شیراز-ایرنا-استاندار فارس گفت: سرانه فضاهای ورزشی این استان از یک میلیون و ۳۰۰ هزار متر مربع در هفت سال و نیم گذشته به دو میلیون و ۳۵۰ هزار متر مربع رسیده و این بدان معناست که این شاخص حدود دو برابر افزایش یافته است.

به گزارش ایرنا،عنایت الله رحیمی شامگاه شنبه در مراسم تجلیل از بانوان قهرمان، مربیان و داوران بین المللی استان فارس با بیان اینکه علوم ورزشی نیز همچون دیگر علوم ، پایه‌های عملی و نظری دارد،عنوان کرد: اندیشمندان علوم ورزشی معتقدند سه عامل زیرساختی فنی، ورزشی و بسترهای اجتماعی در ورزش اثرگذار است.

وی ادامه داد: این عوامل باید مهیا باشد تا بتوانیم حرکتی شتابان و رو به جلو در ورزش قهرمانی به ویژه ورزش قهرمانی بانوان داشته باشیم.

به گفته استاندار فارس، امور زیر ساختی چند عامل دیگر همچون امکانات عمومی ،امکانات اختصاصی بانوان و منابع در آمدی و ساختار مدیریتی را در بر می‌گیرد.

وی اضافه کرد: سرانه ورزشی فارس در امور زیرساختی از ۳۸سانتی متر به ۴۹سانتی متر افزایش پیدا کرده است؛ با این وجود، هنوز هم نسبت به میانگین کشوری عقب تر هستیم و باید تلاش کنیم به این میانگین و بیشتر از ان دست پیدا کنیم.

وی همچنین از افزایش ۴۶ درصدی امکانات زیر ساختی ورزش بانوان استان فارس در دولت های یازدهم و دوازدهم خبرداد و عنوان کرد: در سال ۹۲ این زیرساخت ها ۱۳سانتی متر بوده که این میزان اکنون به ۱۹سانتی متر مربع افزایش پیدا کرده است.

استاندار فارس با اشاره به ابعاد عمومی امکانات ورزش بانوان در استان، گفت: اکنون تعداد چهار پارک بانوان در استان احداث شده است که باید برای افزایش این تعداد تلاش کرد.

وی افزود: در حال حاضر هشت سالن ورزشی در استان در حال ساخت است که تلاش می کنیم با شتاب‌بخشی به روند احداث آنها تا پایان دولت تعدادی از این اماکن به بهره برداری برسد.

رحیمی با بیان اینکه عوامل فنی و ورزشی نیز شامل توسعه حرفه ای، شناسایی استعداد ها و آماده سازی عمومی را در بر می‌گیرد، خاطرنشان کرد: برای مدیریت استعدادها نیازمند شناسایی عمیق و تربیت نیروها بر مبنای استعداد آنها هستیم که تلاش های خوبی در وزارت ورزش و جوانان و آموزش و پرورش در دستور کار قرار گرفته است.

استاندار فارس اظهار داشت: در گذشته مقاومت های زیادی برای حضور بانوان در عرصه های بین المللی وجود داشت اما امروز شاهد فراهم شدن بسترهای مناسب و حضور افتخار آمیز بانوان در عرصه های ملی، منطقه ای و بین المللی هستیم.

وی با بیان اینکه در برنامه های توسعه‌ای جمهوری اسلامی ورزش به سه سطح قهرمانی ،همگانی و پرورشی تعریف می‌شود،گفت: دولت از دخالت در ورزشهای قهرمانی منع شده و تنها در دو مورد دیگر می‌تواند ورود و حمایت کند.

وی اضافه کرد: در گذر زمان ارزش موفقیت در ورزش قهرمانی در میان کشورها و ملل و دولت های جهان بیشتر شناخته شده و موفقیت در میدان‌های بین‌المللی به دلیل توجه به غرور ملی و ظرفیت سوددهی‌های اقتصادی،کاربردهای دیپلماتیک کلی و عمومی ارزش قابل توجهی دارد که ما هم باید به این سمت حرکت کنیم.

رحیمی ورزش قهرمانی و موفقیت در آن را عامل مهمی برای ترویج فرهنگ سلامت و فعالیت بدنی دانست و گفت: در این بعد می توان تکمیل کننده فعالیت‌های وزارت بهداشت بود.

فارس ۶ سهمیه المپیک و پارالمپیک کسب کرد

مدیرکل ورزش و جوانان استان فارس نیز در این جلسه گفت: زنان امروز نقش پررنگی در بخش های مختلف جامعه از جمله ورزش دارند و با حفظ ارزش‌های اسلامی و ایرانی نقش پررنگی در ورزش قهرمانی بازی می‌کنند.

عباس حاجی زاده افزود: ورزش می تواند در زمان شیوع کرونا به گسترش نشاط در جامعه کمک کرده و سیستم ایمنی بدن را نیز در مقابل بیماری افزایش دهد.

وی به توجه ویژه به ورزش بانوان تاکید کرد و اظهار داشت: در سالیان اخیر و در دولت تدبیر امید ۶۱۱ مدال توسط ورزشکاران فارس کسب شده که ۳۰۲ مدال آن مربوط به بانوان بوده است‌.

مدیرکل ورزش و جوانان استان فارس ادامه داد: سه هزار و ۵۱۸ مدال کشوری در دولت تدبیر و امید توسط ورزشکاران استان فارس کسب شده که یک هزار و ۵۰۰ مدال را بانوان این خطه به دست آورده‌اند.

وی با بیان اینکه سرمایه گذاری در بخش بانوان موفقیت بیشتری را به نسبت مردان برای فارس در پی داشته،گفت: ۳۹ درصد از بانوان ورزشکار فارس در مسابقات مختلف مدال کسب کرده‌اند که این آمار در مردان ۳۵ درصد است.

حاجی زاده اضافه کرد: ۴۴ درصد مدال‌های ورزشی کشوری استان و ۲۷ درصد مدال های بین المللی فارس توسط بانوان این استان کسب شده است.

وی افزود: سرانه ورزشی در دولت تدبیر و امید در فارس دوبرابر شده و به رقم ۲ میلیون و ۳۵۰ متر مربع افزایش پیدا کرده است.

وی بابیان اینکه سران ورزش فارس در بخش بانوان ۴۶ درصد افزایش داشته است،گفت: در سال ۹۹ باتوجه به شیوع کرونا باز نیز ورزشکاران فارس ۷ مدال جهانی و آسیایی و ۴۶ مدال کشوری کسب کرده‌اند و میزبان ۴ دوره مسابقات کشوری بوده و ۷۰ نفر از بانوان ورزشکار فارس نیز به تیم های ملی دعوت و ۴۴ نفر نیز عضو تیم ملی شدند.

وی  تاکید کرد: تاکنون ورزشکاران استان فارس سه سهمیه المپیک و سه سهمیه پارالمپیک کسب کرده اند که دو تن از آنها، ورزشکاران زن هستند.

پایه ورزش بانوان تقویت شود

مدیرکل دفتر زنان و خانواده استانداری فارس نیز در این جلسه گفت: پایه ورزش بانوان در آموزش و پرورش شکل می گیرد و باید این جایگاه تقویت شود.

سیده معصومه دستغیب افزود: دختران ما بسیار هوشمند و فعال هستند و باید در حوزه ورزش بیش از گذشته از این قشر حمایت شود.