اهواز - ایرنا - دبیر علمی بیست و هفتمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران گفت: آخرین دستاوردهای علمی محققان، پژوهشگران و اساتید دانشگاه‌های کشور در صنعت غذایی برای بهره‌برداری به صنعتگران این حوزه، به صورت مجازی در خوزستان ارایه شد.

محمد حجتی روز چهارشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: از بین ۵۸۳ مقاله ارایه شده به دبیرخانه این کنگره که در روزهای ۱۴ و ۱۵ بهمن جاری به میزبانی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان برگزار شد، در نهایت ۲۹ مقاله به صورت سخنرانی و ۴۵۰ مقاله در قالب پوستر پژوهشی انتخاب شدند.

وی با بیان اینکه ارزیابی این آثار توسط ۶۹ داور از دانشگاه‌ها، سازمان‌ها و مراکز علمی کشور انجام شد ادامه‌داد: به‌دلیل شیوع ویروس کرونا این کنگره علمی به ‌صورت مجازی برگزار شد.

دبیر علمی بیست و هفتمین کنگره علوم و صنایغ غذایی ایران افزود: این رخداد در حوزه صنعت غذایی یکی از قدیمی‌ترین کنگره‌های پژوهشی و علمی کشور است که همه ساله با استقبال قابل توجهی از شرکت کنندگان و فعالان واحدهای تولیدی همراه است.

وی با اشاره به اینکه این کنگره به همت انجمن متخصصان علوم صنایع غذایی و یکی از دانشگاه‌های کشور برگزار می‌شود گفت:یکی از برنامه‌های جانبی این کنگره برگزاری نمایشگاه صنایع غذایی است تا از این طریق آخرین محصولات این صنعت ارایه و مورد ارزیابی قرار گیرد، اما امسال به‌دلیل شیوع کرونا، امکان برگزاری نمایشگاه فراهم نشد.

حجتی ادامه داد: در کنار روال معمول این کنگره، امسال با توجه به شرایط ویژه خوزستان، چند محور جدید با عنوان "بحران آب و صنعت غذا"، "انرژی و صنعت غذا"، اقتصاد و صنعت غذا" و امنیت غذایی به موضوعات آن اضافه شد.

وی هدف از برگزاری کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران را ارایه نتایج کارهای پژوهشی اساتید، دانشجویان، کارشناسان، محققان و واحدهای برتر یا برجسته یا موفق صنعت غذا و در مجموع تقویت جایگاه تولید و عرضه علم در جهت ارتقای سطح کیفی و کمی مواد غذایی بیان ‌کرد و افزود: با برگزاری این کنگره در هرسال، می‌توان با ایجاد همبستگی میان طیف گسترده زنجیره علم و تولید، گامی فراتر در راستای تولید غذای سالم برداشته و با شناسایی نیازها، علم را به عمل نزدیک‌تر کنیم.

بر اساس این گزارش، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان پس از "پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران"، دومین دانشگاه تخصصی کشاورزی در ایران است.

این دانشگاه که در شهرستان باوی در شمال اهواز واقع است ، یکی از مراکز عمده تحقیقات کشاورزی و دامپروری در جنوب کشور است، و دارای ۸۰ نفر عضو هیات علمی و ۲هزار ۴۸۰ نفر دانشجوی در حال تحصیل در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا است که در قالب ۱۲ گروه آموزشی به فعالیت‌ علمی مشغول هستند.

باوی در سال ۸۹ با تصویب دولت از شهرستان اهواز جدا، و به شهرستان مستقل تبدیل شد.