بندرعباس- ایرنا- همزمان با چهل و دومین سالروز پیروزی انقلاب اسلامی، واکسیناسیون کرونا با استفاده از واکسن «اسپوتنیک وی» روسی در بیمارستان شهید محمدی بندرعباس آغاز و شماری از پزشکان، پرستاران و نیروهای خدماتی بخش مراقبت های ویژه کووید ۱۹ این بیمارستان، واکسن را دریافت کردند.

دکتر مهدی حسنی آزاد متخصص بیماری های عفونی و معاون آموزش دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان و رییس کمیته علمی مقابله با کرونای این استان نخستین فردی بود که این واکسن را در هرمزگان دریافت کرد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان روز چهارشنبه در مراسم تزریق این واکسن در جمع خبرنگاران اظهار داشت: اولین سهمیه ارسالی از این واکسن برای استان ۸۰ ویال است که در دو مرحله تزریق انجام خواهد شد.

دکتر حسین فرشیدی با بیان اینکه این واکسن تاییدیه های لازم  جهانی را کسب کرده و نتایج اثربخشی نیز داشته، افزود: این واکسن در قالب دو دوز مجزا به فاصله ۲۱ روز از دریافت نوبت نخست آن، تزریق می‌شود.

این مقام مسوول تصریح کرد: در برنامه زمان بندی مشخص به ترتیب همه پزشکان، کادر درمان و افراد پرخطر این واکسن را دریافت می‌کنند و سپس به سایر افراد جامعه تزریق می‌شود تا سطح ایمنی خوبی در جامعه ایجاد شود.

فرشیدی خاطرنشان کرد: واکسن‌های کرونا هر دو هفته یک بار، مرحله به مرحله وارد می‌شوند و اولویت تزریق بر اساس دستورالعمل کشوری خواهد بود.

وی با بیان اینکه هم اکنون ۱۰۷ نفر با تشخیص کووید ۱۹ در بیمارستان های هرمزگان بستری هستند، گفت: از این شمار ۲۷ نفر در بخش مراقبت های ویژه بستری هستند که حال چهار نفر از آنها وخیم گزارش شده است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان شمار فوتی های کرونا در استان را یک هزار و شش مورد قطعی اعلام و تاکید کرد: مردم نباید به خیال انجام واکسیناسیون، نسبت به رعایت پروتکلهای بهداشتی بی توجه باشند ، زیرا که هنوز تا کسب نتایج نهایی و ایجاد ایمنی همگانی زمان زیادی باقی مانده است.

دکتر فرشیدی تصریح کرد: از مردم خواستاریم تا به منظور پیشگیری از ابتلا به کرونا ، پروتکلهای بهداشتی به ویژه زدن ماسک و فاصله گذاری اجتماعی را با جدیت هر چه تمام تر رعایت کنند.

به گزارش ایرنا، شیوع ویروس کرونا موسوم به «کووید ۱۹» برای نخستین بار اواسط ماه دسامبر (۲۴ آذر) در شهر «ووهان» واقع در مرکز چین گزارش شد و بتدریج به سایر کشورهای دنیا سرایت کرد و  در تاریخ ۳۰ بهمن ۹۸ وزارت بهداشت اعلام کرد که نتایج آزمایش اولیه ۲ مورد مشکوک ابتلا به کرونا در قم مثبت گزارش شده  و این موضوع خود مقدمه‌ای شد برای تایید حضور ویروس کرونا در ایران و تدابیری که نیاز بود در سطح ملی و استانی اندیشیده شود.

شایع ترین علایم بیماری کووید ۱۹ تب، خستگی و سرفه خشک است، سایر علایم آن با شیوع کمتر شامل احساس درد، گرفتگی بینی، سردرد، التهاب ملتحمه، گلودرد، اسهال، از دست دادن حس چشایی یا بویایی، ظهور لکه‌های پوستی یا تغییر رنگ انگشتان دست و پاست، این نشانه ها معمولاً خفیف بوده و به تدریج شروع می‌شود، در حالی که برخی از افراد بدون احساس علایم بسیار خفیف به عفونت آلوده می‌شوند.

حدود ۸۰ درصد افراد مبتلا بدون نیاز به درمان خاصی از این بیماری بهبود می‌یابند، اما از هر پنج نفر مبتلا به کووید ۱۹ علایم یک نفر شدت می‌گیرد که دچار مشکلات تنفسی می‌شود و خطر ایجاد عوارض شدید بین افراد مسن و افرادی که سایر مشکلات بهداشتی مانند فشار خون بالا، بیماری‌های قلبی و ریوی، دیابت یا سرطان دارند، افزایش می‌یابد.

ویروس کرونا عمدتا از طریق قطره‌های تنفسی ترشح شده توسط شخصی که سرفه می‌کند یا علایم دیگری مانند تب یا خستگی دارد ترشح می‌شود، اما بسیاری از افراد آلوده به کووید ۱۹ فقط علایم بسیار خفیفی از خود نشان می‌دهند. در واقع ممکن است این بیماری را از شخصی که سرفه خفیف دارد و احساس بیماری نمی‌کند، بگیرید.

برخی گزارش‌ها نشان می‌دهد که ویروس کرونا حتی از افرادی که هیچ علایمی ندارند قابل انتقال است و میزان انتقال از این طریق هنوز مشخص نیست که تحقیقات در این زمینه جریان دارد.