دانشگاه فردوسی مشهد پیش‌نشست همایش دولت‌پژوهی را برگزار کرد

مشهد- ایرنا- دومین پیش‌نشست سومین همایش ملی دولت‌پژوهی با موضوع دولت ملی و الزامات سیاست‌گذاری شامگاه یکشنبه و به صورت مجازی توسط دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا مدیر گروه علوم سیاسی دانشگاه تهران گفت: دولت برای این که سیاست گذاری موفقی داشته باشد باید بتواند دولت ملی را بر اساس هویت گذاری ملی برنامه ریزی کند.

دکتر حمید احمدی افزود: بین دولت ملی و هویت ملی در علوم اجتماعی و علوم سیاسی منازعاتی وجود دارد و حال آن که بین دولت و ملت رابطه تنگاتنگی وجود دارد.

وی ادامه داد: بیشتر مشکلات ما ناشی از این است که در سیاست گذاری هویتی بر امت گرا بودن تاکید کرده ایم.

مدیر گروه علوم سیاسی دانشگاه تهران با اشاره به این که اگر دولت خوب عمل کند ملت سود خواهد برد اظهار کرد: اگر دولت بخواهد سیاست گذاری موفقی داشته باشد باید به خواسته های ملت توجه داشته باشد و ادبیات ما در این موضوع بسیار قوی عمل کرده است.

همزیستی حکومت و دولت

یک عضو دیگر هیات علمی دانشگاه تهران نیز در این نشست گفت: ساختار نظام جمهوری اسلامی ایران بعد از شروع انقلاب و با تصویب قانون اساسی شکل گرفت.

دکتر مجید وحید افزود: قانون گذاران می‌خواستند در همان ابتدای انقلاب قانون اساسی را سریع در معرض رفراندوم قرار دهند و این قانون اساسی با تمام ویژگیهای خود برای قامت امام خمینی (ره) برازنده بود.

وی ادامه داد: در سال ۶۸ نیز تغییراتی در قانون اساسی شکل گرفت و با حذف پست نخست وزیری  وظیفه ریاست جمهوری متناسب با شخصیت پر نفوذ مرحوم هاشمی رفسنجانی تغییر یافت.

عضو هیات علمی گروه علوم سیاسی دانشگاه تهران گفت: یکی از مشکلات شکل گرفته اختلاف های بین رییس حکومت و رییس دولت است که شبیه این اختلاف نیز در حکومت فرانسه دیده شد که با بازنگری قانون این مشکل کم شد.

وحید افزود: از سوی دیگر اختلاف مواضع بین دولت و مجلس نیز باعث چالش هایی شده است که این همزیستی نیز با اختلاف هایی همراه بوده است.

وی ادامه داد: در تجربه شکل گرفته در فرانسه انتخابات مجلس و ریاست جمهوری با هم رخ می دهد تا رییس جمهوری اکثریت مجلس را نیز در اختیار داشته باشد و ما نیز باید به دنبال راهکارهایی برای کمتر کردن این اختلاف باشیم.

عضو هیات علمی گروه علوم سیاسی دانشگاه تهران گفت: بازنگری در قانون اساسی و ایجاد ساختار نظام پارلمانی  از راههای کمتر کردن چالش بین رییس دولت و رییس حکومت است.

وحید افزود: تجمیع انتخابات ریاست جمهوری و مجلس شورای اسلامی نیز می‌تواند باعث همزیستی مناسب بین رییس جمهوری و مجلس شود.

سومین همایش ملی دولت پژوهی با عنوان "چه باید کرد؟ راهبردهایی برای فردای ایران" هشتم اردیبهشت ۱۴۰۰ در دانشگاه فردوسی مشهد برگزار می شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha