به گزارش ایرنا «محمد باقر قالیباف» رئیس مجلس شورای اسلامی قرار است عصر امروز یکشنبه به دعوت والودین وارد مسکو شود و انتظار می رود این سفر براساس ارزیابی کارشناسان نقشی در گسترش روابط راهبردی و تاریخی تهران – مسکو داشته باشد.
براساس این گزارش امروز یک هیات ایرانی دیگر هم از وزارت بهداشت جمهوری اسلامی ایران به ریاست « محمدرضا شانه ساز» معاون غذا و داروی این وزارتخانه وارد مسکو شود تا در باره همکاری های دو کشور به ویژه در خصوص مبارزه با کرونا و تولید واکسن با مقامات روس گفت وگو کند.
« محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران هم هفتم بهمن در چارچوب یک سفر منطقه ای به روسیه سفر کرد و با مقامات این کشور در باره مناسبات دو کشور و راه های گسترش آن گفت وگو و تبادل نظر کرد.
همکاری های پارلمانی ایران و روسیه در سال های گذشته همواره نقشی مثبت و تاثیرگذار در توسعه مناسبات دو کشور داشته و در همین رابطه « کاظم جلالی» سفیر جمهوری اسلامی ایران در مسکو معتقد است که سفر رئیس مجلس شورای اسلامی به روسیه بیانگر اهمیت روابط دو کشور همسایه و دوست است.
سفر به مسکو اولین سفر خارجی قالیباف به عنوان رئیس مجلس شورای اسلامی است.
رئیس دومای روسیه هم تاکید می کند: پارلمان و دولت روسیه آمادگی دارند گفت و گو و همکاری های همه جانبه با جمهوری اسلامی ایران را برای گسترش مناسبات راهبردی و ممتاز در سطوح سیاسی، پارلمانی، اقتصادی، فرهنگی، توریسم و همچنین مسائل مهم منطقه ای و بین المللی تداوم بخشیده و توسعه دهد.
«گنادی آودییف» رئیس اداره امور بین الملل حزب لیبرال دمکرات روسیه معتقد است: سفر رئیس مجلس شورای اسلامی ایران به روسیه به استفاده از ظرفیت های بزرگ همکاری های پارلمانی بین ایران و روسیه کمک می کند.
مشاور ارشد «ولادیمیر ژیرینفسکی» رهبر حزب لیبرال دمکرات (یکی از چهار حزب مهم حاضر در پارلمان روسیه) و از اعضای هیات علمی انستیتو تمدن جهانی مسکو به خبرنگار ایرنا گفت که انتظار می رود سفر قالیباف به گسترش همکاری های روز افزون ایران و روسیه به ویژه در حوزه اقتصادی کمک کند.
وی افزود: مجلس شورای اسلامی ایران و دومای روسیه پتانسیل و ظرفیت بسیار خوبی برای گسترش روابط و مناسبات دو کشور هستند و با توسعه همکاری های پارلمانی می توان در شرایط کنونی شیوع همه گیری ویروس کرونا و مرگ روزانه شمار زیادی در کشورهای مختلف، مسیر گسترش روابط را تسهیل کرد.
عضو هیات علمی انستیتو تمدن های جهانی روسیه اضافه کرد: گروه های دوستی پارلمانی ایران و روسیه می توانند نقش بسیار مهمی برای هماهنگی اقدامات دو کشور و شناسایی حوزه های جدید و مهم برای همکاری و رفع مشکلات احتمالی در همکاری های موجود ایفا کنند.
آودییف با اشاره به تلاش حزب لیبرال دمکرات روسیه برای داشتن سهم در توسعه روابط ایران و روسیه گفت که رهبر این حزب برای توسعه همکاری های دو کشور ارزش بسیار زیادی قائل است و از هر فرصتی برای کمک به این روند و استفاده از امکانات پارلمانی و حزبی استفاده می کند.
«الکساندر پالیشوک» استاد دانشگاه دولتی روسیه و شرق شناس برجسته روس روس نیز در گفت و گو با ایرنا به اهمیت توسعه همکاری های پارلمانی بین ایران و روسیه اشاره کرد و گفت که اهمیت همکاری های پارلمانی بین دو کشور را نباید دست کم گرفت به ویژه اینکه پارلمان های ایران و روسیه در گسترش روابط دوجانبه همواره نقشی مهم ایفا کرده اند.
وی خاطرنشان کرد: مجلس شورای اسلامی در حیات سیاسی ایران نقش بسیار مهمی ایفا می کند که نشانگر نهادینه شدن دمکراسی در ایران به همان صورتی است که امام خمینی (ره) بنیانگذار جمهوری اسلامی بر آن تاکید داشتند.
پالیشوک افزود: طرف روس با اطلاع کامل از موقعیت مجلس شورای اسلامی در ایران، برنامه گسترده ای را برای سفر رئیس مجلس ایران تدارک دیده است.
رئیس انجمن دوستی ایران و روسیه گفت:معتقدم این سفر برای روابط ایران و روسیه و دورنمای گسترش همکاری های دو کشور در عرصه های اقتصادی وبازرگانی و انرژی و فناوری های پیشرفته و برای تعامل دو قدرت در سطح منطقه ای و بین المللی اهمیت فراوانی دارد.
وی با بیان اینکه همکاری های ایران ، روسیه و ترکیه باعث شکست تروریست های مورد حمایت غرب در سوریه شد، اضافه کرد: اطمینان دارم تهران و مسکو می توانند در عرصه های دیگری ازجمله تحکیم ثبات و امنیت منطقه خلیج فارس و مبارزه با تروریسم در کشورهای همسایه بویژه افغانستان و تقویت دولت مرکزی در این کشور و برقراری صلح پایدار در آن نقش مهم و کلیدی بازی کنند.
این استاد دانشگاه تصریح کرد که همکاری های ایران و روسیه ضامن ثبات منطقه خاورمیانه است و کشورهای منطقه بتدریج این واقعیت عینی را می پذیرند.
پالیشوک اضافه کرد:گسترش همکاری های ایران و روسیه می تواند مانع از نقش مخرب آمریکا در منطقه خاورمیانه برای بی ثبات کردن آن و استفاده های سودجویانه از این وضعیت شود به همین دلیل تعامل دو کشور به سود همه ملت ها و کشورهای منطقه است.
رئیس مجلس شورای اسلامی و همتای روس او ۱۴ مهرماه سال جاری در گفت و گویی تلفنی بر گسترش همکاری های پارلمانی دو کشور تاکید کرده بودند.
دستیار ویژه رییس مجلس در امور بین الملل هم با تاکید به اینکه « روابط تهران و مسکو ممتاز و راهبردی است» گفت که سفر آقای قالیباف رییس قوه مقننه به روسیه برغم شرایط خاص محدودیت های کرونایی با در نظر داشتن تحولات مهم منطقه و بین المللی انجام می شود.
«حسین امیرعبداللهیان» افزود: بی تردید رعایت اصول عزت ، حکمت و مصلحت در سیاست خارجی مورد توجه جدی است و برنامه های سفر با رعایت این ملاحظه مهم و البته درک محدودیت های کرونایی تنظیم شده است.
وی تصریح کرد:پارلمان و دولت روسیه با رویی گشاده و نگاه بلند مدت به مناسبات دو کشور نسبت به تنظیم برنامه های سفر عمل کرده و توسعه هم جانبه همکاری ها وتسهیل روابط تجاری ، اقتصادی، صنعتی ، فرهنگی از جمله اهداف سفر رئیس مجلس می باشد.
مشاور و رییس حوزه ریاست مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه هدف سفر رییس مجلس به روسیه افزایش تعاملات اقتصادی و تجاری است، گفت که در این سفر پیام رهبر معظم انقلاب اسلامی تقدیم خواهد شد.
به گزارش روز شنبه ایرنا، به نقل از خانه ملت، «بابک نگاهداری» افزود: رییس مجلس شورای اسلامی در راس هیاتی بلند پایه بنا به دعوت «ویچسلاو والودین» رییس دومای دولتی روسیه به مسکو سفر خواهد کر و در این سفر سه روزه علاوه بر تقدیم پیام رهبر معظم انقلاب به دولت روسیه، دیدارهایی را با همتایان خود در دوما و سنا، مقامات اقتصادی، تجاری، سیاسی و امنیتی این کشور خواهد داشت.
رییس حوزه ریاست مجلس شورای اسلامی با تاکید بر این که ارتقای روابط ایران و روسیه به سطح راهبردی از جمله مهمترین اهداف این سفر است، تصریح کرد: نشستهای مختلف در حوزه مسائل اقتصادی و ارتباطات تجاری بخش مهمی از برنامههای سفر رییس مجلس به روسیه است.
نگاهداری با اشاره به پایین بودن سطح مبادلات تجاری تهران و مسکو اضافه کرد: با حضور فعالان اقتصادی ایران و روسیه رییس مجلس از نزدیک چالشها و مشکلات مبادلات تجاری دو کشور را مورد بررسی خواهد کرد تا برای ارتقای سطح مبادلات تجاری و اقتصادی برنامه ریزی شود.
وی با اشاره به دیگر اهداف اقتصادی سفر رییس مجلس به روسیه گفت: علاوه بر تقویت همکاریهای اقتصادی در قالب روابط دوجانبه، تقویت روابط تجاری در قالب اتحادیه اوراسیا که ایران عضو ناظر آن است و همچنین بحث درباره کریدور شمال و جنوب، از دیگر موضوعات مهم سفر قالیباف به روسیه خواهد بود.
مشاور رییس مجلس شورای اسلامی افزود: دیدار با رییس مجلس دومای فدراسیون روسیه و اندیشمندان انستیتو شرقشناسی نیز از جمله برنامه های رییس مجلس در این سفر خواهد بود.
رییس حوزه ریاست مجلس تصریح کرد: دیدار و گفتوگو با رییس اتحادیه اوراسیایی، شبکه روسیه ۲۴، لاوروف وزیر امور خارجه روسیه و پاتروشف دبیر شورای امنیت و سخنرانی در آکادمی دیپلماتیک در جشن پیروزی انقلاب در دستور کاری روز سهشنبه رییس مجلس است.
به گفته نگاهداری حضور و سخنرانی در جمع اندیشمندان اندیشکده های حوزه سیاست خارجی و روابط بین المللی نیز از دیگر برنامههای رییس مجلس در مسکو است.
وی با تاکید براینکه روابط ایران و روسیه در حوزههای مختلف از جمله پارلمانی در حال توسعه بوده و دیدار رییس مجلس شورای اسلامی از مسکو به تعمیق هرچه بیشتر مناسبات دو کشور در زمینههای دیگر کمک میکند، بیان کرد: رییس مجلس دومای فدراسیون روسیه پس از انتخاب «محمد باقر قالیباف» به عنوان رییس مجلس، طی پیامی از طریق رییس کمیته روابط خارجی دوما از وی برای سفر به این کشور و پیگیری همکاریهای پارلمانی و موضوعات دوجانبه دعوت کرده بود.
در این سفر حجت الاسلام ذوالنوری رییس و ابوالفضل عمومی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی، فریدون عباسی رییس کمیسیون انرژی و سیدجواد ساداتی نژاد رییس کمیسیون کشاورزی، رییس مجلس را همراهی خواهند کرد.