظهارات وزیر بهداشت نشان می دهد که به دنبال اختلافات بین اتحادیه اروپا و شرکت بریتانیایی- سوئیسی آسترازنیکا در خصوص خرید و سرمایه گذاری در واکسن کرونا تا چه اندازه آلمان مشتاق به یافتن راه حل (با خرید از دیگر کشورها) است.
دولت آلمان با فشارهای فزاینده ای از سوی کادر پزشکی به خاطر روند کند خرید واکسن و خودداری از فشار بر کمیسیون اروپا برای چنین اقدامی مواجه است.
وزیر بهداشت آلمان هم از روند کند واکسیناسیون در کشورش ابراز نارضایتی کرده است.
با توجه به این که به دلیل کمبود واکسن تعدادی از مناطق آلمان برنامه واکسیناسیون را لغو کرده اند، کارشناسان حقوقی آلمان قرارداد بین شرکت آسترازنیکا و کمیسیون اروپا را به دلیل مبهم و ناقض بودن درباره زمان و نوع واکسن ارسالی زیر سوال برده اند.
امائوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه هم گفته که اروپا باید در زمینه واکسن سریع تر و موثرتر عمل کند و ما با کمبود زمان مواجه هستیم.
وی اظهار داشت: با دیدگاه های مرکل و اورسلا فون در لاین رئیس کمیسیون اروپا موافق است و اروپایی ها باید در این زمینه موثرتر عمل کنند.
رئیس کمیسیون اروپا روز یکشنبه گفت که شرکت آسترازنیکا موافقت کرده تحویل واکسن به اتحادیه اروپا را تا ۳۰ درصد افزایش دهد. مقام های اتحادیه اروپا می گویند اولین تحویل محموله های واکسن از هفته دوم فوریه(اسفند) خواهد بود.
همزمان برخی از کشور یا مناطق اروپایی محدودیت های شدید را کاهش داده اند و این اقدام زنگ خطر را در برخی از مناطق این قاره به صدا در آورده است. از روز جمعه گروه هایی که بیشتر از ۶ نفر نمی توانند باشند اجازه دارند در رستوران های غیرسرپوشیده حضور یابند و محدودیت تردد از ساعت ۱۰ شب به نیمه شب تغییر خواهد کرد.
کاهش محدودیت های کرونایی در ایتالیا نیز نگرانی هایی را برانگیخته است. شانزده منطقه از ۲۰ منطقه در ایتالیا از روز دوشنبه به «مناطق زرد» کم خطرتر تغییر پیدا کردند که مفهوم آن امکان خدمات دهی در رستوران ها تا ساعت ۶ بعد از ظهر است و مردم می توانند بین مناطق خود آزادانه تردد کنند.
اما منع تردد از ۱۰ شب تا ۵ صبح در سراسر ایتالیا همچنان اعمال می شود و نیمی از دبیرستان ها از روز دوشنبه باز خواهند بود.
پلیس پاریس اعلام کرده که برخی از رستوران ها ۲۴ ساعته در روزهای پنجشنبه و جمعه باز بوده اند و آن را غیرقانونی خوانده است و هشدار داده مقررات را تشدید خواهد کرد.
پرتغال با اعلام وخیم تر شدن همه گیری در این کشور ویروس جهش یافته را که ابتدا در جنوب شرق انگلیس کشف شد عامل افزایش مبتلایان و مرگ و میر عنوان کرده است.