تهران – ایرنا – موج جدید کرونا در ویتنام و تشدید تدابیر کنترل کرونا در مرز کامبوج با ویتنام در حالی است که کارشناسان می گویند یکی از عوامل موفقیت نسبی کشورهای جنوب شرقی آسیا در مهار کرونا اولویت دادن سلامت مردم بر مسائل اقتصادی بوده است.

به گزارش ایرنا به نقل از رسانه های جنوب شرقی آسیا، "هون سن" نخست وزیر کامبوج به تمام مقامات و نیروهای مسلح این کشور دستور داده که در مرز با ویتنام تدابیر کنترلی برای جلوگیری از انتشار ویروس کرونا را تشدید کنند.

هون سن گفت که مقامات کامبوج عملکرد خوبی در زمینه مهار شیوع کرونا از تایلند داشته اند اما اکنون باید از شیوع احتمالی ویروس از ویتنام جلوگیری کنند.

نگرانی دولت کامبوج از شیوع کرونا از سمت ویتنام در حالی است که بنا به گزارش ها، منطقه جنوب شرقی آسیا شامل کامبوج، لائوس، مالزی، تایلند، ویتنام و میانمار نسبت به سایر مناطق جهان موفقیت بیشتری در  زمینه مهار کرونا داشته و نرخ پایین ابتلا و مرگ و میر ناشی از کرونا را داشته اند.

به گزارش نشریه ویک، هرچند برخی منتقدان مدعی هستند که این ارقام پایین به علت نظام ضعیف آزمایش کرونا و ضعف گزارش دهی درباره تلفات خارج از بیمارستان است، اما بسیاری از کارشناسان هم نظر دیگری دارند.

موسسه "لوی" می گوید که "راهبرد پشت این موفقیت ها بر اساس همان عوامل بنیادین و تدابیری استوار است" که در جاهای دیگر اعمال شده است.

این اندیشکده مستقر در استرالیا خاطرنشان کرد که کشورهای جنوب شرقی آسیا در اولویت دادن سلامت مردم بر مسائل اقتصادی سریعتر عمل کردند و تدابیری از جمله ارتباطات عمومی، کنترل های مرزی زودهنگام، اجبار تغییرات در رفتارها از جمله قرنطینه های سختگیرانه و استفاده گسترده از ماسک را در دستور کار قرار دادند و این تدابیر جواب می دهد.

موفقیت کشورهای منطقه در زمینه مهار کرونا از این لحاظ هم شایان توجه است که این کشورها با مشکلات اقتصادی دست به گریبان هستند. بر اساس آمار بانک جهانی، سرانه تولید ناخالص داخلی در کامبوج در حدود  یک هزار و ۶۰۰ دلار و برای میانمار در حدود یک هزار و ۴۰۰ دلار است. این رقم در لائوس و ویتنام هم اندکی بالاتر و در حدود دو هزار و ۵۰۰ دلار است. ویتنام همچنین به علت داشتن مرز طولانی با چین با تهدید بزرگتری هم در زمینه شیوع کرونا رو به رو بوده است. اما مقامات ویتنام اصل را بر پیشگیری گذاشتند و تدابیر گسترده ای را برای جلوگیری از شیوع کرونا در میان جمعیت ۹۷ میلیون نفری این کشور اجرا کردند. در کشور کامبوج هم تدابیر مشابهی اجرا شد و این کشور یکی از کمترین تاثیرات را در جهان از ویروس کرونا داشته است. 

وزیر بهداشت ویتنام هفته گذشته اعلام کرد که شیوع جدید ویروس کرونا در این کشور که بیش از ۳۰۰ نفر را مبتلا کرده و به ۱۰ استان سرایت کرده است، ناشی از گونه انگلیسی و مسری تر این ویروس است. "وو دوک" گفت: این گونه جدید ویروس سریعتر شیوع پیدا می کند و ما هم باید سریعتر عمل کنیم. وی تاکید کرد: ما نباید از افزایش شمار موارد ابتلا نگران شویم بلکه مهمترین مساله این است که تماس ها را ردگیری کنیم.

دولت ویتنام در موج قبلی کرونا توانست با تدابیر شدید این بیماری را مهار کرد و در این کشور تنها یک هزار و ۸۸۲ نفر مبتلا شدند و ۳۵ تن جان خود را از دست دادند.

در این حال نخست وزیر کامبوج در همسایگی ویتنام گفت: "اکنون نگرانی بزرگ ما شیوع کرونا در ویتنام از شمال و مرکز تا بخش جنوبی نزدیک به کامبوج است. این بزرگترین نگرانی است و من می خواهم که همه استان ها در امتداد مرز با ویتنام اقدامات فوری برای بازرسی و قرنطینه افراد عبور کننده از مرز را انجام دهند."

نخست وزیر کامبوج خاطرنشان کرد: "اگر بی احتیاطی کنیم کشور ما از ویروس کرونا هم از سمت تایلند و هم ویتنام ضربه خواهد خورد." وی با بیان اینکه هیچ کارگر مهاجر کامبوجی به ویتنام نرفته است، یادآور شد که مساله مسافران از ویتنام امر پیچیده ای نیست. اما وی خاطرنشان کرد که این مساله در سال جدید سنتی ویتنام در هفته آینده یک نگرانی خواهد بود.

وی همچنین با اعلام اینکه تمام مقامات در طول مرز با تایلند باید به جلوگیری از افزایش کرونا ادامه دهند، چون شیوع ویروس در تایلند ادامه یافته است، افزود:" اکنون در تایلند شیوع کرونا همچنان جدی است و ما باید به تشدید تدابیر پیشگیرانه ادامه دهیم".