مشهد- ایرنا- دانشیار تاریخ دانشگاه فردوسی مشهد گفت: انقلاب اسلامی گفتمان و دیدگاه متفاوتی وارد دنیای فلسفه سیاسی معاصر کرد و معنویت و اخلاق را در کنار سیاست قرار داد.

هادی وکیلی روز چهارشنبه به مناسبات دهه فجر در وبینار تخصصی انقلاب اسلامی، فرصتها و تهدیدهای پیش رو افزود: به گفته "فوکو" فیلسوف، تاریخدان و متفکر فرانسوی، انقلاب اسلامی بار دیگر دین را به صحنه تاریخ برگرداند.

وی با بیان اینکه انقلاب اسلامی دین و سایر ادیان و رویکرد به مذهب را زنده کرد ادامه داد: دینی بودن انقلاب اسلامی یک ظرفیت برای آن است و حکومت و دولت باید قدر آن را بدانند. همچنین پیشرفتهای علمی و فرهنگی ما فرصت بزرگی برای ما است و امروز در عرصه های مختلف جزو چند کشور برتر جهان هستیم.

استاد تاریخ دانشگاه فردوسی مشهد گفت: بافت فرهنگی و پیشینه تمدنی کشور از دیگر فرصتها است. هویت ایرانی همچنان با بحرانهای سختی که مواجه است ایستادگی می‌کند. باید هویت اسلامی ایرانی خود را فرصت بزرگی بدانیم.

وی با اشاره به تهدیدهای پیش رو افزود: تحریم و فضای مجازی از تهدیدهای پیش رو است. فضای مجازی یک واقعیت و تهدید سنگین برای کیان ایرانیت و اسلامیت است نه تنها نظام سیاسی را تهدید می‌کند بلکه به اساس اسلام و مکتب اهل بیت (ع) و هویت ایرانی آسیب می‌زند.

وکیلی با بیان اینکه ناامیدی و دلسرد شدن بخشی از جامعه نسبت به سرنوشت سیاسی و اجتماعی خود از دیگر تهدیدهای پیش رو است ادامه داد: نقدناپذیر کردن ساختار خطرناک است. نباید این حس ایجاد شود که ساختار ظرفیت نقد ندارد در عین حال نقد قشر فرهیخته اجتماع با نقدی که در سطوح عادی انجام می‌شود باید فرق کند. پرچمدار ارزیابی فرصتها و نقد عالمانه باید بسیج اساتید باشد.